Je med odličen za dojenčke? Ali ste zmedeni glede dajanja medu svojemu otroku? Mislim, da vsi poznate zdravstvene koristi medu za malčke. Vključuje enakomerno energijo za daljše časovno obdobje, ponuja vitamine in minerale ter pomaga pri hitrejšem celjenju ran, predlaga obrambo jeter in nadzor kašlja pri otrocih. Med je edinstven naravni dar človeštva. Dragi, saj vemo, da je ločeno od najslajše hrane, ki nam jo okolje lahko ponudi.

V bistvu nastane iz nektarja, pridobljenega iz različnih cvetov. Čebele nabirajo med, ki ima temeljni položaj pri proizvodnji medu. Ker čebele nabirajo nektar iz različnih cvetov, ga porabijo in ponovijo v panjih ter nektar pretvorijo v med. Encimi v shemi medonosnih čebel pomagajo pretvoriti nektar v med. Tako v tem članku razpravljamo o učinkih medu na otroka.

Kako uporabljati med za dojenčke

Zakaj medu ne dajejo dojenčkom?

Dajanje medu dojenčkom, kot so dojenčki, mlajši od enega leta, ni varno.

1. Če želite ugotoviti, ali je med boljši za dojenčke, je odgovor natančno ne. To je zato, ker se lahko otroci spremenijo v alergijo na veliko živil, za katera so se dogovorili že pred obdobjem samskega, in ker je med nastala žuželka, ima lahko otrok alergijsko reakcijo nanj ločeno od zastrupitve s hrano..

2. Razlog, zakaj medu za dojenčke ni, je, da čebele med zbiranjem nektarja dvignejo spore botulizma, ki se spreminjajo z medom. Medtem ko dojenčki ne vsebujejo popolnoma oblikovanega imunskega odziva, njihov sistem omogoča, da se spore aktivirajo in sprostijo toksin, ki bi lahko pri otroku povzročil botulizem, poleg tega pa ga paralizira primarno do smrti.

3. Ločeno od nevarnosti zastrupitve s hrano je med tudi težko zaužiti. Ker gre za gosto lepljivo tekočino, ki se ne utekočini v otrokovih ustih, jo lahko otrok duši, čeprav je ne more zaužiti. Vzrok, da medu za dojenčke ni, je tudi zaradi njihove lastne varnosti, da bi se izognili nevarnosti zadušitve.

4. Med lahko vsebuje spore botulizma, ki lahko povzročijo zastrupitev z botulizmom. Tla obdajajo spore/bakterije botulizma in rastlinstvo, ki ga čebele uporabljajo za prehrano, raste v teh tleh. Poleg tega lahko zaskrbljena tla, ki vsebujejo spore, na primer iskreno naseljujejo panj – poleg tega bi lahko same spore onesnažile tudi med. Še vedno pasteriziran med lahko obdaja spore botulizma in ne sme biti znan otrokom, mlajšim od 12 mesecev.

5. Ker dojenčkom, mlajšim od enega leta, ni zagotovljeno, da bi ponudili med, saj dojenčki, mlajši od enega leta, niso razvili bakterij, ki bi bile koristne za prebavo, poleg tega ne morejo prebaviti ali zaužiti spore botulizma, ki je večinoma pogosto v medu.

6. Če želite vedeti, ali je med boljši za dojenčke, je odgovor natančno ne. To je zato, ker se lahko otroci spremenijo v alergijo na veliko živil, za katera so bili znani že pred začetkom prvega obdobja, pa tudi na med, ki ga je ustvarila žuželka, zato ima otrok lahko alergijsko reakcijo, ki je oddaljena od zastrupitve s hrano. tudi.

7. Ločeno od vseh negativnih lastnosti medu, ki jih povzročajo spore botulizma, lahko med vodi tudi do poškodovanih zob pri otroku. Med v otroštvu je slaba izbira, poleg tega se morajo starši absolutno vzdržati, da bi svojim otrokom dali neko hrano, ki zadrži med, ko čakajo, da so starejši od enega leta.