Mumbai je eno najpogostejših metropolitanskih mest v Indiji. to je indijski Los Angeles, kjer lahko pričakujete, da boste opazili zvezdnike kjer koli od preproste kavarne do prometnega prehoda! To živahno mesto luči ima v bližini tudi veliko čudovitih parkov!

Lepi parki v Mumbaiju s slikami:

Tu je seznam najboljših parkov v Mumbaiju.

Čez majdan:

parki v Mumbaiju

To je eden najstarejših mestnih vrtov, zgrajen in poimenovan po križu, ki so ga tu postavili v času vladavine Portugalcev. Tam, kjer je bil nekoč prvotni Križ, danes stoji šola, katere otroci so navdušeni uporabniki parka. Majdan je bil prvotno del Esplanade, ki je dobil ime skupnih območij ovalnega majdana, Azad Maidan, Cooperage in križnega majdana. Majdanska slava se je nekoliko zmanjšala, saj velike gomile smeti zdaj krasijo njen južni konec. V vzdrževanju tudi nekaj manjka. Vendar zgodovinsko ozadje zadostuje, da se ta park ne spremeni v drug stanovanjski kompleks.

Vrtovi Horniman Circle:

parki-v-mumbaju-horniman-krog-vrtovi

Ta vrt, ki obsega površino 12.081 kvadratnih metrov, se nahaja v južnem Mumbaiju. Park in okolica sta ga poimenovala po Benjaminu Hornimanu, uredniku Bombay Chronicle. Sam vrt je lep, čeprav ni dobro vzdrževan. Uporablja se tudi za gostovanje številnih znanih funkcij.

Joggers Park:

park-in-mumbai-joggers-park

Joggers park je skupno mesto za srečanja klubov in tekaških skupin v Bandri. Uživa na lokaciji ob morju in je zato ideja za jutranje sprehajalce in tekače. Prvi smešni klub Bandra je bil ustanovljen v klubu Otters, ki se nahaja zelo blizu tega parka. Ta klub aktivno uporablja ta park za svoje tekaške dejavnosti. Zelenje in raznoliko cvetje dodaja naravni čar lepoti parka.

Vrtovi Josepha Baptiste:

parkovi-v-mumbaju-joseph-baptista-vrtovi

Vrtovi Joseph Baptista ali vrtovi Mazagaon, ležijo na vrhu hriba Bhandarwada in imajo različne bujne zelene rastline, ki vključujejo vrste Cycas, ixora, musanda, bougainvillea in hibiskus. Njegova odlična lokacija ponuja tudi odličen razgled na obalo Mumbaja. Jutranji sprehajalci in tekači iz stanovanjskih območij blizu parka pogosto obiskujejo to območje.

Park Kamala Nehru:

parks-in-mumbai-kamala-nehru-park

Park je dobil ime po Kamali Nehru, ki je bila žena marljivega Jawharlala Nehruja, prvega indijskega premierja. Park se nahaja na vrhu hriba Malabar v Mumbaiju. V bližini je znamenita morska vožnja in plaža chowpatty, ki si jo lahko ogledate iz tega parka. V parku so gugalnice in tobogani ter druge zanimive strukture, ki privabljajo otroke. Ti vključujejo očarljiv čevelj, ki ga je mogoče vnesti in ga je navdihnila otroška rima gospe, ki je živela v čevlju.

Park Shivaji:

park-in-mumbai-shivaji-park

Ta park je eden največjih v Mumbaiju. Znan je po igrišču za kriket, ki gosti vse legendarne lokalne tekme v Mumbaiju. Vendar se njegovi razlogi uporabljajo tudi za nogometne vaje. Park, zgrajen v čast Shivajija, hrani veličasten kip istega. Mnoge stavbe, ki obkrožajo ta park, so izredno stare iz devetnajstega stoletja.

Viseči vrtovi:

parki v visečih vrtovih v Mumbaju

Viseči vrtovi ali vrtovi Pherozeshah Mehta so čudovit niz parkov skupaj s cvetličnim grmičevjem in različnimi drevesi. Kipi in rezbarije živali krasijo robove tega parka, v katerem je niz čudovitih kamnitih vodnjakov, ki so osvetljeni zvečer. Slikovite poglede sončnega zahoda čez arabsko morje lahko doživite samo tukaj v celotnem mestu. Najbolj fascinantno pri celotnem parku je, da ob pogledu od zgoraj njegova pot črke QME.