Ko bo vaš otrok dopolnil 8 mesecev, boste seznanjeni z njegovimi všečmi in antipatijami. Toda za vaš rastoči otrok je prehrana zelo pomembna, zato sem v tem članku zakril 9 najboljših otroških živil, ki so primerna za 8 -mesečnega otroka.

8. mesni recepti za otroško hrano

Zato uživajte v tej čudoviti in zdravi hrani, ki jo lahko uživa vaš 8 -mesečni dojenček.

Top 9 živil za 8 -mesečnega otroka:-

1. Žita:

Začnite mešati zrna s pireji, za katere veste, da vaš dojenček ni imel nobenih reakcij. Tako kot testenine ustvarjajo odlično hrano za prste.

2. Dušeno jabolko:

Za to potrebujete 1 jabolko, 1 skodelico vode in 1 hruško. Jabolko in hruško enakomerno očistimo in olupimo. Oba sadja narežite na majhne koščke. Sicer dajte v ponev, sicer lonec na pritisk in dodajte vodo. Pustite, da se sadje ocvrti 15–20 minut, obrnite mehko ali do 5-6 piščalk v loncu na pritisk. Sadje dobro zdrobite ali premešajte skupaj s posodo, ko se ohladi.

3. Khichdi:

To je popolnoma prilagodljiv način hranjenja zelenjave in dal vašega otroka. Je samo po sebi popoln obrok. Dal in riž namočite ½ ure v vodi. To postavite v lonec na pritisk skupaj z zelenjavo, kot so krompir, korenček, surova papaja, buča, paradižnik iz bučke itd. Dodajte malo kurkume in soli ter vodo in kuhajte 20 minut. Zmešajte in posodite svojega otroka.

4. Sladki krompir Kheer:

To je zelo hranljivo in ga otroci cenijo. To je zelo preprost recept in potrebujete le sladki krompir in mleko. Najprej skuhajte sladki krompir in ga po ohladitvi olupite ter ga olupite. Nato dobro pretlačite in to zmešajte v mleko skupaj s sladkorjem.

5. Pire iz rdeče pese in korenja:

V teh prezgodnjih mesecih trdnega hranjenja je precej pogosto ponuditi kuhano in pire korenje. Majhna sprememba je lahko minutni dodatek rdeče pese, ki ji poleg lepe svetle barve ne da le lepe sladkosti. Za to potrebujete sesekljano korenje, rezino pese in presežek sveže mletega kardamoma. Korenček in peso kuhajte na pari približno 15-20 minut. Lahko jih tudi skuhate pod pritiskom z izredno malo vode, namenjene 2-3 piščalkam. Kuhano zelenjavo po okusu kardamoma združite do gladkega. Po želji prenesite sito na stran.

6. Stročnice:

Stročnice so večnamenske in vsebujejo beljakovine. Živila, na primer fižol, leča in grah, vsebujejo veliko vitaminov, beljakovin in mineralov ter odlično dopolnjujejo otrokovo prehrano. Vendar bodite previdni! Vsi smo prepoznavni po nelagodju zaradi vetra, ki je zaradi hrane zelo razširjen učinek. Bodite pozorni, da zaradi te zbirke hrane ne prehranjujte svojega otroka!

7. Jogurt:

Vsi veste, da je jogurt zelo varen že od šestih mesecev, zato se poskušajte držati naravnega, nesladkanega jogurta in dajte nekaj sadja, da prepričate svojega otroka. Izogibajte se sladkanju jogurta z medom, ker je zelo nevarno dajati med otrokom, mlajšim od enega leta.

8. Tofu:

Tofu ni le hranljiv, ampak tudi vsestranski; zato je tofu popoln dodatek vaši domači otroški hrani, poleg tega pa ga lahko uporabite pri starosti približno 8 mesecev.

9. Meso:

To je prvovrstni vir beljakovin, razen v tej fazi skoraj vsi dojenčki izkopavajo beljakovine iz svojega mleka. Glavna prednost uvedbe mesa je v dodatnem železu, ki ga ponuja. To je zato, ker se bodo zaloge železa za dojenčke morda začele zmanjševati v starosti 6-9 mesecev. Železo je nujen del krvnega obtoka, ki prenaša kisik v tkiva, da ponudi potrebno energijo za rast.