Ghee je tradicionalno kuharsko sredstvo, ki se uporablja v vseh gospodinjstvih indijske kuhinje, skupaj s tem gheejem in nosečnostjo je popolna mešanica za nošenje žensk. Ghee za nosečnice je zelo pomemben, saj ima ghee številne prednosti. Kar lahko nosečnicam pomaga pri varni nosečnosti. Pri ženskah lahko pitje gheja med nosečnostjo pomaga pri nemoteni prebavi in ​​zgladi črevesje.

Beseda izvira iz sanskrtske besede, znane kot Ghrita, znane tudi kot Sprinkle. Ghee, imenovano tudi razčiščeno maslo, dobimo z ločevanjem vode od vsebnosti masla v dahiju. Ta postopek lahko imenujemo tudi prebijanje dahija ali skute. Tako bistrenje maščobe z izhlapevanjem vsebnosti vode iz kremaste skute vodi do vrenja gheeja, ki se lahko pri segrevanju utekočini.

uživanje gheeja med nosečnostjo

Ali je uživanje gheeja med nosečnostjo varno ali ne??

Nosečnost pomeni, da ženske jedo pravilno in zdravo hrano. Zdrava hrana vključuje pravo količino vitaminov, mineralov, maščob in vode. Kar zadeva vnos maščob, je za indijske dame priporočljivo uživati ​​ghee, bistro maslo, ki vsebuje omega 3 in 9 maščobne kisline. Tako lahko tudi ghee okrepi zdravstveni sistem nosečnic. Čeprav je nosečnicam s prekomerno telesno težo priporočljivo, da ghee zaužijejo vsak dan le po posvetovanju z zdravnikom.

[Poglej več: Uživanje medu med nosečnostjo]

Ali lahko v zgodnji nosečnosti jem ghee:

Zgodnja nosečnost pomeni prvo trimesečje, v katerem pride do razvoja otroka. Za izpolnitev prehranskih potreb, ki so potrebne za razvoj ploda. Pomembno je, da uživate pametno hrano. Tako bo dodajanje domačega gheeja v zgodnji nosečnosti pomagalo pri hranjenju ploda in pomagalo pri razvoju možganov otroka. Ghee je vsekakor pameten nadomestek olja in masla v celotni nosečnosti.

Prednosti pitja gheeja med nosečnostjo:

Ko govorimo o gheeju med nosečnostjo. Humpty ima številne prednosti. Kar zadeva indijsko kulturo in prehranjevalne navade, so nekatere od glavnih prednosti pitja gheeja med nosečnostjo

1. Izboljša prebavo:

Dame imajo ta dvom; ali lahko med nosečnostjo uživamo ghee? Da, ker indijska hrana vsebuje začimbe in masalo, so vedno povezane težave s prebavo in kislostjo. Za nosečnice je normalno, da imajo kislost in prebavne motnje. Ker dojenček narašča in se maternica tudi širi, kar je privedlo do vpliva na okoliško črevo in potiskanja kislega soka navzgor. Da bi ublažili vnos hrane in znižali kislost v črevesju, je priporočljivo piti ghee skupaj z mlekom, da se črevesje gladi.

2. Lajšanje zaprtja:

Ghee vsebuje maščobno kislino, imenovano butirat, ki ima pomembno vlogo pri zdravju želodca. Ajurveda ghee za nosečnost je pomembna za lajšanje zaprtja. S pitjem gheeja skupaj z mlekom skupaj z žafranom, medom in ščepcem kurkume v prahu gladijo želodec in lajšajo težave z zaprtjem.

3. Olajšajte delo:

Ghee in nosečnost gresta z roko v roki. Menijo tudi, da lahko uživanje gheeja skupaj z mlekom ali Lukovo toplo vodo olajša porodne bolečine. Žal ta koncept ne podpira nobena raziskava.

Neželeni učinki Gheeja med nosečnostjo:

Ker je ghee naravno in ima ajurvedsko lastnost, uživanje gheeja med nosečnostjo ni pokazalo stranskih učinkov. Za nosečnice je priporočljivo zaužiti dodatnih 200 kalorij iz običajne prehrane, da bi otroku zagotovili prehrano. Čeprav je treba vse zaužiti v zmernih količinah. To vključuje pitje gheeja med nosečnostjo, pa tudi ghee lahko pomaga pri povečanju dodajanja kalorij in pri pridobivanju teže.

Glavni stranski učinek je,

  • Nosečnice pridobivajo težo, kot je potrebno, ko poraba gheeja preseže zahtevano količino. To lahko povzroči težave pri hoji in vsakodnevnih aktivnostih.
  • Debelost vodi do zadihanosti.
  • Težave pri odstranjevanju odvečne teže po porodu.

Kako dodati Ghee v nosečniško prehrano:

Če želite olajšati in olajšati ghee v nosečnosti, je tukaj nekaj načinov, kako ghee dodati v nosečniško prehrano:

A. Roti /Parathas:

Za tradicionalno indijsko kuhinjo sta roti in paratha glavna hrana. Če nanjo nanesete ghee, hrana ne bo imela dobrega okusa, ampak bo tudi roti ali paratha postala mehka in enostavna za uživanje.

B. Riž Dal:

Naslednja vsakdanja hrana sta riž in dal. Z dodajanjem čajne žličke gheeja z rižem dal bi jed postala okusna.

C. Sladkarije:

Indijske sladkarije so znane po desi gheeju, desi ghee med nosečnostjo pa je neverjeten ojačevalec prehrane. Sladkarije, kot so kheer, Kesari, ladoos, so polne gheeja. Porabo te bombo bombo je treba omejiti in porabiti enkrat na teden z merljivo količino.

Kakšen pomen ima Desi Ghee za ajurvedo v nosečnosti?

Ajurvedski ghee za nosečnice je zelo priporočljiv, da se izognete kakršni koli bolezni, kot je prehlad & gripa. Desi ghee je pripravljen iz kravjega mleka, ki vsebuje veliko količino vitaminov, mineralov in antioksidantov. Uporaba desi gheeja v nosečnosti je zelo dragocena zaradi izjemnega zdravilnega učinka.

  1. Z dodajanjem čajne žličke medu, dveh do treh pramenov žafrana, stisnjenega s kurkumo in popijenega skupaj z mlekom z gheejem, je odlično naravno sredstvo za spodbujanje razvoja možganov otroka.
  2. Dizajn ghee odpravlja prebavne težave.
  3. Neguje zdravje matere med nosečnostjo.

Dejstva o uživanju Gheeja v 9. mesecu nosečnosti:

Dejstvo je, da morajo ženske v celotnem obdobju nosečnosti uživati ​​zdravo in uravnoteženo hrano. V 9. mesecu je priporočljivo jesti hrano, ki pomaga pri krčenju in pomaga nosečnici pri nemotenem porodu. Ker ima ghee lastnost, da preprečuje zaprtje in pomaga pri povzročanju porodne bolečine, se priporoča desi ghee v 9. mesecu.

Dvom o tem, ali lahko dame jem ghee med nosečnostjo ali da je desi ghee med nosečnostjo zdrav, je bil podrobno opisan v tem članku, kar lahko ženskam razjasni stvari. Čeprav obstaja nekaj mitov, ki niso znanstveno dokazani, med drugim tudi to, da se z uživanjem gheeja spodbudi krčenje maternice in s tem pomaga pri nemotenem porodu. Vendar pa uživanje gheeja med nosečnostjo ni kontraindikacija, vendar je treba uživanje maščob nadzorovati z ustrezno začrtano prehrano.

Pogosto zastavljena vprašanja :

Tukaj je nekaj ključnih vprašanj, na katera je odgovorjeno, kar bo v pomoč vsem nosečnicam, povezanim z gheejem,

V1. Pitje mleka z ghee med nosečnostjo varno ali ne?

Odgovor: Kozarec mleka je potreben za nosečnice vsak dan, da poveča raven kalcija v telesu. Dodajanje gheeja v mleko ne le doda okus mleku, ampak poveča prehrano nosečnic. Kozarec mleka z žličko gheeja ima lahko okus kot kheer z manj sladkorja. Uživanje gheeja je za nosečnico nevarno le, če ga uživamo v presežku ali če smo alergični na mlečne izdelke.

V2. Količina Gheeja lahko vzamem med nosečnostjo?

Odgovor: Kar zadeva vnos maščob za nosečnice, je medicinsko priporočljivo zaužiti od 5 do 8 žlic maščob, pri katerih bi moral biti vnos nasičenih maščob 10 do 12%. Zato pitje dveh do treh žlic gheja na dan poveča rast dojenčkov in pomaga absorbirati v maščobi topen vitamin.

V3. Ali obstaja razlika med kravjim gheejem in bivolovim gheejem za uporabo v nosečnosti?

Odgovor: Da, od kravjega gheeja do buffalo gheeja je veliko razlik. Kravje mleko vsebuje nizko vsebnost maščob, malo kalorij in več holesterola, zato je manj kremasto. Po drugi strani pa bivolje mleko vsebuje več maščob z manj holesterola in visoko kalorijami. Tako je treba hitreje porabiti ghee iz kravjega mleka, ki vsebuje manj maščob, bivoljski ghee z visoko vsebnostjo maščob pa lahko hranimo dlje časa. Zato lahko uporaba kravjega gheya prepreči pridobivanje teže kot maščobno bivolje mleko.