Vsaka nevesta sanja, da bo vse potekalo odlično in natančno, kot je bilo načrtovano za njen veliki dan. Od cateringa do seznama gostov je treba skrbeti. Če ste načrtovani vnaprej, naj vas ličila najmanj skrbijo. Ko ste izbrali pravo obleko za ta dan ter pravo vrsto nakita in dodatkov, se osredotočite na najnovejšo indijsko poročno ličilo. To lahko naredi vaš videz ali ga zlomi. Torej, vaš videz ličila skrbno izbere, kateri je primeren za vas. Ne glede na to, ali želite ličila iz Južne Indije ali ličila iz neveste v Kašmiriju, obstajajo trendi v različnih vrstah stilov ličenja in poročni obleki, preberite tukaj, če želite izvedeti več.

Indijski poročni ličila, ki so v trendu leta 2020

1. Indijska krščanska poročna ličila:

Naša zamisel o tipični krščanski poroki se vrti okoli peneče bele obleke, subtilnih in elegantnih ličil in ton rož. Čeprav osnovni običaji pri tradicionalni krščanski poroki ostajajo enaki, je pri sestavljanju severnoindijske krščanske neveste in južnoindijske krščanske neveste veliko razlik.

Severnoindijska krščanska poročna ličila:

Severnoindijska krščanska poročna ličila

V tej posebni vrsti indijske poroke je poročni videz ličila neverjeten Bele poročne obleke na cerkvenih porokah v Severni Indiji in Meghalaji. Severnoindijska krščanska poročna ličila niso glasna; predvsem učinki z osnovo so čim bolj subtilni in naravni.

 • Ustnice: Za ustnice lahko uporabite svetlo roza odtenek, če ima nevesta tanke ustnice. Če ima nevesta debele ustnice, uporabite mat roza na sredini s pridihom belega šimra.
 • Oči: Mešanico svetlo rjavih in črnih kohl svinčnikov na zgornjem in spodnjem robu trepalnic s kotno krtačo je treba uporabiti za njihovo razmazovanje, da pride do suparnega učinka.
 • Nakit: S tem videzom bi dišeče sveže cvetje in biserni nakit izgledali super občutljivo in osvežujoče.
 • Pričeska: Indijske krščanske poročne pričeske so Twisted Bun, Simple Accessorized Wavy Pony, Twisted Top Notch Bun, ter videz krone, bleščeča zadnja punčka, pletenica iz mlekarice, bleščeča punđa in nizki poni itd..
 • Mehndi: Mehndi ni del njihove tradicije.

Južnoindijska krščanska poročna ličila:

Južnoindijska krščanska poročna ličila

V večini južnoindijskih krščanskih skupnosti so sari raje kot poročne obleke, medtem ko kristjani v Goi in Konkanu raje nosijo obleke kot sari. Ti sariji so običajno svileni s težkimi nitmi iz zlatega zari, pogosto v kombinaciji z bluzo iz zlatega brokata. Te sare z belo ali zlato ali bež barvo. Krščanske neveste v Kerali običajno nosijo čisto bele sarije Kasavu s širokimi zlatimi obrobami skupaj z belo ali zlato bluzo. Lahko ga povežejo s tančico ali pa tudi ne.

 • Ustnice: V južnoindijskem poročnem ličenju ustnice poudarijo z barvami, kot so breskev, roza ali svetlo rdeča.
 • Oči: Poudarek je na subtilnih odtenkih zlate in biserno bele barve, da nastavite ličila za oči, da bo poročna ličila videti elegantna in ljubka.
 • Nakit: Zlati in diamantni nakit, ki se ujema z obleko – tradicionalni ogrlice, trakovi, pasovi, zapestnice in jhumke.
 • Pričeska: V južnoindijskem poročnem videzu je tančica pogosto pripeta na glavo, kjer nevesta običajno nosi tiaro.
 • Mehndi: Mehndi ni del njihove tradicije.

2. Indijska hindujska poročna ličila:

Po hindujski mitologiji se poroke sklenejo v nebesih in ko se enkrat poročijo, bo vez trajala sedem življenj. Torej, da proslavimo to ljubezensko vez, poglejmo, kako se hindujska nevesta pripravi na isto.

Južnoindijska hindujska poročna ličila:

Tu so 4 poročne ličila južnoindijskih držav. Ti južnoindijski hindujski (Telugu, Karnataka, Tamil, Kerala) poročni slogi ličenja so večinoma podobni.

1. Poročna ličila Kerala:

Poročna ličila Kerala

Neveste v Kerali nosijo bele in zlate sarije Kasavu z veliko zlatega nakita. Eleganco in milost opredeljuje malajska nevesta, oblečena v neokrnjeni sari, rože in tempeljski nakit. Neveste iz Kerale nosijo posebno južnoindijsko poročno ličilo, ki izgleda naravno in brezhibno. Hiranska poročna ličila Kerala so zelo subtilna. Neveste krasijo čelo s čudovitim rdečim bindijem, saj nobena poročna ličila v Kerali niso popolna brez rdečega bindija.

 • Ustnice: Poročna ličila v Kerali vključujejo uporabo subtilnega odtenka breskve ali odtenkov breskve in poskusite mešanico roza ali rdečih barvnih odtenkov.
 • Oči: Smokey Kohl ali Kajal uporabite za poudarjanje in okrasitev oči. In vsaj dva do tri sloje maskare, da bo ta poseben tleč.
 • Nakit: Poothali, Elakkathali, Thalikoottam, Kuzhiminni, Manonmani in Dhalamin so nekatere od tradicionalnih dolgih verig.
 • Pričeska: Hindujska poročna ličila Kerala vključujejo pletenice z dolgimi lasmi, okrašene z lepimi belimi cvetovi ali drugimi cvetličnimi spremljavami.
 • Mehendi: Za poroke v Kerali sta tradicionalna in sodobna oblika enako priljubljena. Kristalni mehndi in tetovažni mehndi dobivajo zagon tudi med nevestami v Kerali.

2. Telugu poročna ličila:

Telugu poročna ličila

Teluška kultura vključuje veliko preprostosti. Kar zadeva poročno ličenje Telugu, so nakit, pričeska in kostum zelo bogati in elegantni, zato mora biti ličila zelo lahka, da se izognemo zelo bleščečemu videzu. Kanjeevarams so najboljši svileni sariji za teluško poroko, ki vam bodo dali popoln videz, če dodate tempeljski nakit z zlatim bajubandom.

 • Ustnice: Ni priporočljivo uporabljati zelo temnih odtenkov, saj se ne ujemajo s tradicionalnimi indijskimi poročnimi ličili.
 • Oči: Z eyelinerjem poudarite in okrasite oči. Maskara se uporablja za zgornje in spodnje trepalnice ter zaključi ličenje s Kajalom.
 • Nakit: Nakit je preproste oblike, njihova kultura pa daje prednost nebrušenim diamantom.
 • Pričeska: Nevestina okrasitev se začne od njene glave, kjer se njeni lasje delijo od sredine, in lepa Papidi Billa je skupaj s to pregrado postavila tako, da krožni zvonček pribora leži tik nad njenim čelom.
 • Mehndi: Teluški poročni mehndi krasijo različne oblike.

3. Tamilska poročna ličila:

Tamilska poročna ličila

Kot vsi vemo, tamilska skupnost verjame v preprosto življenje in to se dobro odraža v poročnih ritualih, ki jim sledijo. Zato se tamilska nevesta in ženin odločita za preprost videz. Tamilska nevesta običajno nosi sari svetlih barv zari. Izberejo svetle in živahne barve, kot so rdeča, zelena, rumena itd. Oči so najbolj poudarjene, ostalo pa je preprosto. Nakit je težko zlato.

 • Ustnice: Tamilske neveste imajo večinoma raje rdeče ali koralne odtenke.
 • Oči: V tej indijski poroki izberite barve ličil za oči, ki so svetleče zlato ali svetleče bakreno senčilo. Za področja v bližini obrvi je bleda barva videti dobro.
 • Nakit: Neveste so običajno obremenjene z biseri, zlatim nakitom in ključavnico za pas, okraski okoli pasu. Je oznaka vseh tamilskih nevest.
 • Pričeska: V tej tradiciji lase okrasijo s kopico cvetov jasmina in drugimi dodatki.
 • Mehndi: Paisleyjev tisk, cvetlična arhitektura, pav, slon itd. So različni modeli mehendi kot del tamilske poročne ličila.

4. Poročna ličila Karnataka:

Poročna ličila Karnataka

Poroka v zvezni državi Karnataka je večinoma preprosta zadeva, manj pa je razkošja in glamurja ter več osredotočenosti na tradicionalne rituale. Ko gre za poroke, se Kanadčani raje držijo starodavnih ritualov kot tudi tradicionalnih oblačil. Poročna obleka kanadske neveste je zelo okrasna in je združena s tradicionalno 9-metrsko saree, imenovano Navvari.

 • Ustnice: V poročnem ličenju Karnataka se večinoma uporabljajo rdeči in podobni barvni odtenki ustnic.
 • Oči: V tej tradiciji so nevestine oči svetlega pogleda. Uporabite lahko eyeliner in temno senčilo za oči.
 • Nakit: Nevesta nosi veliko zlatega nakita, kot je Maangtika, več zlatih ogrlic, Kamarbandh okoli pasu, jhumke v ušesih in tudi zelene steklene zapestnice v rokah, podobne maharaštrijski nevesti.
 • Pričeska: Tradicionalno si kanadska nevesta frizuro naredi v visoki šiški ali pa jo okrasi z veliko rož.
 • Mehendi: Mehendi / kana je z leti postala sestavni del sestave neveste, ne glede na regijo ali vero, ki ji pripada. In tako je tudi nevesta iz Kanade pred poroko nanesla kano na roke in noge.

Severnoindijska hindujska poročna ličila:

Tu so severnoindijske hindujske poročne ličila. To so različni slogi in kultura za ločeno državo.

1. Poročna ličila Odisha:

Poročna ličila Odisha

Tradicionalno nevesto krasi rumeni sari, znan kot BoulaPatta z rdečo obrobo. Sodobne neveste Oriya raje nosijo dodelane sarije, kot so Benarasi ali kanjeevaram ali celo lokalne rdeče svilene sarije Ikkat ali podobne barve z okrašenimi zari ali pajkicami. Sari združi s čudovito bluzo iz brokata. Dupatta ali Uttariyo je še en nujen del poročne obleke neveste Oriya. Nevesta nosi podobno pokrivalo, kot je ženin.

 • Ustnice: V poročnem ličenju Odisha uporabljajo večinoma roza ali rdeče barve odtenkov za ustnice.
 • Oči: V tej tradiciji so oči svetlega pogleda, lahko uporabite eyeliner, bleščeče ali senčilo za oči temnega odtenka.
 • Nakit: Nevesta običajno nosi čudovit nakit, po možnosti iz zlata, vključno z ogrlico, uhani, zapestnicami in prstani.
 • Pričeska: Različne vrste pričesk so dolge pletenice, žepna nogavica z gumijasto pletenico, umazana nizka punčka, pričeska z dragulji itd..
 • Mehendi: Mehendi / kana je z leti postala sestavni del sestave neveste. Tradicionalno Alta uporablja za barvanje rok in nog neveste Odisha.

2. Poročna ličila Gujarati:

Poročna ličila Gujarati

Poroke v Gujaratu so prijetne in zabavne stvari. Gudžarati uživajo v poroki na zelo tradicionalen način, s tradicionalno poročno obleko in rituali, ki simbolizirajo kulturo Gudžaratija. Nevesta iz Gujarata bi nosila rdeče -beli sari, imenovan Panetar. Ličila za neveste iz Gudžarata so na splošno preprosta, s poudarkom na izboljšanju njihovih lastnosti in posvetlitvi obraza. Bindis, ki uokvirja obrvi, bo pripomogel k temu, da bo videz neveste še posebej poseben.

 • Ustnice: Globok barvni odtenek okrepi ustnice.
 • Oči: Eyeliner temne barve, umetne trepalnice, Kohl in veliko šimra na vekah uporabite za dokončanje oči, kar bo dalo osupljiv videz.
 • Nakit: Nevesta iz Gudžaratija tradicionalno nosi veliko kundanskega nakita, maangtike, zapestnice, etničnih uhanov, ogrlic in zapestnic.
 • Pričeska: Običajno so lasje pometani v klasično punžo, elegantni dodatki za lase pa dopolnijo videz.
 • Mehendi: Modeli Mehendi, kot so cvetlični in pavovi vzorci, preprosti motivi, simetrična oblika, mehndi v zapestnici ali mehndi iz zapestnice tvorijo gudžaratski poročni videz.

3. Poročna ličila Rajasthani:

Poročna ličila Rajasthani

Nekaj ​​resničnega je v poročni obleki Rajastanske ženske. Običajno je Lehenga ali ghagra narejena iz svile in vtisnjena z vezeninami. Odhni ali tančica je pomemben del tradicije Rajasthanija in se uporablja za pokrivanje nevestine glave. Rajasthanska nevesta bi verjetno nosila Borla (okraski za ločevanje las v obliki kroglice) z bolj pisano lehengo. Nevesta je vidna s težkim nakitom, Lehenga pa z lahkimi ličili z zavezanimi lasmi.

 • Ustnice: Bledo svetle barve ustnic, roza, rdeče barve se večinoma uporabljajo v poročnem videzu Rajasthani.
 • Oči: Kohl in maskara uporabljata za temno in poudarita oči.
 • Nakit: Pomembni nakit neveste Rajasthani sta „Bor“, „Timanniya“ in „bajuband“.
 • Pričeska: Top vozel punčka, klasična pletenica, pletenica iz ribjega repa, puff, stranski Juda, preprosti poni so vse Rajasthani poročne pričeske.
 • Mehendi: Paisleys, cvetlični vzorci in fine linije skupaj naredijo to obliko vedno zimzeleno in priljubljeno poročno izbiro v tem indijskem poročnem videzu.

4. Marathi poročna ličila:

Marathi poročna ličila

Marathi nevesto odlikujejo preprostost, eleganca in iskriv nasmeh. Subtilnost poročne ličila Marathi poudarja njeno notranjo lepoto, ki popestri njeno preprosto obleko. Tradicionalna maratska nevesta krasi PaithaniSaree (dvobarvna svilena tkanina), ki so ga rokodelci nekaj mesecev ročno tkali. Marathi poročna PaithaniSaree je narejena iz čiste svile in je običajno listnate zelene, zlato rumene ali jajčevske barve z nenavadnimi obrobami zari in tradicionalnimi motivi papige, pava ali cvetja.

 • Ustnice: Pri izbiri maharaštrijske poročne ličila so subtilni odtenki rdeče in korale.
 • Oči: Celotna linija podloge iz temnega kohla se uporablja vzdolž vodne črte in trepalnic ter prinaša naravno obliko oči.
 • Nakit: Biserni nakit uporablja maratske neveste, zato so vsi kosi nakita, ki jih nosi nevesta, popolna mešanica zlata in biserov.
 • Pričeska: Marathine poročne pričeske oblikujejo dodatki, s katerimi jih okrasijo – poročna punčka z mundavaljo je ena takih vrst.
 • Mehendi: Patolazari delo Marathi mehndi design, pav-inspirirani Marathi Mehandi modeli, motivi Marathi mehendi modeli so najnovejše marathi poročne mehendi vrste.

5. Pundžabska poročna ličila:

Poročna ličila iz Punjabija

Medtem ko je rdeča tradicionalna poročna barva za vse indijske neveste, je znano, da pandžabske neveste izbirajo tudi druge barve, kot so zelena, zlata, fuksija in oranžna. Nevesta nosi lehengo z ustrezno dupatto, s katero si pokrije glavo. Neveste nosijo veliko nakita, nekaj zlata, nekaj pa je lahko sodobnega nakita. Nevestina svakinja na zapestja priveže set Kalire. To so kupolasti okraski iz zlata ali srebra, na katere je pritrjenih več visečih.

 • Ustnice: Punjabi poročna ličila imajo živahne svetle barve ustnic, kot so rdeča, roza, rjava itd., Ki ustrezajo celotni poročni obleki.
 • Oči: Pandžabski poročni videz ličila vključuje smokey eyes, doda bleščice in glam, podaljške za oči, dolgotrajno črtalo za oči za povečanje lepote.
 • Nakit: Nevesta Kalire, Mangtika, zapestnice, Nath, Chooda (tradicionalno obarvana rdeča in slonokoščena zapestnica v večkratnikih štirih), Kamarbandh in Paijaniya so nekatere potrebne komponente.
 • Pričeska: Punjabska pričeska se je pojavila v številnih različicah, na primer obrabljenih, spuščenih ali uradnih.
 • Mehendi: Poročni modeli pandžabskega Mehndija imajo bogato cvetlično motiviko in čudovite okrasne oblike, zaradi katerih so edinstveni na svoj način.

6. Bengalska poročna ličila:

Bengalska poročna ličila

Če bi bili bengalska nevesta, bi bili oblečeni v tradicionalni slog Atpoure v rdeči svileni sari iz Benarasija z zari. Videz bengalske neveste ima krepko rdečo ustnico, rdečilo in ostri črtalec za oči, ki poudari senčilo za oči bronastega odtenka, določene, dobro definirane obrvi in ​​goste, sijoče trepalnice, ki poudarijo te znamenite bengalske oči v obliki mandljev. Tradicionalna ličila lepo dopolnjujejo tradicionalne bengalske poročne dekoracije, kot so vzorci Chandanbindi iz belega materiala shola – nošeni za blaginjo in veliko sreče.

 • Ustnice: Bengalski poročni videz je najpomembnejši od slavnih nevest do resničnih nevest in dodaja svetlo rdečo barvo na ustnicah.
 • Oči: Bengalska poročna ličila imajo velike in drzne oči s svetlečimi senčili in velikimi očmi, obloženimi s kolesom.
 • Nakit: Bengalske neveste običajno nosijo zlati nakit, matha Patti, majhna zlata krona, dve ogrlici, bele in rdeče zapestnice.
 • Pričeska: Elegantna nizka Juda ali punčka, vezana pričeska, odprta pričeska so različne pričeske. Cvetje, verižice za punčke, Matha Patti in sponke za lase se uporabljajo za dodatke za lase.
 • Mehendi: Bengalski mehndi ali rdeča alta, ki jo Indijke uporabljajo za okrasitev rok in nog.

3. Indijska muslimanska poročna ličila

Islam je ena najpomembnejših religij na svetu in ima več kot 1,6 milijarde privržencev. Poroka, ki se v Svetem Koranu omenja kot mandat, je sestavni del islamske kulture. Poglejmo, kako se muslimanska nevesta opremi za svoj dan D.

Južnoindijska muslimanska poročna ličila:

Južnoindijska muslimanska poročna ličila

Na glavni poročni dan ali dan slovesnosti Nikah nevesta nosi močno nagubano lehengo v svetli barvi, tradicionalno v rdečih odtenkih, z dolgo zlato vezeno bluzo. Dupatta je oblečena čez glavo, oblikovana okoli ramen in pasu, da je v koraku s starodavnimi tradicionalnimi občutki, hkrati pa prikazuje izvrstno zlato vezenje nevestinih oblačil in nakita. Maangtika je postavljena pod hidžab.

 • Ustnice: V tej tradiciji je uporaba ličil za ustnice le subtilnih odtenkov, ki se ujemajo z nevestino obleko.
 • Oči: Kohl naj izboljša videz skupaj z bleščečimi senčili.
 • Nakit: Južnoindijska muslimanska nevesta nosi naramnice, uhane z uhani, nakit na glavi, zapestnice in pas. Muslimanske neveste iz Kerale večinoma nosijo te 3 ogrlice – Padi Mala, Aalochana Mala in Chakrakanni Mala.
 • Pričeska: Valoviti odprti lasje in žemljice z dodatki so med modnimi pričeskami južnoindijskih muslimanskih nevest.
 • Mehendi: V muslimanskem poročnem videzu zapleteni vzorci mehndija ustvarjajo na nevestini dlani, rokah in nogah.

Severnoindijska muslimanska poročna ličila:

Severnoindijska muslimanska poročna ličila

Tudi muslimansko poročno ličenje se je razvilo, tako kot oblačila, in je daleč od tradicionalnih tehnik ličenja. Nevesta v Kašmirju je videti kot angel v Lehengi. Namesto običajnih zlatih oči in rdečih ustnic se muslimanske neveste odločajo tudi za bolj glamurozno ličenje. Poudarek je na intenzivnih zadimljenih očeh in barvah mehkih ustnic, od rožnatih, koral in breskev.

 • Ustnica: V tej tradiciji so odtenki ličil za ustnice rdeči, roza, rjavi, ki se ujemajo z nevestino obleko.
 • Oči: Oči so dimljene in temne. Za dopolnitev videza lahko uporabite tudi svež, pretiran grafični eyeliner. Nekaj ​​debelih plaščev maskare in umetnih trepalnic ustreza temu videzu.
 • Nakit: Uhani, imenovani Kundals, gležnji so znani kot Nupura, luna pa kot okras na glavi, katere različice, ki jih lahko vidite na skoraj vsaki indijski poroki, imenovani Dekdaman, so bistveni deli poročnega nakita..
 • Pričeska: V trendu so žemlje in pletenice, okrašene s svetlečimi dodatki.
 • Mehndi: Cvetlični, zapleteni, listnati, motivi, geometrijski so različne vrste mehndi modelov.

4. Indijska budistična poročna ličila

Budistična poroka se zelo razlikuje od porok v drugih religijah. Bistveno je, da se ne strinja s potjo odrešenja, ki jo je oznanjeval Gospod Budhha. Takole se pripravlja budistična nevesta.

Južnoindijski budistični poročni make -up:

Južnoindijski budistični poročni make -up

Tako kot religija so tudi budistične poroke globoko duhovne, kjer je večji poudarek namenjen izpolnjevanju zaobljube in ne strogim verskim običajem. Budistične poroke se bistveno razlikujejo od porok v kateri koli drugi kulturi v Indiji, brez pompa in razkošja. Nevesta nosi saree, ki je običajno belega odtenka, skupaj z NalalPata, ki je okras za glavo, obeski, karma trak v slogu nakita, zapestnice in dela.

 • Ustnice: Svetli odtenki barve ustnic se uporabljajo za južnoindijsko budistično poročno ličenje.
 • Oči: Ta južnoindijska poročna ličila so preprosta in trezna. V tem tradicionalnem ličenju oči uporabite samo kajal in maskaro.
 • Nakit: Nakit vključuje biserni, zlati nakit z Maangtikko/ Nalalpata, ki se prilega celotni obleki. Nevesta nosi tudi zlati kamarband.
 • Pričeska: Pričeska vključuje žemljico z gajro in druge okrasne dodatke za lase.
 • Mehndi: Eleganten dizajn kane omogoča, da začnete od dlani do komolcev.

Severnoindijski budistični poročni make -up:

Severnoindijski budistični poročni make -up

Budistična skupnost Tai Phake je vrsta severnoindijskih budistov; ti ljudje imajo poroko preprostega sloga. Nevesta in ženin nosita tradicionalna oblačila v Muga svilenem kompletu, ročno tkana doma. Nevesta običajno nosi belo sari z zlato obrobo, imenovano tudi Mekhela Chador. Asamska nevesta bi nosila muga svileno mekhelo v beli in zlati barvi, ovito krilo z bluzo in šal Chador.

 • Ustnica: Odtenek za ustnice uporablja večinoma spodoben rdeč ali svetlejši odtenek.
 • Oči: Kajal, Kohl, maskara, eyeliner in senčila za oči dajejo očem določen videz. Širok temni videz je namenjen poudarjanju nevestinih oči.
 • Nakit: Preprosta vrsta nakita tradicionalnega videza zlata, ki ga uporabljajo nevestina ogrlica, uhani in zapestnice.
 • Pričeska: V tej tradiciji uporabite frizuro z nekaterimi dodatki.
 • Mehendi: Oblika mehendi pokriva dlani in je elegantna in preprosta.

5. Indijska Jain poročna ličila

Maharaštra, ki velja za eno najpomembnejših religij v Indiji, ima največ Jainčanov. Poroke v tej miroljubni skupnosti so precej preproste in jih ureja veliko zapletenih ritualov, ki so označeni v njihovih verskih besedilih.

Južnoindijski Jain poročni make -up:

Južnoindijski Jain poročni make -up

Predvsem v Maharaštri in Karnataki najdemo skupnosti Digambar Jain in s tem vplivajo zakoni Juga in Zahodne Indije na poročne rituale Digambara. Nevesta nosi tradicionalne sarije z zlato obrobo skupaj s tradicionalno vrsto nakita. Videz neveste je preprost, naraven in brezhiben. Nevesta nosi tudi elegantno bindi, ki dopolnjuje njen videz. Južnoindijski zlati nakit je tisto, kar krasi to nevesto skupaj s Payal. Južnoindijski poročni make -up vrhunec so oči. Ličila za oči ustvarjajo dramo, potrebno za obleko. Za ličenje oči uporabite zlate in rumene svetleče odtenke.

 • Ustnice: Večina nevestin Jain je na splošno prednost rdečih in podobnih barv odtenkov za ustnice.
 • Oči: Najboljša indijska poročna ličila za Jain neveste so uporaba umetnih trepalnic z maskaro. In oči so pokrite s Kajalom, krilat črtalo za oči pa bo oči še bolj pritegnilo.
 • Nakit: Nakit je neverjeten, kombinacija tradicionalnega videza in sodobnega sloga, zaradi česar so popolni dodatki. Nath, Bajuband nosijo, da celotnemu videzu južnoindijske neveste dodajo dodaten čar.
 • Pričeska: Frizura z gajro in maangtikko je na poti za to nevesto.
 • Mehendi: Zapleteni tradicionalni modeli mehndi uporabljajo roko neveste južnoindijskega Jaina.

Poročna ličila severnoindijskega Jaina:

Poročna ličila severnoindijskega Jaina

ShwetambarJaini so skoncentrirani predvsem v Gujaratu, Rajasthanu in Uttar Pradeshu v severni Indiji, zato ta vrsta rajasthanskega poročnega videza vključuje nevesto v Lehenga in choli. Prednostno so običajno rdeče in podobne barve. Lehengas pogosto predstavlja težko vezenje z biseri in zlatimi nitmi. Včasih so vezenje s kamni in kristali. Lehenga choli poveže z Odhnijem, ki mora biti enako težek in precej neprozoren, saj bo morala nevesta Marwari ves čas poroke imeti pokrit obraz.

 • Ustnice: Barva ustnic je običajno rdeča ali dopolnjuje obleko neveste
 • Oči: Uporaba Kohla in maskare je nekoliko namerna in radodarna, da označi obstoj tistih velikih oči, ki jih na določen dan potrebujemo malo razvajanja.
 • Nakit: Večina nakita, ki ga uporabljajo neveste, je izpopolnjeno delo Jadaua, Meenakarija in Kundana, ki je posebnost regije Marwar.
 • Pričeska: Poročna pričeska severnoindijskega Jaina vključuje lepo pletenico. Običajno lasje, po videzu, vključujejo udobno pričesko ali glavo na hrbtu, da ohranijo Rakhri dobro.
 • Mehendi: Zasnova vključuje pave, mango, rože in mreže. Ti modeli so edinstveni, saj pokrivajo celotno roko, od konic prsta do komolca.

Dodatni nasveti:

Nekaj ​​drugih nasvetov, ki jih mora nevesta upoštevati, da bo na dan D lahko najbolje pogledala:

 1. Čiščenje, toniranje in vlaženje se redno izvajajo vsaj tri mesece pred poroko.
 2. Redno piling kože in umivanje obraza 2-3 krat na dan.
 3. Vsaj enkrat na mesec začnite z rednimi zdravili za obraz in lase in začnite vsaj 6 mesecev prej.
 4. Začnite z domačimi sredstvi za izboljšanje tonusa in kakovosti kože.
 5. Roke in noge redno masirajte z olivnim oljem, da bodo mehke in lepe.
 6. Redno meditirajte. Veseli um povzroči sijočo kožo.
 7. Pijte dovolj vode in redno razstrupljajte svoje telo.

Indijski poročni videz določajo edinstveni običaji in bogata zgodovina regije. Upamo, da ste uživali v branju o indijskem poročnem videzu in njihovem pomenu. To je nekaj najbolj elegantnih indijskih poročnih videzov. Kdo vam je torej ukradel srce pri enem od teh? Pustite svoje komentarje spodaj in nam povejte – z veseljem vas bomo slišali! Delite ta članek na njeno steno. Za vedno te bo ljubila!