Imeti oster um je lepa lastnost, ki je nimajo vsi. Čeprav si lahko človek z določenim časom ustvari oster um z izvajanjem različnih drugih dejavnosti. Medtem ko dober odnos ni tako preprost, je treba imeti srečo dobre vzgoje in dobrega starševstva, da boš imel dober odnos do vseh življenjskih situacij, saj se njegov pogled kopira glede na vrsto ozadja, ki mu pripada! Če pa želimo imeti obe teh lastnosti ali želimo izboljšati svoj odnos in ostrino uma, lahko sledimo naslednjim nasvetom.

Kako ohraniti oster um in dober odnos

Poskusite napisati, kot se spomnite:

Morate si narediti navado, da pišete pomembne naloge in opomnik na dan, namesto da bi se zanašali na um. Morda se vam zdi, da bi lahko zaradi takšnega predloga v javnosti izgledali smešno, vendar sploh ni tako, saj boste s tem v svojem življenju našli disciplino in si zapomnili stvari, ko jih morate uresničiti. Ne glede na to, kako oster je vaš um, se ne spomnite vsega. Zato se ne trudite poskušati. Pomaga naučiti se pisati stvari in ne zapomniti si jih.

Poiščite ali opazujte svoje skrite talente:

Ali lahko stvari enostavno razumete? Se lahko spomnite številk naenkrat? Ali pa dobro opazujete stvari? To so nekateri talenti, ki jih vsak ne najde v sebi. Morate pogledati vase in videti, v čem ste dobri. Sledite temu talentu in ga pretvorite v svojo strast! Ne bodite žalostni, če jih ne najdete. Lahko pa ga razvijete.

Psihična in fizična vadba:

Biti zdrav duševno in fizično je res pomembno, ne le zaradi zdravniških izjav, ampak tudi v resničnem življenju ima velik vpliv na vaš odnos in vedenje z drugimi. Za npr. Če je vaše telo v formi in zdravo, se boste počutili bolj samozavestno in energično, da boste z lahkoto opravljali vsakodnevne naloge, s to kakovostjo boste vedno vodilni na svojem področju. Prav tako bo pomagalo razbremeniti napetost, saj lahko samo odpravljanje napetosti izboljša vaše miselne vzorce. To bo zmanjšalo napetost in izostrilo vaš um. Sčasoma boste začeli razvijati boljši odnos.

Še nekaj nasvetov:

1. Spanje je res zelo pomembno, da ohranite oster um in dober odnos. Spanja ne smemo zamenjati z ležanjem v postelji, premetavanjem in prevračanjem. Nekaj ​​ur dobrega spanca (najmanj 8 ur) je boljše od tistih, ki spijo v zlomljenih urah dremeža.

2. Dobro premislite, preden kaj storite, in vedno poiščite dober nasvet.

3. Poskusite zmanjšati porabo alkohola na minimum ali se ji popolnoma izognite in se izogibajte drogam!

4. Spoznajte prijatelje, ki imajo ostrejše možgane od vas in jih imejte za zdravega tekmovalca.

5. Poskusite izdelati nove formule za hitre aritmetične izračune ali pa pobrskajte po internetu, če želite izvedeti več. Za npr.

6. morate dodati 433 in 433, 33+33 = 66 in 4+4 = 8. Tako boste skupaj dobili 866.

7. Med nakupovanjem v trgovinah poskušajte zaokrožiti vsote, namesto da bi jih porabili v enakih količinah. Poskusite ne uporabljati kalkulatorja. Za npr. Če je nekaj za 69 centov, preprosto zaokrožite na 70 centov v glavi. V blagajni se boste vedno približali natančnemu znesku (glede na dolar).

8. Za pridobivanje znanja lahko preberete tudi dobro poučene knjige in časopise.

9. Branje zgodb ni samo za otroke! Prav tako jih morate prebrati, saj pomagajo vašemu umu, da postane oster.