Nosečnost sama po sebi je bitka. Bitka s telesnimi hormoni, ki tečejo besno, bitka za sledenje vsakodnevnim opravilom, bitka za to, da se držite skupaj. Vprašajte katero koli nosečnico o devetih mesecih, v katerih nosi drugo življenje v sebi. Vedno boste dobili enak odgovor. Nosečnost je kot roller coaster. Mislim, zagotovo boste dobili čudovit sijaj in srečo, da v sebi nosite svojega malega angela. Dobiš pa tudi grozne nihanje razpoloženja, bolečino in ne pozabi na lakoto!

Ugotovite, da hrepenite po vseh vrstah hrane.

Čeprav ženske ponavadi hrepenijo po sladkem ali kislem, so tudi klobasice ene izmed najbolj “hrepenečih”, kot pravi pregovor. Ker nosečnice skrbijo za vse, kar se dogaja v njih. Kot bi morali, vam predstavljamo učinke uživanja klobas med nosečnostjo.

Učinki klobas med nosečnostjo

Učinki uživanja klobase med nosečnostjo:

1. Raziskovalci menijo, da je uživanje klobas med nosečnostjo lahko škodljivo. Ker so klobase meso in se ga je treba čim bolj izogibati. Med zakolom živali se lahko v njih kopičijo slabi hormoni. Zaradi nenadne smrti bi to lahko povzročilo nastanek ne tako dobre volje po raziskavah.

2. Klobase povzročajo maščobe in so včasih lahko preveč začinjene. Škodljivo noseči mami na različne načine. Ne moremo ga imenovati za zelo zdravega. Unča klobase vsebuje približno 85% nasičenih maščob, kar lahko povzroči debelost in zaplete.

3. Maščobe in holesterol so potrebni za pravilno rast otroka. Čeprav, kot rečeno, preveč vsega povzroča težave. Zato lahko prekomerni vnos maščob zaradi uživanja preveč klobas med nosečnostjo povzroči težave.

4. V vročih klobasah je tudi veliko natrijeve spojine. Tako bi lahko uživanje klobas med nosečnostjo povzročilo bolezni sečil in koronarnih žil ter okvare matere in otroka. Čeprav klobase vsebujejo cink, železo in druge minerale, ki so zelo pomembni za razvoj in rast otroka.

5. Toksoplazmoza je bolezen, ki jo povzročajo bakterije, prisotne v neobdelani klobasi. Meso privlači različne vrste bakterij, ki povzročajo različne bolezni, kot so slabost, bolečine v želodcu in druge akutne bolezni. Toda za nosečnice so te zelo učinkovite pri plodu in lahko celo povzročijo nenaravno smrt, prezgodnji porod in druge disfunkcionalne okvare, ki vključujejo tudi duševne sindrome.

6. Znanstvene raziskave tudi kažejo, da klobase povzročajo kislino v želodcu. Absurd in refluks skozi glotitis, ki povzroča angino pektoris. Znana je tudi kot zgaga in se kaže s simptomi, kot so hude bolečine v prsih. To bi lahko sprožilo kronične bolezni pri otroku in ogrozilo življenje matere in otroka. Povzroči pritisk v krvi do disfunkcije.

Kaj storiti glede hrepenenja?

Hrepenenja nikoli ne smemo zanemariti, saj lahko to privede do resnih napak v prehrani nerojenega otroka. Nekaterih mineralov ali vitaminov primanjkuje, zato mama hrepeni po določeni hrani.

Če hrepenenje po klobasah kmalu ne mine, bi jo morala mama segreti in pojesti vroče klobase, namesto da bi jedla zapakirano in konzervirano meso. Ogrevanje mesa je koristno, saj ubije bakterije. Ko so bakterije mrtve, klobase niso več onesnažene in zato varne za uživanje.

Nosečnice imajo lahko koristi tudi od uživanja klobase v nosečnosti, saj zagotavljajo nekaj vitalnih hranil, vendar več kot koristne, te so škodljive in se jim je treba čim dlje izogibati..