Ostro in sladko tamarindo najdemo v večini gospodinjstev, ki hrani dodajo okus. Na splošno se uživa surovo ali v obliki želeja in chutneyja, ki se postreže kot namaz. Toda večina nas se ne zaveda dejstva, da je dobro tudi za zdravje naše kože.

Pakiranja obraza Tamarind in njihove prednosti

Tamarind ima vitamin C, vitamin A, antioksidante, AHA in hidra-lock lastnosti, ki so koristne za kožo. Bori se proti nastanku prostih radikalov in ohranja kožo zdravo in mlado. Je odlična sestavina za domače izdelke, ki koži dodajo vlago, vendar je zelo kisla in jo je treba uporabljati previdno. Tukaj je nekaj preprostih in varnih obraznih paketov za obraz s tamarindom.

Pakiranja obraza Tamarind:

Tukaj so 4 najboljši domači obrazi za tamarinde in njihove prednosti.

Paket v prahu iz celuloze in sandalovine Tamarind:

Paket v prahu iz celuloze in sandalovine Tamarind

Za pripravo pakiranja uporabite 2 žlički sveže celuloze tamarinde, pol žličke sandalovine v prahu in multani mitti, dve žlici skute, 5-7 kapljic rožne vode in premešajte v čisti posodi, da dobite fino pasto. Nanesite pasto na kožo in pustite delovati 20 minut. Ko se embalaža posuši, jo temeljito sperite s toplo vodo. Za pripravo paste uporabite nekovinsko rjavo barvo. Paket osveži kožo in jo zaščiti pred težavami z aknami in mozolji. To je eden najboljših tamarind obraza.

Paket za kurkumo in tamarind:

Za pakiranje morate vreti približno 30 gramov tamarinda v 100 ml vode. Ko zavre, kašo precedimo v posodi. Uporabite približno žličko celuloze in ji dodajte pol žličke kurkume. Nanesite na kožo in pustite, da se posuši. Nato temeljito sperite s toplo vodo in posušite kožo. Nanesite vlažilno kremo, če čutite, da se koža razteza.

Pred uporabo pakiranja preverite, ali imate občutljivo kožo. Za akne in kožo, nagnjeno k mozoljem, ni priporočljivo uporabljati pakiranja, saj lahko poveča draženje. To je dober tamarind obraz.

Paket obraza za tamarind in med:

Ta paket takoj osvetli kožo z vsemi belilnimi sredstvi. Za pakiranje uporabite kuhano kašo tamarinde, limonin sok in med v enakih razmerjih in dobro premešajte. Nanesite na kožo in pustite 20 minut. Nato obrišite paket z vlažnim bombažem in dobro sperite s hladno vodo. Pakiranje na začetku povzroči malo pekočega občutka. Pakiranje nadaljujte le, če je občutek podnosljiv, da preprečite izpuščaje in pordelost na koži. Preden nanesete celoten obraz, ga najprej preizkusite na majhnem delu kože.

Tamarind in skuta/kremna maska ​​za obraz:

Tamarind in skuta/kremna maska ​​za obraz

Vzemite žličko surove celuloze tamarinde; dodajte eno čajno žličko morske soli in eno žličko skute, če imate mastno kožo ali žličko smetane, če imate suho kožo. Sestavine dobro premešajte in nanesite na obraz. Pustite, da se embalaža posuši. Roke navlažite s hladno vodo in kožo nežno olupite, preden končno sperite embalažo. To odstrani olje in umazanijo s kože in jo naredi mehko. Zrnca soli pomagajo odstraniti ogrce in nečistoče s kože ter pomagajo zapreti odprte pore na koži. Paket naredi kožo tudi sijočo. To je popolna maska ​​za obraz iz tamarinde.

Te obloge za obraz lahko uporabite do dvakrat na teden, da pokažete učinkovite rezultate v približno treh tednih. Bodite previdni in tamarinda ne smete uporabljati v velikih količinah, saj lahko povzroči vnetje kože in pordelost. Če je koža nagnjena k mozoljem in so pore mozoljev odprte, se izogibajte uporabi tamarinda. Lahko povzroči hudo opekline in poslabša situacijo. To velja tudi, če imate ureznino ali rano na obrazu.

obraza za obraz iz tamarinde