Pri izbiri sorodne duše je treba upoštevati nekaj. Ravno ti premisleki bi določili, ali je za vas ČLOVEK ali ne. to je zato, ker “ljubim te” in “ti me ljubiš” ni konec vsega srečnega zakona, ki bi uspel, ne daje hrane na mizo in to je le čustvo, ki vodi do čarobne privlačnosti. Če se resno odločite, da se boste v življenju ustalili z moškim svojih sanj, je čas, da začnete iskati lastnosti, ki bi vas osrečile. Njegove lastnosti bi morale presegati vaša pričakovanja, tukaj pa je še nekaj nasvetov, kako izbrati pravega moškega, ki bi ga ponosno imenovali sorodna duša ali mož in ga razkazovali svoji družini in prijateljem.

kako izbrati moža

Pomemben nasvet:

1. Ste pripravljeni na poroko? Ne bodi pod pritiskom, da se poročiš? Ste spoznali moškega, s katerim bi se poročili? Ali sta se imela pred zaroko ali sta se družila ali ne? ali dobro poznate njegovo ozadje, njegovo finančno stanje, kakšni so njegovi prijatelji, kakšna je njegova družina, še posebej njegova mama ali ne? Na to je pomembno odgovoriti, saj morate vedeti nekaj o moškem, ki bi vam prstan dal na prst in rekel, da to naredim na vprašanje.

2. Mora biti duhovit in inteligenten, ne pa nekdo, ki pretirava. Obstaja razlika med čustvenim količnikom in inteligentnim količnikom. Zdaj morate oceniti, kaj je za vas bolj pomembno, EQ ali IQ pri moškem.

3. Kako ambiciozen je ta moški, s katerim se nameravate poročiti? Ali pa gradi samo gradove v zraku? Ali je zadovoljen s svojo trenutno službo in statusom v družbi? Ali pa ima sanje, da bi postal velik? Kakšne so njegove želje?

4. Kaj pa njegovi verski ali duhovni načini življenja? Ali sta vidva istega verskega ali duhovnega ozadja? Če ne, bi vam dovolil, da po poroki z njim vadite, kakor želite, in obratno?

5. Človek, ki zna plesati, bi bil dober tudi drugje. Tudi on dobro pleše in ali je to za vas zelo pomembno?

6. Ste spoznali njegove prijatelje? Njegovi družinski člani, bratje in sestri ter sestrični? Če ne, vztrajajte, da to storite. Ko se pogovarjajo o njegovi preteklosti, se lahko odpravijo številni dvomi.

7. Ali mu za človeka, ki je, zaupate z vsem srcem? Ne pozabite, da morate vse to razčistiti, preden se poglobite v to razmerje, sicer bi to lahko pomenilo grožnjo.

8. Ali vam je všeč, kako hodi, se pogovarja, oblači in obnaša v javnosti, s prijatelji, z družino ali znanci?

9. Ali vam je všeč, kako diši?

10. Je prijazen do otrok in hišnih ljubljenčkov?

Končne besede:

Moški mora biti nežen na več načinov. Imeti mora tudi smisel za humor, vendar pazite, da ne govori z vami, ampak z vami, ko je duhovit. Mora biti nekdo, ki bi bil po tvojem očetu, vedno prijatelj in sin, ki ga lahko razvajaš in skrbiš. Zato si vzemite čas in poiščite nekoga, ki je vreden zaupanja, zanesljiv in skrben, pa tudi nekoga, ki vas zna z veliko ljubezni in romantike zbrisati z nog.

Ni mu treba biti moški z izbočenimi bicepsi in šestimi trebušnimi mišicami. Tudi običajen človek s trebuhom, ki ve, kako vas osrečiti, bi to naredil.