Domači kemični piling za obraz:

Domači kemični piling za obraz

Tu so navedeni recepti kemičnih pilingov za obraz doma.

1. Kemični piling obraza z jogurtom:

Paketi za obraz s kemičnim pilingom

V skledo dodajte eno žlico navadnega belega trsnega sladkorja in eno žlico jogurta. Sestavine dobro premešajte, da nastane granulirana pasta. Izogibajte se očem, enakomerno nanesite pasto na obraz in vrat. Pustite stati 15-20 minut in nato sperite s hladno vodo.

2. Kemični piling sode bikarbone:

Kemični piling sode bikarbone

Vzemite skledo in dodajte eno žlico sode bikarbone z eno skodelico vode in dobro premešajte, dokler se soda bikarbona popolnoma ne raztopi. V plitvo posodo dajte 12 nepremazanih aspirinov in vanjo nalijte toliko limoninega soka, da se aspirini raztopijo. S pomočjo žlice zdrobite aspirine, dokler ne postane tanka pasta. Raztopljene aspirine v pasto z limoninim sokom enakomerno nanesite na kožo in pustite delovati 10 minut. Nato vato vložite v mešanico sode bikarbone in vode, da si obrišete obraz. To je najboljši kemični piling za obraz doma.

3. Kemična lupina kumar:

Kemična lupina kumar

Za pripravo tega kemičnega olupka dajte po pol skodelice skuhane kamilice in zelenega čaja ter majhen zavojček želatine v majhno ponev nad kuhalno ploščo. Sestavine stopite, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Nato iz kumar iztisnite sok in ga dodajte v mešanico skupaj z žlico soka aloe vere. Temeljito premešajte, da se vse sestavine premešajo. Zmes ohladite v hladilniku, nato pa jo s čopičem za obraz nanesite na obraz in vrat. Pustite, da se posuši, nato pa lahko odstranite lupino.

4. Kemični piling papaje:

Kemični piling papaje

V mešalniku dodajte nekaj koščkov zrele papaje brez semen in premešajte, da nastane gladka pasta brez grudic. Precedimo ga skozi sito in odstavimo. V ponev nalijte štiri žlice mineralne vode skupaj z majhnim pakiranjem želatine. Ko se popolnoma raztopi, dodajte papajino pasto in dobro premešajte. Nato zmes prenesite v hladilnik, da se zgosti. Ko končate, mešanico enakomerno nanesite na kožo s čopičem za masko za obraz in pustite, da se popolnoma posuši. Nato odstranite lupino in sperite z mlačno vodo. To je najboljši kemični piling za obraz doma.

5. Kemična lupina paradižnika:

Paradižnikova kemična lupina

V ponvi nad štedilnikom dodajte ½ skodelice vode, žlico svežega pomarančnega soka in še eno žlico limetinega soka. Dodajte majhno pakiranje želatine brez okusa in pustite, da se popolnoma raztopi. Nato v mešanico dodamo sveže pasiran paradižnik in pustimo, da se ohladi, preden se zmes ohladi, da se zgosti. Odstranite ga po 25 minutah in ga s čopičem za obraz enakomerno nanesite na kožo. Ko se popolnoma posuši, odstranite masko in na koncu obraz umijte z mlačno vodo.

6. Kemična lupina apna:

Kemični olupek apna

Nalijte ¼ skodelice majhnega granuliranega belega trsnega sladkorja in dodajte dovolj limoninega ali limetinega soka, da nastane enotna pasta. Sestavine dobro premešajte, nato pa s konicami prstov enakomerno nanesite na obraz in vrat, pri čemer se izogibajte očem. Olupko pustimo počivati ​​15 minut, preden jo speremo z mlačno vodo.

7. Kemična lupina ananasa:

Kemična lupina ananasa

Del zrele papaje in ananasa narežemo na majhne koščke. V mešalnik vzemite ½ skodelice ananasa in ¼ skodelice papaje in dobro premešajte, da nastane gladka pasta. Dodajte ½ žlice organskega medu, temnejše, tem bolje, v pasto in dobro premešajte, da se vse sestavine temeljito premešajo. Nato masko s konicami prstov enakomerno nanesite na obraz in vrat. Pustite stati 20 minut in nato sperite s hladno vodo. Je dober domač kemični piling za obraz.

8. Kemična lupina jagod:

Kemična lupina jagod

V mešalnik nalijte ¼ skodelice svežih jagod in kislega grozdja ter dobro premešajte, da nastane gladka pasta brez grudic. Žlico organskega medu segrejte nad skledo, potopljeno v vročo vodo, da postane tekoč. Dodajte med v jagodno in kislo grozdje skupaj z žlicami navadnega jogurta. Vse sestavine temeljito premešajte in nato s čopičem za masko nanesite na obraz in vrat. Pustite delovati 20 minut in nato sperite z mlačno vodo.

9. Malina Kemična lupina:

Malinin kemični olupek

½ skodelice malin vlijte v mešalnik in dobro premešajte, da nastane gladka pasta brez grudic. Vanj dodajte pol žlice organskega medu in dve žlici surovega mleka ter dobro premešajte. Nato s čopičem za masko za obraz enakomerno nanesite mešanico na kožo in pustite počivati ​​20 minut. Nato sperite z mlačno vodo.