Številni parki in vrtovi v Chandigarhu prispevajo k lepoti mestne pokrajine, privabljajo turiste in svojim prebivalcem zagotavljajo svež zrak in rekreacijo. Botanični vrt, park Bougainvillea, vrt vrt so nekateri izmed znanih parkov v Chandigarhu, če naštejemo le nekatere..

Lepi parki v Chandigarhu s slikami:

Tu je povzetek najbolj priljubljenih parkov.

1. Park Rajendra:

parki v Chandigarhu

Rajendra Park, poimenovan po prvem predsedniku Indije, je prostrana 400 hektarjev prostranosti, polna visokih dreves, ki imajo okrogle krošnje in zimzeleno listje, privlačne nasade mangrov in cvetoče rastline.

Pokrajino parka je zasnoval znani francoski arhitekt Le Corbusier in je začel delovati leta 1954. Park se večinoma uporablja za tek, dolge sprehode in jahanje, celo celo gosti občasne razstave konj in športne prireditve.

2. Park Bougainvillea:

park-in-chandigarh-bougainvillea-park

Chandigarhov park Bougainvillea, ki je nastal leta 1976, je razstavni vrt številnih sort cvetov bugenvilije. Tu je mogoče opaziti kar 65 različnih sort bugenvilije. Nekaj ​​cvetočih dreves je bilo posajenih tudi za dodajanje barve parku, ko bugenvilije ne cvetijo. V parku s tako čudovito paleto cvetov bugenvilije gostijo vsako leto priljubljeno razstavo cvetov bugenvilije..

3. Topiary Park:

park-in-chandigarh-topiary-park

Kot že ime pove, je park Topiary znan po različnih grmičevju in grmovju v obliki živali. Park, ki je bil odprt za javnost leta 1987, je največja atrakcija za otroke. Veliko prostranstvo parka je dodatno okrašeno z drugimi okrasnimi rastlinami, ki dodajo njegovo lepoto in čar. V parku je ob večerih večinoma gneča s starši, ki spremljajo otroke, ki pridejo sem na igranje.

4. Skalnjak:

parks-in-chandigarh-rock-garden

V nasprotju s svojim imenom je Rock Garden 40 hektarjev velik kiparski vrt, ki slovi po figurah, ki so bile izklesane iz industrijskih odpadkov in odpadnih predmetov, kot so steklenice in zapestnice, ploščice, keramični lonci, umivalniki in drugi materiali. Možgani za tem edinstvenim vrtom pripadajo vladnemu uradniku Neku Chandu, ki je na skrivaj začel delati na svojem izumu od leta 1957.

Sprva je bil zavrnjen, njegovo delo je naletelo na odobravanje javnosti, nazadnje pa je bil leta 1976 vrt odprt kot javni park. Obiskovalci se vsak dan na tisoče zgrnejo v park, da bi se čudili lepoti vrta in njegovemu rahlo ekscentričnemu umetniškemu delu.

5. Shanti Kunj:

parks-in-chandigarh-shanti-kunj-park

Vrtni park, ki stoji sredi Chandigarhovega kriket stadiona in vrtnega vrta, je Shanti Kunj obdan s mirnim okoljem, ki zagotavlja miren pobeg. Vrt je razdeljen na 5 površin z naravnim tokom.

V teh petih sektorjih parka se nahajajo drevesa različnih sort, od cvetočih do zdravilnih dreves. Obiskovalce parka čaka popolna tišina in neokrnjena svežina zraka, saj v parku ni hrupa in onesnaženja, zato je odličen kraj za meditacijo in sprostitev.

6. Otroški prometni park:

parki-v-chandigarh-otroci-prometni-park

Otroški prometni park je bil ustvarjen z namenom širiti zavedanje o varnosti v cestnem prometu med jutrišnjimi mladimi občani. V parku, ki je poln zelenih travnikov, gredic, dreves in rastlin, je ločena celica, ki je položena s cementirano preizkusno stezo za usposabljanje za varnost v cestnem prometu. Druge lokacije v prostorih parka, ki promovirajo varne cestne prakse, so razstavna dvorana in predavalnica z gledališčem, ki sprejme najmanj 120 ljudi.

7. Park metuljev:

park-in-chandigarh-park metuljev

Kaj je vrt ali park brez metuljev? Ta eterična bitja prinašajo barvo in življenje v njihovo okolico in jih zelo cenijo vse vrste. Chandigarh se ponaša z različnimi čudovitimi parki in park metuljev je eden izmed njih. Park je namenjen ohranjanju več kot 35 vrst metuljev.

Park je poln vegetacije z različnimi drevesi in cvetočimi rastlinami, da bi ustvarili naravni habitat za metulje. Naravne poti z območji tišine so ustvarjene za ljudi, ki se sprehajajo in občudujejo te krilate lepote, ne da bi jih motili. Obisk tega parka vas bo zagotovo navdušil.

8. Park fitnes poti:

parks-in-chandigarh-fitness-trail-park

Park fitnes poti v Chandigarhu daje zelenim pljučem mestnim prebivalcem. Na površini 94 hektarjev je park obdan z bujnim zelenjem in obilo dreves. Skozi park teče steza za fitnes, ki je prilagojena jutranjim sprehajalcem, tekačem in fitnesom, kjer se lahko razgibajo sredi očarljive pokrajine.