Kokos je splošno priljubljeno sadje, ki mu lahko rečemo tudi oreh ali seme. Ta kokos nima le več uporab, ampak tudi številne prednosti, zaradi katerih je tako priljubljen. Čeprav je sadje priljubljeno in mu zaupajo, še vedno obstajajo miti o kokosovi vodi za dojenčke, njegovih koristih in stranskih učinkih, zato poglejmo in izvemo več o tej čudežni vodi.

kokosova voda za dojenčke

Prednosti kokosove vode za dojenčke:

1. Zdravi prehlad in gripo

Kokosova voda ima zdravilne lastnosti, ki pomagajo pri zdravljenju prehlada, gripe in vročine. Kokosova voda odpravlja vse možne vzroke gripe in krepi imuniteto ter obnavlja zdravje otrok.

2. Odstrani želodčne črve

Kokosova voda pomaga pri izpiranju vseh črvov, ki bi lahko živeli v želodcu vašega otroka, od katerih je veliko lahko nevidnih s prostim očesom, vendar povzroča težave. Kokosova voda pomaga pri enostavnem odstranjevanju teh črvov.

3. Čisti telo

Hranila v kokosovi vodi pomagajo očistiti telo od znotraj. Kokosova voda odstranjuje vse vrste toksinov, ki so prisotni v telesu, zaradi česar se vaše telo počuti lažje, sveže in bolj aktivno.

4. Obravnava vse vrste črevesnih težav

Naj bo to driska, bruhanje ali samo tekoči gibi, je kokosova voda rešitev za vse te pogoste črevesne težave. Redno uživanje kokosove vode bo zlahka rešilo prebavne težave.

Neželeni učinki dajanja kokosove vode za dojenčke:

Kokosova voda velja za čudežno vodo, saj uživanje nima stranskih učinkov na nikogar, vključno z dojenčki in odraslimi. Čeprav morate zapomniti eno stvar, je čas, ko dojenčke začnete hraniti s kokosovo vodo, saj je le priporočljivo in priporočeno s strani strokovnjakov, da jim ne dajejo nič drugega kot le mleko, dokler niso stari vsaj 6 mesecev. Tako je kokosova voda za malčke popolnoma varna, za dojenčke pa se mora začeti šele po predlagani starosti, saj telo ne bo moglo predelati kokosove vode.

Nasveti za hranjenje kokosove vode z otrokom:

Kokosova voda ima prijeten sladek okus, ki ni preveč sladek. Voda nima niti premočnega niti odbojnega vonja, zaradi česar je otrokom všeč kokosova voda.

  • Kokosovo vodo lahko otrok zaužije enkrat na dan kot energijsko pijačo.
  • V testu lahko uporabite kokosovo vodo za pripravo pšeničnega kruha sladkega okusa.
  • Kokosovo vodo lahko skuhamo skupaj s sladkimi okusnimi jedmi in jih otroci zlahka zaužijejo.

[ Poglej več: Okusni recepti za hrano za nagajive malčke ]

Pravi čas za dajanje kokosove vode otroku:

Zdravniki in nutricionisti predlagajo, da se otrokom po šestem mesecu rojstva daje samo kokosova voda. Dojenčki bi morali do te starosti zaužiti le mleko in nič drugega, saj otrokovo telo ni dovolj razvito za predelavo in prebavo česar koli razen mleka..

Hranilna vrednost kokosove vode za dojenčke:

Vprašanje o hranilni vrednosti kokosove vode je podobno vprašanju genija, ker imajo vse. Poimenujete ga in kokosova voda ima to hranilo v izobilju. Prisotnost teh hranil pomaga pri zdravljenju številnih pogostih bolezni; poglejmo nekaj teh pogostih hranil.

Kokosova voda vsebuje 19 kcal energije, zato je samo kozarec kokosove vode podoben energiji. Vsebuje tudi 2 g oziroma 4 g kalcija oziroma 4 g vitamina C. Kokosova voda ne vsebuje holesterola in vsebuje 1 g železa in 6 g magnezija, kar nam dokazuje, da ima dobra hranila. Vsebuje tudi 105 mg, 0,2 g, 250 mg, 3,7 g in 0,7 g natrija, skupaj maščob, kalija, ogljikovih hidratov in beljakovin.

Sadje, ki ga pogosto najdemo v številnih regijah različnih držav, zaradi koristi in uporabe kokosovih orehov postane sadje, ki ga imajo radi vsi. Čeprav je spoznanje, kako lahko isto sadje izjemno koristi za mlade, nujno za ljudi vseh starostnih skupin. Eno sadje in večkratna uporaba prav tako nakazujeta, da ima lahko njegova ena poraba številne koristi, zaradi hranilne vrednosti pa je kokosova voda za otroke nujna hrana.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

1. Ali lahko dajem kokosovo vodo svojemu otroku v času prehlada & Gripa?

Ja, kokosovo vodo lahko dajete svojemu otroku v času mraza & gripa kot kokosova voda pomaga obnoviti oslabljeno imuniteto otroka in hitreje zdraviti prehlad.

2. Kakšna je priporočena količina kokosove vode za dojenčka?

Ker imajo dojenčki zelo majhen apetit, jim je primerno dati nekaj žlic kokosove vode. Čeprav je vedno priporočljivo, da se predhodno posvetujete z zdravnikom.

3. Ali lahko dam kokosove koščke dojenčku?

Kokosovih koščkov ne moremo dajati dojenčku, ampak le kokosovo vodo, saj otrokov prebavni sistem ni pripravljen prebaviti trdnih snovi, dokler niso stari eno leto.