Zakaj bi šli v tujino, če imate nekaj najboljših in popolnih lokacij za medene tedne v naši državi Indiji? Indija je država, ki ima popoln kaleidoskopski pogled na velikanske Himalaje, meglene reke in peneča jezera Severne Indije. V Severni Indiji je nekaj najboljših destinacij za medene tedne, ki vam bodo zagotovo vzele sapo in vas očarale v svoji lepoti. Tu so poletja prijetna; monsun je zelen in zime hladne – kot nalašč za medene tedne. Kaj torej čakate, pojdite in rezervirajte eno od naslednjih čudovitih destinacij za svoje sanjske kraje medenih tednov v Severni Indiji?

Romantične destinacije za medene tedne v severni Indiji s slikami 2020:

1. Manali:

Medeni tedni v severni Indiji Manali

Nahaja se v Himachal Pradeshu, hribovska postaja, ki ima več samostanov in templjev, zasnežene gorske vrhove in doline, slikovito pokrajino, odlično vreme, gozdove z drevesi Deodar in zelene travnike, zaradi česar je ena najboljših destinacij za medene tedne v severni Indiji.

2. Pahalgam:

Medeni tedni v severni Indiji Pahalgam

Pahalgam ima romantično vreme in slikovito lepoto, ki ji ni para. Tu poteka zloglasna pot Amarnath Yatra, zaradi česar je zasedeno turistično središče. Njegova romantična okolica in različne turistične znamenitosti ga uvrščajo na vrh seznama severnoindijskih krajev medenih tednov.

3. Mussoorie:

Mussoorie kraji medenih tednov

Mussoorie ima več turističnih znamenitosti, kot so Camel Back Road, tempelj Jwalaji Devi Durga, stare cerkve in samostani, razgledi na sončni zahod in očarljivi razgledi. Idealen je za mirne medene tedne.

4. Dhanaulti:

Spoti medenih tednov v Dhanaultiju

Nahaja se v bližini Mussoorieja, Dhanaulti je tih in miren. Odličen razgled, mirna samota, hladno vreme – naredite to mesto kot nalašč za medene tedne, ko boste uživali drug v drugem.

5. Auli:

Medene tedne v Auliju

Auli je najbolj znan po smučiščih. Prijetno vreme z estetsko pokrajino in poševnimi cestami, zaradi česar je ena najboljših destinacij za medene tedne v Severni Indiji. Smučanje po belih pobočjih teh gora v Uttarakhandu je čudovito doživetje, ki ga lahko delite s svojim mladoporočencem.

6. Šimla:

Medeni tedni v Shimli

Shimla ima več razlogov, da je eno najboljših krajev medenih tednov v Severni Indiji, ki vključujejo očarajoče poglede in zanimivosti, kot so nakupovanje na cesti Mall, obisk hriba Jakku, Sankat Mochan, tempelj Tara Devi itd..

7. Leh Ladakh:

Najboljša mesta za medene tedne v Leh Ladakh

Ladakh je ena najbolj romantičnih in vznemirljivih destinacij za medene tedne v Severni Indiji. Poleg pustolovskih športov, kot je treking, ponuja tudi druge turistične znamenitosti, kot so trdnjava General Zorawar, palača Leh, stupa Shanti, palača Tok, samostan Choeling Karma Dupgyud in zlati kip Maitreje Bude.

8. Nainital:

Nainital kraji medenih tednov

Majhna hribovska postaja Nainital ima romantično okolje in dejavnosti, kot so vožnja z žičnico, romantični sprehodi po poti, imenovani ‘Thandi Sadak’, čolnarjenje po Rajskem jezeru ali treking po gozdovih deodarjev in cipresov ter živahnih rododendronov.

9. Ranikhet:

Ranikhet

To majhno mestece, ki se nahaja v bližini Nainitala, je oddaljeno od mestnega vrveža in je kot nalašč za romantičen oddih. Borovi gozdovi, sadovnjaki, templji, zasneženi himalajski vrhovi in ​​bujne zelene doline – vse to je idealna destinacija za medene tedne v severni Indiji.

10. Kausani:

Kausani

Kausani, ki se nahaja ob vznožju Himalaje, ponuja očarljive poglede in popolnoma romantično okolje za uživanje v družbi vašega mladoporočenca. To je eno najboljših krajev za medene tedne v severni Indiji.

11. Mukteshwar:

Medeni tedni v severni Indiji

Nahaja se med Nainitalom in Delhijem, do tega kraja je enostavno priti z avtomobilom. Tako kot ranikhet tudi ta mir svojim obiskovalcem zagotavlja miren spokoj, čudovit razgled in popoln kraj za pobeg z mladoporočencem.

12. Rishikesh:

Rishikesh

Rishikesh ponuja čudovit razgled na gore skupaj z več pustolovskimi športi, kot so treking, rečni rafting in kampiranje. Kampiranje ob bregovih rek skozi Rishikesh je priljubljena dejavnost, zaradi česar je čudovit kraj za romantično poročno potovanje.

13. Naukuchiatal:

Medeni tedni v severni Indiji

Naukuchiatal je znano jezero s srhljivo, skrivnostno avro okoli sebe. Nahaja se v Uttarakhandu in je čudovit kraj za obisk. Zaradi svežega zraka, slikovite lepote in miru okoli tega jezera je odlično mesto za piknik, ki ga zagotovo lahko vključite v pot medenih tednov.

14. Gulmarg:

Gulmarg

Gulmarg je najbolj znan po vožnji z žičnico, imenovani tudi vožnja z gondolo. Ta vožnja naj bi bila doživetje življenja. Kaj je boljše, če svojega moža ali ženo popeljete na medene tedne, kot so te višine s snežnimi vrhovi in ​​borovimi gozdovi v ozadju?

15. Narodni park Corbett:

Medeni tedni v severni Indiji

Druga destinacija medenih tednov, ki se nahaja ob vznožju Himalaje, je narodni park Corbett. Gore, gozdovi Sal, travniki, gozdovi Sissoo in reke, ki tečejo po dolžini, so tu različne vrste habitatov, v katerih lahko uživate na romantičnem kampiranju.

Indija je čudovita dežela in kot nalašč za romantičen oddih. Veličanstvo Severne Indije vas bo le še izboljšalo. Ne glede na to, ali želite pustolovsko začeti svojo novo življenjsko pot ali pa želite z zakoncem uživati ​​v umirjeni lepoti narave, vam lahko Severna Indija ponudi vse. Torej, kaj čakate, izberite katero koli destinacijo za medene tedne v Severni Indiji s zgornjega seznama in se odpravite na romantičen oddih s svojo boljšo polovico?

Medeni tedni v severni Indiji

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

V1. Naštejte najboljša mesta za medene tedne v severni Indiji decembra.

Odgovor: Nainital, narodni park Corbett, Rishikesh, Auli itd. So med najboljšimi kraji medenih tednov v Severni Indiji za popoln oddih decembra, še posebej za tiste, ki želijo v hladnem vremenu zunaj obiliti toplino s partnerjem. Zimska sezona je najboljši čas za ljubezen, lepota Severne Indije pa je kot češnja na torti.

V2. Naštejte kraje za obisk v severni Indiji za medene tedne s svojo posebnostjo?

Odgovor: Sledijo različni kraji medenih tednov v severni Indiji:

 • Leh-Ladakh-Doživite raj v hribih
 • Kašmir – nebesa na zemlji
 • Shimla – Prežemi se s svojo hipnotično lepoto
 • Manali – spokojen in popolnoma čaroben
 • Dharamshala – raj za tiste na romantičnem potovanju
 • Nainital – dežela jezer
 • Mussoorie – Odpravite se na romantičen pobeg v Queen of Hills s svojo Queen of Hearts
 • Rishikesh – popolna mešanica duhovnosti z avanturo in romantiko

V3. Katera so najboljša mesta za medene tedne v severni Indiji?

Odgovor: Sledi nekaj najbolj sanjskih lokacij medenih tednov na severu:

 • Jammu in Kašmir
 • Shimla
 • Leh – Ladakh
 • Agra
 • Rishikesh
 • Mussoorie
 • Manali
 • Nainital
 • Auli
 • Kasauli
 • Dharamshala
 • Khajjar
 • Jim Corbett
 • Chamba
 • Ranikhet
 • Lahaul