Ajurvedske obloge za obraz so naravne in ne dražijo kože. Ta članek navaja ajurvedske obrazne pakete, ki jih lahko preizkusite doma, da dobite žarečo kožo.

Ajurvedski obrazni paketi za sijočo in lepo kožo

Ajurvedski obrazni paketi:

Tukaj je 6 ajurvedskih obraza za sijočo in lepo kožo.

1. Paket obraza za ognjičev cvet:

Paket obraza za ognjičev cvet

Cvet ognjiča je popularno znan kot cvet Genda. So zelo lahko dostopni. Za pripravo tega obraza boste potrebovali nekaj cvetja gende, 1 žličko medu in nekaj surovega mleka. Cvetove pretlačite v pasto. Med segrejte in ga dodajte v pasto. Na koncu mu dodajte surovo mleko in pasto dobro premešajte. To pasto nanesite na vlažen obraz in vrat. Pustite eno petnajst minut in sperite s toplo mlačno vodo. To pasto redno uporabljajte za sijočo kožo.

2. Besan obrazni paket s kurkumo:

Besan ali čičerikova moka je pogosta sestavina v indijskih domovih. Kurkuma je začimba, ki je v javnosti znana kot haldi. Ta paket za obraz je namenjen suhi koži. Za pripravo tega obraza boste potrebovali 2 žlici besana, 1 žlico kurkume ali haldija ter nekaj vode ali mleka. Besan zmešajte s kurkumo in naredite pasto. To masko nanesite na vlažno kožo in pustite, da se posuši. Nato ga sperite s hladno vodo. Ta obraza lahko redno uporabljate za odstranjevanje porjavelosti in ohranjanje kože zdravo.

3. Maska za obraz iz sandalovine:

Maska za obraz iz sandalovine

Sandalovina je popularno znana kot chandan. Znan je po svojih naravnih lastnostih, ki so zelo dobre za kožo. Chandan pomaga pri preprečevanju izbruhov aken in pomaga pri sijanju kože. Ta paket obraza potrebuje pasto iz sandalovine ali sandalovino v prahu in 1 žlico rožne vode. Chandan v prahu dobro zmešajte z rožno vodo, da dobite pasto. To masko nanesite na vlažno kožo in pustite, da se posuši. Nato ga sperite s hladno vodo. To lahko redno uporabljamo za ohranjanje zdrave kože.

4. Obrazni paket z oljem sivke:

Obrazni paket z oljem sivke

Olje sivke je znano po svojih terapevtskih lastnostih. Pomaga vlažiti in nahraniti kožo. Ta paket za obraz potrebuje besan ali čičerikino moko, 1 žličko kurkume v prahu ali haldi, 1 žlico sveže smetane in 1 žlico sivkinega olja. Kurkumo v prahu dobro premešajte z besanom, da dobite pasto. Vmešajte svežo smetano in sivkino olje, da se masa dobro zmehča. To masko nanesite na vlažno kožo in pustite, da se posuši. Nato ga sperite s hladno vodo. To lahko redno uporabljamo za ohranjanje zdrave kože.

5. Obrazni paket z medom in limono:

Obrazni paket z medom in limono

Znano je, da med sija kožo. Pomaga navlažiti kožo in jo navlažiti. Doda mu tudi zlati sijaj. Limonin sok je bistvenega pomena, saj vsebuje vitamin C, ki ščiti kožo pred poškodbami sonca in pomaga odstraniti melanin ter s tem posvetli ten kože in odstrani porjavelost. Ta paket obraza potrebuje 1 žlico medu in 1 žlico sveže stisnjenega limoninega soka. Med segrejte. Nato limonin sok zmešajte z medom. To masko nanesite na vlažno kožo in pustite, da se posuši. Nato ga sperite s hladno vodo. To lahko redno uporabljamo za ohranjanje zdrave kože. To je najboljši ajurvedski paket za obraz.

6. Zeliščna maska ​​za obraz:

Zeliščna maska ​​za obraz

Besan ali čičerikova moka pomaga pomladiti kožo. Kurkuma je popularno znana kot haldi. Limonin sok je bistvenega pomena, saj vsebuje vitamin C, ki ščiti kožo pred poškodbami sonca in pomaga odstraniti melanin ter s tem posvetli ten kože in odstrani porjavelost. Za pripravo tega obraza boste potrebovali 2 žlici besana, 1 žlico kurkume ali haldija in 1 žlico sveže stisnjenega limoninega soka. Besan zmešajte s kurkumo in limoninim sokom ter pripravite pasto. To masko nanesite na vlažno kožo in pustite, da se posuši. Nato ga sperite s hladno vodo. To lahko redno uporabljate za odstranjevanje porjavelosti in ohranjanje kože zdravo. To je najboljši ajurvedski domači obrazni paket.

Preizkusite te ajurvedske obrazne pakete doma, da boste v hipu dobili sijočo in lepo kožo!