Biti mama je dovolj razlogov za veselje, kaj pa, če ugotovite, da boste mama dveh otrok? Dvojčka? Preplavili vas bodo čustva, ki vas bodo spominjali na vse odgovornosti, ki jih imate na rami. No, v tem članku vam bomo predstavili podrobnosti o stvareh, ki si jih morate zapomniti, ko ste noseči z dvojčki.

Rojstvo dvojčkov

Nosečnica z dvojčki vam bo zagotovo odprla veliko vprašanj in zato smo tukaj. Skozi ta članek upamo, da bomo odpravili vse dvome, ki jih morda imate v mislih. saj morda niste edina ženska, ki je rodila dvojčka, in da obstaja veliko žensk, ki so že rodile dvojčke.

Kaj si morate zapomniti pred rojstvom enojajčnih dvojčkov?

Če ste noseči z dvojčki, ima čas res pomembno vlogo v vašem življenju, saj lahko dojenčke pričakujete kadar koli med 33-38 tedni, kar velja za običajen čas za porod dvojčkov in se tako izognete kaosu pri porodu v zadnjem trenutku. se lahko vnaprej dobro organizirajo.

Posebnost nosečnosti dvojčkov je v tem, da morate za razliko od samske nosečnosti nekaj dni preživeti v posebni negi, saj jo bodo morda potrebovali nekateri dojenčki. -zrel porod. Izberite najboljšo in najvarnejšo bolnišnico za dobrobit vaših otrok in pripravite komplet za preživetje materinstva ter druge potrebne stvari, kot so obleke in druge stvari, ki bodo pomagale vam in vašim dvojčkom po porodu.

Vendar so simptomi dvojnega poroda podobni simptomom enega poroda. Ko so dojenčki dovolj zreli, se jim glava zatakne v medenico, sluzni čep pa se izloči in voda se zlomi.V tem primeru so popadki pogosti, redni in močnejši.

Med možnostmi dostave dvojčkov so:

1. Vaginalni porod

2. carski rez

Vaginalni porod:

Če načrtujete, morate to vnaprej načrtovati s svojim zdravnikom, tako da se pogovorite o prednostih rojstva otroka s to metodo in tudi razčlenite metode lajšanja bolečin po porodu ter če je ultrazvočni pregled razkril položaj vašega otroka in če plod je v položaju z glavo navzdol, potem se morate odločiti za vaginalni porod.

Stvari, ki si jih morate zapomniti pri rojstvu dvojčkov

Carski rez:

Če pa ste med prvo nosečnostjo imeli carski rez, vam zdravnik ne bi svetoval, da greste na vaginalni porod

Če pa ste med prvo nosečnostjo imeli carski rez, vam bo zdravnik verjetno svetoval, da greste na vaginalni porod.

a. Za porod po vagini bo zdravnik po rojstvu prvega otroka preveril, kako je postavljen naslednji otrok. Če je pravilen položaj nedotaknjen, se bo vaša voda zlomila in drugi otrok se bo rodil, dokler je maternični vrat razširjen.

b. Vedno se lahko odločite za carski rez, če ni tveganj in zapletov.

Seveda čas okrevanja ni enak kot pri normalni nosečnosti, vendar zaradi tega ne smete biti nezadovoljni zaradi tega, ker ima vaš otrok že od rojstva brata in sestre in imate dva dojenčka, ki hrepenite po vaši pozornosti. Ponosen boš, ne boš?