Kašmir je raj v Indiji. To je neverjetno lepo in presega človeške besede. Blagoslovljen je z naravnimi lepotami, zasneženimi gorami, slapovi, jezeri in drugimi zanimivimi kraji, ki bi prikazali dediščino in kulturo države. To je idealen kraj za medene tedne zaradi okolju prijaznih lokacij in prijetno hladnega vremena. Znano je, da je Kašmir ena najbolj osupljivih lokacij medenih tednov v Indiji. V Kašmirju je veliko ljubljenih ptic. Pari lahko raziskujejo mesta in preživijo romantične počitnice. V Kašmirju je veliko za početi, od srkanja na Kahwahu do močnih pogovorov na Shikarasu. Spodaj je seznam znanih krajev medenih tednov v Kašmirju s slikami.

Medeni tedni v Kašmirju s podrobnostmi:

1. Srinagar:

Srinagar je glavno mesto Jammuja in Kašmirja. Ima številna jezera, reke in gore, prekrite s snegom. Jezero Dal je eno zelo znanih in iskanih mest za mladoporočence; lahko celo najamejo čudovite čolne. Shalimar Baugh je čudovit spomenik z modeli, arhitekturo in skulpturami. Hari Parbat, mošeja Hazratbal sta še dva mesta za obisk. Najbolj romantičen čas za obisk bi bil sneg.

kraji medenih tednov v Kašmirju

 • Romantične stvari: Pari lahko uživajo v umirjeni in umirjeni vožnji Shikara ter se potopijo v lepote jezera Dal, ki je obdano z gorami. Bujne zelene in lepe doline v mestu je treba obiskati. Obiščete lahko tudi stari del tega mesta in si vzamete spomine na njegovo bogato kulturo. To je idealno mesto za medene tedne za pare.
 • Kako doseči: Letališče Sheikh Ul Alam je dobro strukturirano mednarodno letališče v Srinagarju. Če nameravate iti po železnici, boste morali priti do železniške postaje Jammu Tawi ali Udhampur. Od postaje lahko najamete taksije, da pridete do cilja.
 • Kje ostati: Znano je, da je Lalchowk središče mesta in ima številne hotele za bivanje. Za udobno bivanje lahko priročno rezervirate hišo s petimi zvezdicami ali skromno..
 • Najboljši čas za obisk: Če želite občudovati cvetočo lepoto tega mesta, bi bil od aprila do oktobra najboljši čas za obisk.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Nosite topla oblačila, če ne nameravate obiskati mesta v predlaganem času. Hišni čolni na jezeru Dal lahko poskrbijo za udobno in mirno bivanje!

2. Ladakh:

Ladakh leži v gorovju Kunlun na severu in Himalajski verigi na jugu. To je kraj z zelo malo prebivalstva in zato je primeren za pare, ki radi preživijo čas sami. Obiščete lahko veliko samostanov, na primer Hemis, Thiske. Jezera v Ladakhu so nekatera mesta, ki bi zanimala novo poroko.

kraji medenih tednov v Kašmirju

 • Romantične stvari: Ena glavnih znamenitosti Ladaka je jezero Pangong. Mladoporočeni pari lahko gledajo v to čudovito slano jezero, ki čez dan spreminja barvo. Dolino Nubra je treba obiskati za pare, ki jih ne zanimajo dogodivščine safarija. Magnetni griči, Kargil, prelaz Khardung La in dolina Zanskar so druge turistične znamenitosti v Ladakh.
 • Kako doseči: Leh Kushok Bakula Rimpochee je glavno letališče v Ladakhu. Če ne nameravate leteti, je najbližja železniška postaja Ladakh Jammu Tawi. Ta železniška postaja je od Ladaka oddaljena 700 km, vendar si lahko najamete taksije.
 • Kje ostati: Grand Dragon in Hotel Lasermo sta ena izmed najbolje ocenjenih hotelov v Ladakh. Leh, središče okrožja, ponuja številne hotele, ki vam nudijo prijetno gnezdo.
 • Najboljši čas za obisk: Od maja do septembra je najboljši čas za obisk Ladaka. V tem času Ladakh ponuja najlepše znamenitosti, ceste pa so tudi bolj primerne za popotnike.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Ladakh je kot turistična destinacija precej varen. Za ogled kulture in lepote Ladaka je treba obiskati samostan Hemis, dolino Suru in palačo Leh.

3. Dolina Nubra:

Znano je, da je dolina Nubra izredno hladna puščava; ostaja odrezan od tujine več kot 8 mesecev. Pari, ki bi dejansko radi šli iz cone udobja in bili malo športni, lahko obiščejo ta kraj. Da bi prišli v dolino, morajo prečkati Khardunga La, da bi se srečali z reko Shyok. Slikovito lepoto te doline je vredno pogledati.

Dolina Nubra

 • Romantične stvari: Dvogrbe kamele v dolini Nubra vas lahko popeljejo na jahanje med mikavne peščene sipine. Vaša ljubljena oseba bi zagotovo želela zamisel o kakšni pustolovščini na safariju. Lahko se vključite v pogovor in se odpravite na pot do jezera YarabTso, ki je še en skriti dragulj v tej dolini. Obiščete lahko tudi samostane in kip Maitreje Bude, ki vas bo navdušil.
 • Kako doseči: Najbližje železniške postaje dolini Nubra sta Jammu Tawi in Udhampur. Priporočamo, da se odpravite na let, ki vas pripelje do letališča Leh. Letališče je od doline Nubra oddaljeno približno 120 km.

  Kje ostati: V dolini Nubra lahko najdete prenočišča in poceni do luksuznih hotelov. Kampi, kot sta Mystic Meadows in Nubra Ethnic, slovijo po svojih prijetnih nastanitvah.

 • Najboljši čas za obisk: Od aprila do junija in od septembra do oktobra bi morali biti najboljši čas za obisk doline Nubra, saj je vreme razmeroma toplo in prijetno.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Morda boste želeli svojo torbo napolniti s težkimi oblačili, saj je tam zunaj precej hladno. Obiščite samostan Diskit in čudovita jezera.

4. Gulmarg:

Gulmarg se nahaja kot eno najbolj slikovitih območij v Kašmirju. Poleti je naokoli polno bujnih zelenih površin, v nasprotju s tem pa je zima pokrita s snegom. Leta 1927 so britansko prebivalstvo odkrili smučarsko in deskarsko območje v Gulmargu in jih pritegnilo na čudovito območje. Pari, ki se želijo dobro zabavati v letoviščih, lahko pridejo na ta kraj kadar koli v letu.

Gulmarg

 • Romantične stvari: Kaj bi lahko bilo boljše od vožnje z žičnico po čudovitih travnikih in dolinah? Gulmarg Gandola je med turisti zelo priljubljen. Med vožnjo z boljšo polovico lahko ujamete slikovito lepoto tega kraja. Če se ne bojite mrzlice v snegu, obiščite znana smučišča in sani.
 • Kako doseči: Če potujete z letalom, je letališče Srinagar od te čudovite lokacije oddaljeno 58 km. Najbližja železniška postaja je Jammu, ki je dobro povezana z različnimi mesti. Z bližnjimi mesti se lahko odpravite tudi z avtobusom.
 • Kje ostati: Khyber Himalayan Hotel and Spa je najbolj luksuzna nastanitev v Gulmargu. V tej regiji Kašmirja so na voljo številni predračuni do dragi hoteli.
 • Najboljši čas za obisk: Konec decembra do sredine februarja je najboljši čas za obisk tega kraja, če se veselite nekaj dogodivščin v snegu. Gulmarg pa lahko poleti obiščete za precej prijetno in toplo bivanje.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Obiščite dolino Khilanmarg in igrišče za golf, da preživite dan v različnih dejavnostih. Tempelj Avantiswami je tudi odlična turistična atrakcija.

5. Pahalgam:

Pahalgam je najbolj rodovitna regija in je bogata z vegetacijo, iglavcev pa je v izobilju. Pari so očarani nad lepoto travnikov, naravno pokrajino. Odmik od prometnega mesta jim daje mir. To je kraj za pustolovske športe, kot so jahanje, rafting, kanu itd.

Pahalgam

 • Romantične stvari: Ta kraj govori o romantiki, saj je to najlepše območje v Kašmirju. Po hribih Baisarin, ki jih imenujemo tudi Mini Švica, se je vredno sprehoditi. Bujna zelena okolica in zasnežene gore v ozadju vas bodo očarale s svojo lepoto. Ljubezenske ptice lahko doživijo nesmrtno spokojnost z obiskom nekaterih starih in estetskih templjev.
 • Kako doseči: Najbližja železniška postaja Pahalgamu je Jammu. Lahko se odpeljete z vlakom in priročno pridete do tega kraja. Če letite, je letališče Srinagar od te destinacije za medene tedne oddaljeno 95 kilometrov.
 • Kje ostati: Pahalgam ima številne prijetne in razkošne gostilne, hotele, prenočišča in tabore. Poceni do drage nepremičnine so na voljo za ugodno in udobno bivanje.
 • Najboljši čas za obisk: Največji čas je od marca do junija, od julija do septembra in od oktobra do februarja. Od julija do septembra je v Pahalgamu sezona monsunov. Ta kraj lahko obiščete v želenem času.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Tulijsko jezero, vas Aru in ledeniki Valley in Kolahoi so znani po svojih osupljivih razgledih.

6. Sonmarg:

Sonmarg je znan kot “zlati travnik”, nahaja se v bližini prelaza Zoji La. Polno je lepega cvetja in slovi po pohodniških poteh. Kraji, kamor bi pari radi odšli, so tudi jezero Vishanar, jezera Gangabal in potok Nilagard, ki se sreča z reko Sind. Vrh travnikov ponuja čudovit razgled in pari bi se tam radi spočili.

Sonmarg

 • Romantične stvari: Jezera, doline in travniki, ki se nahajajo tukaj, vam bodo zagotovo ponudili najboljše doživetje medenih tednov. Z ljubljeno osebo se lahko izgubite v lepoti veličastnega jezera Gadsar ali Vishansar. Če bi bil vaš partner navdušen nad smučanjem in mrzlico, je ledenik Thajiwas pravi kraj za vas. Je ena večjih turističnih znamenitosti in vam ponuja najboljšo snežno izkušnjo.
 • Kako doseči: Najbližje letališče iz Sonmarga je letališče Srinagar, ki je oddaljeno 70 kilometrov. Taksiji so na letališču dobro na voljo. Lahko tudi z železnico. Jammu je najbližja železniška postaja od lokacije.
 • Kje ostati: Hotel Rah Villas je precej znana nastanitev s petimi zvezdicami v Sonmargu. V okolici so zlahka na voljo drugi hoteli in koče.
 • Najboljši čas za obisk: Najboljši meseci za obisk Sonmarga so od aprila do oktobra, saj je vreme prijetno in ni zelo hladno. Če ste kot snežna oseba, je oktober do sredine februarja boljše trajanje.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Obiščite čudovite templje in se sprehodite po osupljivih dolinah. Smučanje je lahko popolna in zabavna dejavnost za pare.

7. Anantnag:

Anantnag pomeni neskončne izvire zaradi številnih izvirov in jezer. Okrožje ima številna zdravilišča. Poleti bodo pari zaradi prijetnega podnebja pogosteje prišli sem. Tempelj Martland Sun je ena znanih turističnih točk v Anantnagu, kjer je skupaj sedem kompleksov templjev. Obstajajo še druga področja, ki jih vlada razvija za turiste.

Anantnag

 • Romantične stvari: Pari preprosto ne morejo zamuditi čudovitih templjev in drugih pomembnih turističnih športov v Anantnagu. Tempelj Martand Sun, svetišče Aishmuqam in AmarnathJi vsekakor kličejo na obisk. Ljubezenske ptice lahko uživajo v božanskosti, ki jo ponujajo ti kraji. Bandipore, Imambara Goom in Manasballake so lokacije, ki vam lahko služijo hrepenenje po slikoviti lepoti in mirnem okolju.
 • Kako doseči: Anantnag je z avtobusi dobro povezan z večjimi mesti. Najbližja železniška postaja je železniška postaja Banihal. Letališče Srinagar je od cilja oddaljeno 65 kilometrov.
 • Kje ostati: Anantnag je zelo znano turistično mesto in ima številne hotele. Z lahkoto lahko najamete primerno mesto za počitnice.
 • Najboljši čas za obisk: Najboljši čas za obisk Anantnaga so poletni meseci, ker je vreme prijetno in najboljše za oglede.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Sopore, Parihaspora, LalChowk in tržnica sadja in zelenjave Betingoo so druga lepa mesta, ki jih morate obiskati.

8. Bandipore:

Bandipore se nahaja na severnem bregu jezera Wular, ki je največje sladkovodno jezero v Aziji. To je dober kraj za pare, da gredo v plezanje, ribolov, treking itd.

Bandipore

 • Romantične stvari: Ali ne verjamete, da se najboljši pogovori začnejo med trekingom? Bandipora je manj odkrita turistična točka v Kašmirju, ki ponuja čudovite doline in jezera. Pari se lahko pomladijo tako, da absorbirajo vizualno lepoto tega kraja. Ker je to mesto znano po ribolovu, trekingu in alpinizmu, se lahko pari odlično zabavajo pri takšnih dejavnostih.
 • Kako doseči: Letališče Srinagar je od Bandiporeja oddaljeno 53 km. Železniški postaji, ki povezujeta Bandipore, sta Hamre in Sopore.
 • Kje ostati: V Bandiporeju so na voljo različni hoteli, domovi in ​​hostli. Lahko najamete primerno mesto glede na vaš proračun in želje.
 • Najboljši čas za obisk Bandiporeja: Bandipore lahko obiščete kadar koli v letu. Upoštevajte dejstvo, da je vreme v poletnih mesecih razmeroma prijetno.
 • Previdnostni ukrepi in druge zanimivosti: Bandipore je znan po divjih živalih. Prostovoljno se morate vključiti v dejavnosti, kot so ribolov, treking in gorništvo.

Kašmir je zagotovo raj na Zemlji in ni nič privlačnejšega od naravnih lepot, ki jih ponuja. To je idealna destinacija za mladoporočene ljubezenske ptice, ki želijo raziskovati drug drugega in svet okoli sebe. Če lahko zberete dovolj informacij in predlogov, pustite povratne informacije. Ne zamudite večne lepote Kašmirja!