Jamshedpur je majhno industrijsko mesto z zmernim številom prebivalcev. Čeprav ni tako razvito kot metro mesta, je dobro vzdrževano in ponuja vse, kar zmore običajno mesto. To je kot projekt hišnih ljubljenčkov v industriji Tata Steel, kjer imajo svoje tovarne. Mesto pogosto imenujejo Tata ali Steel City. Čeprav je industrijsko mesto, ima ta kraj še vedno zelenje. Na tem območju lahko najdete številne parke in jezera.

Neverjetni parki v Jamshedpurju s slikami:

Oglejmo si najboljše parke v jamshedpurju.

 1. Jubilejni park:

park-in-jamshedpur-jubilej-park

Tata Steel je imela veliko opravka z razvojem Jamshedpurja. Eden od njegovih prispevkov je bil polepšanje mesta. Prvi park, ki ga je Tata Steel podaril mestu, je bil Jubilejni park. Odprl ga je prvi indijski premier Pandit Jawaharlal Nehru in je tako star več let. To je odličen kraj za preživljanje pomirjujočega večera ali za jutranji sprehod. Park ima ločen otroški park z gugalnicami in drugimi rekreativnimi vožnjami. Ima fontane in bujne vrtnice, ki mu dodajo čar. Na tem območju se pogosto srečujejo kolesarji, tekači, sprehajalci in podobni.

2. Zoološki park Tata Steel:

parks-in-jamshedpur-tata-steel-zoological-park

Ta park je še en primer, kako dobro podjetje Tata pomaga ohranjati ravnovesje v naravi. Ker se nahaja v bližini jeklarne, bujno zelenje in raznolika živalska vrsta tega parka kompenzirajo onesnaževanje in dim, ki ga povzroča rastlina. Živalski vrt je odlično mesto za miren piknik. Sprehod po jubilejnem jezeru ali po poti narave je odličen način za pomiritev živcev. Safari park v živalskem vrtu vam omogoča vožnjo skozi zavarovano območje parka, kjer ste lahko priča živalim, ki uživajo v svojem življenju v svojem naravnem okolju!

3. Jubilejni zabaviščni park Nicco:

parks-in-jamshedpur-jubilee-nicco-zabaviščni park

To je prvi zabaviščni park, ki je bil odprt na tem območju in je zato v prid otrokom Jamshedpurja, ki so prej ravno slišali za tako vznemirljive vožnje v zabaviščnih parkih podzemnih mest. Park vključuje zabavne in pustolovske vožnje, kot so vrtinčenje v vetru, drzni avtomobili, valjanje do lune, jahanje na derbiju, vožnja z gosenicami in 75-metrski tobogan. Za razliko od zabaviščnih mest podzemnih mest, ki imajo veliko barve skupaj z betonom, ima ta park zelene hribe in modra vodna telesa, ki okolju dodajo naravni čar. To je najboljši kraj za preživljanje nedelje z družino.

4. Park Sir Dorabji Tata:

parks-in-jamshedpur-sir-dorabji-tata-park

To je eden najlepših parkov v Jamshedpurju. Na njej so bujna zelena polja s pisanimi cvetovi, razpršenimi po tleh, njihov svež vonj pa gori v vetru. V teh prostorih poteka slavna letna razstava cvetja Jamshedpur. Briljantno osvetljene fontane, ki se aktivirajo vsak večer, dodajo čar kraja. Park se nahaja okoli območja stadiona Keenan in je kraj, ki ga je vredno obiskati. To so čudoviti parki v jamshedpurju.

5. Park Bhatia:

parks-in-jamshedpur-bhatia-park

Nahaja se ob bregovih Subarnarekha ali reke Kharkai, to je še en odličen park, prisoten v Jamshedpurju. Park je zelen in zelo privlačen za oko. Negovane trate in dobro vzdrževane gredice poslabšajo njen estetski občutek. To je varen kraj, kjer lahko svoje otroke spustite. Zasenčena drevesa in betonska pot so primerna za preživljanje večera ali za jutranji sprehod.

6. Otroški park v Jubilejnem parku:

parki-v-jamshedpur-otroški-park-v-jubilejni-park

Znotraj Jubilejnega parka je bil narejen ločen park. To je eno izmed najljubših strašišč večine otrok v mestu. Poleg gugalnic, toboganov in druge zabave park ponuja vse, o čemer bi otrok sanjal v svojem sanjskem parku. Arašidi, rožnati sladkorni bombaž, sladoled in druge stvari prodajajo prodajalci v parku. Ima celo drsališče!