Dojenčke in njihovo občutljivo kožo je treba v zgodnji fazi držati stran od kakršnih koli ostrih kemikalij. Vedno je priporočljivo, da se odločite za bolj naraven nadomestek za zagotavljanje vlage, pa tudi med masažo otrokovega telesa. Kokosovo olje za dojenčke že stoletja uporabljajo ljudje v Indiji in drugih državah, da bi svojemu telesu nudili tako potrebno nežno nego. Olje je nežno do kože in koži daje veliko hranil in koristi. Naučimo se več o kokosovem olju in več načinih, kako ga lahko uporabimo za dojenčke.

kokosovo olje za dojenčke

Vrste kokosovega olja za dojenčke:

Medtem ko se olje pridobiva na podoben način, se skozi njih razlikujeta. Na trgu je na voljo več vrst kokosovega olja za dojenčke. Te različne vrste kokosovega olja za otroke so skrbno in natančno pazljive glede na potrebe otroka. Na trgu so na voljo različne vrste kokosovega olja za otroško kožo,

  • Čisto kokosovo olje za dojenčke
  • Deviško kokosovo olje za dojenčke
  • Ekološko kokosovo olje za otroške lase
  • Hladno stiskano deviško/organsko kokosovo olje za otroško kožo

Prednosti kokosovega olja za otroško kožo:

Razlog, zakaj je kokosovo olje ljubljeno za vse, je zaradi njegovih neštetih koristi in uporabe. Preverimo torej različne prednosti za otroško kožo.

1. Nereaktivni vlažilec:

Čeprav je na trgu na voljo veliko otroških izdelkov. Znano je, da so varne za dojenčke, saj kot starš svojega otroka zagotovo ne želite približati kemikalijam, dokler in razen če je to nujno potrebno. Ker se dobro zavedamo, da je koristi kokosovega olja veliko in ena takih prednosti je, da je zelo dobro vlažilec. Kokosovo olje nima reakcije na otroški koži in takoj navlaži tudi najbolj suho kožo.

2. Zdravljenje izpuščajev:

Nošenje plenic ali uporaba spodnjih hlač za večkratno uporabo je najboljši način, da preprečite, da bi vaš otrok postal umazan in razburjen zaradi umazanih hlač. Toda te stvari, čeprav zelo uporabne, pogosto vodijo do izpuščajev. Kokosovo olje za otroški izpuščaj je zelo poceni in učinkovita rešitev. Vse kar morate storiti je, da s pomočjo bombažne palčke ali čistih prstov nanesete nekaj kapljic olja na izpuščaje. Olje bo popolnoma ozdravilo območje, hkrati pa zmanjšalo rdečico in kakršno koli srbenje ali bolečino.

3. Zdravljenje suhe abrazivne kože:

Ker se dobro zavedamo, da otroška vlažilna tehnika s kokosovim oljem resnično deluje, so podobni tudi losjoni za dojenčke s kokosovim oljem. Pogosto otroci, zlasti dojenčkova suha koža, takoj pordečijo. Uporaba losjona na osnovi kokosa bo navlažila in zacelila kožo v samo nekaj uporabah. Rezultati so takojšnji, brez stranskih učinkov.

Je kokosovo olje dobro za otroške lase?

Otrok živi v maternici v razvoju že 9 mesecev. Po porodu, čeprav je otrok zunaj, obdobje njihovega razvoja še traja. Dojenčkovo telo je krhko in potrebuje izredno nego. Ker je otrok v fazi razvoja; njihovo lasišče je v procesu nastajanja.

V tej fazi je pomembno, da z dojenčkom ravnate zelo previdno, dodaten pridih pa je ta nega zagotovljena s pomočjo kokosovega olja. Kokosovo olje pomaga kot hranilo in odlično masažno olje, olje pa je zelo dobro za lase, saj je tako organske narave.

Uporaba kokosovega olja za zdravje otroka:

Zdaj, ko smo razumeli, kako je kokosovo olje tako koristno. Razumejmo različne uporabe kokosovega olja za zdravje otroka,

1. Bolečine v zobu/zobje:

Menijo, da so dojenčki pod prvimi zobmi pod velikimi bolečinami in nelagodjem. Zelo enostaven način za obvladovanje te bolečine je, da okoli prsta ovijete čisto bombažno krpo, jo potopite v nekaj kokosovega olja in jo nato nežno vmasirate v dlesni otroka. To nežno kokosovo olje za bolečino pri zobeh pri dojenčkih je kramp, ki deluje vsakič.

2. Pogosta glivična okužba:

Dojenčki lahko zaradi stalnega zadušitve zlahka dobijo glivične okužbe na svojih zasebnih delih. To nastane na tem področju zaradi plenic. To je večinoma posledica pomanjkanja dotoka zraka na to področje, zato je res dober način zdravljenja uporaba kokosovega olja za okužbo z otroškim kvasom. Nanesite olje na prizadeto območje, nato pa pustite, da je otrok nekaj časa odprt, da dobi malo zraka na golo kožo. Okužba bo v kratkem času izginila.

3. Natrgani obrazi:

Za takojšnje rezultate uporabite kokosovo olje za dojenčka razpokana lica. Izjemno vlažilno sestavino lahko v rednih časovnih presledkih nanesete na čisto kožo dojenčka, takoj lahko opazite, kako pordelost ličnic izgine in koža izgleda bolj zdrava.

4. Zaprtje:

Dojenčki lahko hranijo mleko le v prvih dneh svojega življenja. Čeprav obstaja verjetnost, da bo dojenček zaradi mleka ali kakršnih koli zdravil dobil zaprtje. Lahko uporabite kokosovo olje, ga nahranite na pravilen način in vaš otrok bo v kratkem času brez vseh težav.

5. Drozd:

Peroralni drozd je pri dojenčkih zelo pogosto opazovanje, ki zaradi neznanih staršev pogosto ostane neopaženo. To je glivična rast, ki se pojavi v majhnih belih madežih v ustih in lahko oteži hranjenje otroka. Kokosovo olje pri drozgu pri otrocih ima veliko vlogo, saj je deviško kokosovo olje zelo dobra protiglivična rešitev, zato svetujemo, da matere pred dojenjem drgnejo nekaj na prsi, saj se tako lahko izognete glivicam naprej in nazaj.

Prednosti kokosovega olja za dojenčke:

Poleg dobro znanih in slišnih koristi in uporabe ima kokosovo olje za malčke tudi številne prednosti, poglejmo nekaj njegovih najboljših prednosti,

(A) Kokosovo olje za kuhanje:

Da, obstaja več različnih odgovorov, kako dajati kokosovo olje otrokom, najpogostejši način je s hrano. Ko dojenček postane dovolj star za jesti, lahko uporabite to večopravilno olje za kuhanje hrane, saj je popolnoma varna in se uporablja v mnogih državah. Dodajanje kokosovega olja v hrano za dojenčke nima posledic; pravzaprav pomaga pri prebavi.

(B) Otroška masaža:

Kokosovo olje za otroško masažo je najbolj iskan izdelek. Kokosovo olje ima več prednosti, saj razumemo, kako pomembna je otroška masaža za otroka. Torej, če to storite s pravo vrsto olja, je še boljše. Olje lahko nekoliko segrejete, da se ogreje, da se na koži počuti še bolje in otroku privošči lepo toplo masažo.

(C) Otroška kopel:

Marsikdo se morda ne zaveda, da je kokosovo olje za otroke tako pomembno, ker ga lahko uporabimo tudi v vodi za kopanje. Ja, rahlo toplo vodo ali vodo pri sobni temperaturi dodajte majhno količino olja, preden otroka operete z vodo. Kokosovo olje pomaga očistiti kožo in jo navlažiti. Velja tudi za zelo dober vir sproščanja toksinov, zaradi česar je primeren tudi za odrasle.

Kokos lahko nedvomno velja za zelo dobro sestavino z več koristmi. Mleko, olje ali sam kokos uporabite na več načinov. Druga odlična kakovost kokosa je, da je primeren za ljudi vseh starostnih skupin; olje se lahko uporablja za kuhanje ali pa samo za dobro masažo glave/telesa. Uporabite to kokosovo olje za otroško masažo brez skrbi glede večjih stranskih učinkov.

Pogosto zastavljena vprašanja:

1. Ali obstajajo alergijske težave, s katerimi se lahko soočim pri uporabi kokosovega olja za malčke?

Kokosovo olje na splošno nima alergijskih reakcij, saj je sestavina zelo blaga in čista, če jo uporabljamo v organski obliki, če pa niste prepričani, se lahko vedno posvetujete z zdravnikom.

2. Ali je varno dodajanje kokosovega olja v otroško hrano?

Da, ko lahko otrok začne jesti trdne snovi, lahko namesto katerega koli drugega olja kuhate hrano za njih, saj je olje popolnoma varno za otrokovo prehrano.

3. Ali lahko s kokosovim oljem zdravim toplotne izpuščaje in opekline za svojega otroka?

Kokosovo olje ima zdravilne lastnosti, zato ga lahko po zdravniškem zdravljenju vsekakor uporabite za pomiritev kože ter preprečite bolečino in srbenje pri dojenčkih.