Grenka buča je zelenjava, ki so jo imeli radi tudi zdravstveni strokovnjaki in ljubitelji. Zelenjava je polna hranilnih vrednosti, ki posamezniku pomagajo zagotoviti celoten paket energije in odlično zdravje. Zelenjava je v nekaj azijskih državah znana tudi kot balzamova hruška, grenka melona, ​​Karela in Karkareya. Nosečnicam se pogosto priporoča uživanje hrane, bogate s hranili, grenka buča pa je v nosečnosti nedvomno.

Razumevanje, kako, zakaj in kdaj je treba to zelenjavo zaužiti v obdobju nosečnosti, je zelo pomembno. Ugotovimo torej, zakaj ljudje med nosečnostjo predlagajo grenkobo. Izvedite več o oprijemljivih koristih za zdravje.

Grenka buča med nosečnostjo

Je grenka buča dobra za nosečnost?

Medtem ko je grenčica ena izmed najbolj priljubljenih zelenjav, ki so jo strokovnjaki predlagali za vključitev v prehrano normalnega človeka, se stališče nosečnic še vedno razlikuje. Čeprav je zelenjava zelo hranljiva. Nekateri strokovnjaki predlagajo, da se Karela med nosečnostjo uživa kot običajno. Nekaterim se lahko zdi, da se je treba grenki hrani izogibati. Odločanje, ali je uživanje zelenjave pri nosečnicah popolnoma varno ali ne, je še vedno sporna tema.

Kakšne so prednosti grenke buče med nosečnostjo?

Čeprav je tema o tem, ali je Karela v nosečnosti še vedno sporna, vsekakor koristi njene porabe v tej ključni fazi. tukaj je nekaj pomembnih prednosti grenke buče med nosečnostjo,

1). Ohranjanje teže:

Ženske se med nosečnostjo pogosto pritožujejo zaradi prekomernega pridobivanja telesne teže, grenka buča pomaga pri ohranjanju telesne teže. To je razlog, zakaj mnogi fit ljudje v svojo prehrano vključujejo grenkobo.

2). Izogiba se sladkorni bolezni:

Grenka buča vsebuje Characin in Polypeptide – P, obe snovi pomagata pri preprečevanju nosečnice pri sladkorni bolezni.

3). Okrepi imuniteto:

Grenka buča ima dobro količino vitamina C in več antioksidantov, ki pomagajo pri izgradnji močne imunske stene proti več škodljivim sestavinam, zaradi katerih lahko zbolite.

4). Polno vitaminov in mineralov:

Grenka melona je bogata s hranili in vsebuje velike količine mineralov in vitaminov. To pomaga pri boljši prehrani in rasti otroka. Pa tudi ohraniti dobro zdravje žensk.

Neželeni učinki grenke buče med nosečnostjo:

Ker smo ugotovili koristi, je poznavanje in razumevanje stranskih učinkov grenke melone med nosečnostjo enako pomembno. Ugotovimo, kakšne so možne posledice.

A). Prisotnost strupenih snovi:

V grenki so prisotni glikozidi, moricizin in kinin. Te molekularne snovi so lahko škodljive za zdravje zaradi njihove strupenosti, kar vodi v bolečine v želodcu, bruhanje, zvišano telesno temperaturo itd.

B). Pogoste težave z želodcem:

Grenka buča ima lahko tudi škodljive učinke na prebavo posameznika, kar lahko povzroči drisko, bolečine v želodcu, ohlapno blato itd..

C). Predčasni porod:

Snovi, prisotne v grenki buči, lahko na nezdrav način sprožijo maternico, kar lahko privede do prezgodnjega poroda.

D). Alergija/preobčutljivost:

Če grenke bučke še niste uživali v življenju. Bolje je, da ga med nosečnostjo ne uživate, saj so ženske predlagale slabost, omotico in več znakov občutljivosti, ki so lahko škodljivi za mater in otroka.

Kako zaužiti grenko bučo med nosečnostjo?

Grenko bučo med nosečnostjo lahko uživamo na različne načine namesto v surovi obliki ali v obliki soka. Nekateri najbolj zanimivi načini so,

  • Curry – Naredite svoj običajni curry, vendar kot sestavino vključite steklenico. Lahko ga naredite tudi s kokosovim mlekom ali jogurtom, da dodate več teksture in okusa.
  • Zmešajte zelenjavo – Mix Vegetable je pogosta možnost, da sestavite vso zelenjavo, ki je na voljo. V hiši pripravim okusno jed, a zakaj temu ne bi dodali Karele in jo naredili bolj zdravo?
  • Karela Fry – Če ste leni in želite samo hiter obrok za nosečnico, potem je Karela Fry popoln recept za vas. Grenkovo ​​bučo prelijte s svojimi najljubšimi začimbami in dodajte čebulo ali krompir ali samo grenko melono in to je to, jejte s Chapati/ploščatim kruhom.

Odločitev o dodajanju ali izogibanju grenčice je na koncu v rokah matere. Čeprav se je bolje izogniti grenki buči med nosečnostjo. Če ga še niste zaužili in nameravate poskusiti zaradi predlaganih koristi za zdravje. Če je mogoče, se v prvi polovici nosečnosti izogibajte grenki, da preprečite kakršno koli dodatno tveganje za zdravje.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

1). Ali je med nosečnostjo varno piti surov sok grenke buče?

Nosečnica lahko med nosečnostjo uživa surov grenkobec, vendar v zelo majhnih količinah, čeprav večina strokovnjakov predlaga, da ga pijete kuhanega, saj do neke mere nevtralizira njegovo strupeno vsebnost. Količina mora biti vedno zmerna.

2). Ali lahko med nosečnostjo jemljem zrelo grenko melono?

Grenko melono v zreli obliki je treba zaužiti le, če je kuhana in le v zmernih količinah med nosečnostjo.

3). Kateri je najboljši čas za začetek uživanja balzami-hruške (grenke buče) med nosečnostjo?

V času nosečnosti lahko jeste grenkobo, vendar v minimalni količini. Čeprav je najboljši čas za uživanje balzamove hruške druga polovica nosečnosti, saj je verjetnost splava majhna.