Ali ste vedeli, da izbira strehe za vašo sanjsko hišo ni enostaven podvig? Ja! Pri izbiri zasnove strešne cevi je treba upoštevati veliko stvari, na primer načrtovanje, tehnične metode gradnje, prednosti, uporabo in ne pozabiti na estetiko doma.

Priljubljenost preprostih strešnih hiš se je v zadnjih letih dramatično povečala skupaj s stroškovnimi prednostmi. Nadaljujte z branjem tega članka za navdih pri oblikovanju nekaterih priljubljenih značilnosti več modelov hišnih streh.

Vrste strešnih kritin:

Edinstvene lastnosti več modelov hišnih streh, ki so na voljo na trgu, vam pomagajo pri končni izbiri. Tu je seznam:

  • Dvokapna streha: Trikotno mesto, ki nastane, ko se srečata dva nagnjena dela strehe, pogosto imenujemo dvokapna streha.
  • Hip streha: Ta vrsta strehe ima običajno štiri strani in se dobro obnese na območjih z močnim vetrom.
  • Nizozemska streha: Z ugodnostmi naravne svetlobe in dodatnim prostorom vam nizozemska streha olajša dostop do spodnjega dela strehe.
  • Mansardna streha: Čeprav ta zasnova ustvarja dodaten prostor v notranjosti, je gradnjo tega francoskega dizajna izziv.
  • Ravna streha: Edinstvena lastnost senčnikov je dodajanje malo prostora odtekajoči vodi.
  • Strešna streha: Čeprav je strešna streha precej podobna ravni strehi, se pogosto uporablja kombinacija drugih strešnih stilov.
  • Streha metulja: Čeprav je lahko drenaža problem, je ta vrsta strešne zasnove edinstvena, zagotavlja veliko prezračevanja in svetlobe.
  • Streha gambrel: Ta vrsta zasnove se pogosto uporablja na hlevih, zato jih imenujejo tudi strehe hlevov.
  • Spalna streha: Če želite obstoječi strehi dodati funkcionalni dodatek, je mansardna streha odlična možnost.
  • Streha v obliki črke M: Ta vrsta zasnove ima dve nagnjeni strani, ki se na sredini srečujeta z pobočji na vsaki strani in sta v osnovi videti kot dvokapna streha.

Različni slogi streh za hiše s slikami:

Predstavljamo vam najboljše zasnove hišnih streh, ki si jih lahko ogledate, preden se na desni ne zmotite.

1. Slogi strehe za majhne hiše:

Strešni slogi za majhne hiše

Čeprav je kultura stanovanja v porastu, se nekateri še vedno želijo nastaniti v svoji čudoviti individualni hiši. Rdeča barvna shema vnaprej pobarvane kovinske strehe, ki je podobna loncu, pomeni videz podeželja. Medtem ko zaradi mehke barvne sheme zunanjega videza hiše izstopa in dvigne videz vašega majhnega doma.

2. Zasnove hiše z ravno streho:

Oblikovanje hiše z ravno streho

Slogi ravnih streh so stroškovno učinkovite možnosti za domove, saj se uporablja manj materialov. To je ena izmed privlačnih možnosti za poslovne stavbe, saj je namestitev razmeroma hitra. Prav tako deluje kot osnova za nalaganje drugega nadstropja v prihodnosti. Čeprav so te strehe konstrukcijsko preproste, obstaja verjetnost, da se na vrhu primejo prah in naplavine, kar potrebuje reden nadzor.

3. Zasnova poševne strešne hiše:

Zasnova poševne strešne hiše

Ena izmed priljubljenih streh, ki jih najdete v kateri koli stanovanjski hiši, je poševna streha. Zasnova strehe lesene hiše ima strmo nagnjeno streho, ki ustvarja dodaten prostor in izboljša ogrevanje in hlajenje vaše hiše. Druga prednost poševne strehe je, da omogoča, da voda, umazanija in druge stvari zdrsnejo brez kopičenja, kar vam daje trajno streho.

4. Zasnova strešne hiše:

Zasnove strešnih hiš

Namestitev pločevinaste strehe nad hišami postaja vse pomembnejša v primerjavi s klasičnimi strehami. Azbestni ali aluminijasti listi so vrhunski materiali, ki vašemu domu dodajo očarljiv videz in izgledajo privlačno. Čeprav so lahko stroški visoki, se zaradi dolgotrajnih koristi splača.

5. Sodobne, poševne strešne hiše:

Sodobne, poševne strešne hiše

Sodobni strešni vzorci za hiše naredijo vaš dom svetlejši in vidnejši. Zasnova tega doma z izkoriščanjem poti poveča sončno svetlobo. Prav tako pomaga odpraviti neželeno umazanijo s pomočjo pobočij. Ta čudovita streha daje vaši hiši zračen občutek, zaradi česar je ena najboljših lokacij za goste ali prijatelje.

6. Oblika strehe koče:

Oblikovanje strehe v obliki koče

To je eden od preprostih slogov strešne kritine v obliki koče, ki se popularno uporablja na območjih z močnim dežjem ali sneženjem. Te poševne strehe preprečujejo kopičenje okoljskih elementov, zato je odlična izbira na hribovitih območjih. Ta čudovit bungalov s strešno kočo je zgrajen na velikih območjih.

7. Zasnova strešne hiše Dyna:

Oblikovanje strešne hiše Dyna

Dyna streha je vodilno podjetje v Assamu, ki proizvaja kovinske strešne konstrukcije za hiše, ki so običajno barvno obložene. Kovinska streha se lepo zlije z barvnim vzorcem hiše. Edinstven znak na strehi ni le lep, ampak je tudi dolgotrajen. Če iščete generično kovinsko streho za svoj dom, je Dyna odlična izbira.

8. Zasnova strehe hiše v obliki črke L:

L Oblikovanje strehe hiše

Oblikovanje trikotne točke, kjer se stikata dve nagnjeni površini streh, je mogoče podaljšati in oblikovati obliko L, zaradi česar je ena najboljših strešnih hiš. To je streha, ki jo lahko pogosto najdemo v velikih hišah, saj je enostavna za gradnjo, olajša prezračevanje in odvaja vodo.

9. Slogi strehe kmečke hiše:

Slogi strehe kmečke hiše

Običajno zgrajena na kmetijskih zemljiščih je kmečka hiša preprosta, a elegantna gradnja. Edinstvena značilnost te vrste strešne kritine je štrleča okenska streha, ki izstopa v primerjavi s trikotno streho, ki jo najdete po hiši. Bela in siva kombinacija zunanjosti hiše ni le lepa, ampak daje občutek vaše kmetije.

10. Lepe hiše s škotsko streho:

Čudovite hiše s škotsko streho

Ključni material, ki se uporablja pri gradnji škotske strehe, je lokalni kamen ali skrilavec. Sprva se za pokrivanje vrha uporabljajo velike skrilavce, dokončanje z dodajanjem majhnih kosov skrilavcev pa bo vašemu domu dalo surov videz. Uporaba teh hišnih strešnih kritic ponosno predstavlja vašo škotsko dediščino. Čeprav je material trpežen, vam redno preverjanje pomaga pri hitrem reševanju težav.

11. Oblikovanje strehe vile:

Oblikovanje strehe vile

Vile so pogost pogled na elegantnih območjih in postajajo vse bolj priljubljene v mnogih mestih. Ta čudovita modra strešna hiša izstopa ob svetli barvni paleti hiše in ustvarja sinhroni občutek. Streha te vile ima kombinacijo ravnih s pobočji in trikotnih streh, zaradi katerih je vaš dom videti elegantno in moderno.

12. Zasnove trikotne strešne hiše:

Zasnove trikotne strešne hiše

Vsi poznamo streho trikotne oblike, ki tvori črko “A”, včasih imenovano nagnjena streha. To je glavna sestavina domače arhitekture v stari Grčiji, evropskih in ameriških stavb. Edinstvena značilnost te vrste strešne kritine so štiri poševne stranice na štirih straneh z videzom vrha. Siva barva stavbe lepo povezuje elemente stavbe.

13. Zasnova mešane strešne hiše:

Zasnova mešane strešne hiše

Eden najboljših načinov, kako svojo hišo izstopati, je uporaba mešanih strešnih konstrukcij. Kot že ime pove, imajo različni deli doma različne strešne vzorce, zaradi česar je videti privlačno. Ta struktura združuje ravne, dvokapne, trikotne in polkrožne strešne kritine, ki ustvarjajo edinstveno lepoto. Nadalje je dvignjen z osvetlitvijo in kombinacijo barv.

14. Zasnova strehe hiše na terasi:

Oblikovanje strehe hiše na terasi

Če iščete način, kako v svojo teraso vključiti sodobno strešno kritino, je ta slog strehe hiše lahko odlična izbira. Tanke lesene plošče na strehi in ob straneh palube ne samo da prepuščajo svetlost sončnih žarkov, ampak tudi izgledajo elegantno. Čeprav vas te vrste strešnih kritin morda ne bodo zaščitile pred močnim dežjem, je zaradi dotoka močne svetlobe in svežega zraka vse vredno.

15. Oblikovanje strehe v slogu koče:

Oblikovanje strehe v slogu koče

Ta zasnova strehe doma vas spominja na čudovito kočo, ki izstopa v slikoviti lepoti okolice. Na tej strehi ni navpičnih strani, ki bi lahko bile podobne dvokapnicam. Običajno je z razmeroma blagim naklonom ta streha v slogu koče, kjer so vse strani nagnjene navzdol proti stenam, videti lepa in se prilega natanko kot koščki sestavljanke.

Streha igra bistveno vlogo pri ustvarjanju udobnega prostora, ki vas ščiti pred vsemi okoljskimi elementi, kot so dež, sneg, sončna svetloba, veter itd. Ta članek vam predstavlja najboljše zasnove hišnih streh, ki vam na kratko predstavijo široke sorte na voljo na trgu. Ne pozabite nam sporočiti, kako vam je ta članek pomagal!