Ena izmed čarobnih dežel na zemlji, Darjeeling je čudovit kraj za uživanje v kakovostnem času s svojo ljubljeno osebo. Zložen v gube gora, se to mesto imenuje kraljica indijskih hribovskih postaj. Zato je čudovita ideja, da na medenih tednih uživate v Darjeelingu. Bleščeča snežna maska ​​na vrhovih gora Darjeeling, orhideje in dotikajoči se nebesni borovci so le popolna stvar, ki bi jo radi videli na potovanju za medene tedne. Darjeeling je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za medene tedne v Indiji. Vsak dan na stotine mladoporočenih parov pride v Darjeeling v iskanju romantike, ljubezni in raziskovanja. Naj bo to s partnerjem ali kot družina, Darjeeling je zelo varen kraj za obisk. Prebivalci Darjeelinga so tako skrbni, da vas pozdravljajo kot družinskega člana. 9 najboljših krajev medenih tednov v Darjeelingu so:-

Lepa mesta za medene tedne v Darjeelingu:

1. Lamahatta:

medeni tedni v Darjeelingu

Nahaja se na razdalji 23 kilometrov od Darjeelinga in je eno najboljših krajev medenih tednov v Darjeelingu. Čeprav je to le majhna vasica, je pa lepa hribovska postaja, ki jo morate vsaj enkrat obiskati s svojo ljubljeno osebo, da cenite lepoto tega kraja. Lep razgled na vrhove in reke parom ponuja mirno mesto in čas za uživanje. Na voljo so različni lepi vrtovi in ​​bivališča, kjer se lahko sprostite in namočite v čar vrta.

2. Tiger Hills:

Tiger Hills

Eno najboljših krajev medenih tednov v Darjeelingu je Tiger Hills. Ta čudovit kraj ponuja bleščeč razgled na sončni vzhod in lahko mirno pogledate v snežne vrhove Himalaje in se uživate v družbi svojih najdražjih. Nahaja se na ulici Senchal Road in ponuja slikovito lepoto ter panoramski razgled na vrhove Lhotse, Mahalu, Kanchenjunga, Kabru in Janu, ki omogočajo neverjetne fotografske prizore. Kliknite več fotografij in si dodajte svoje spomine. Osupljiv pogled na sončni vzhod nad Kanchenjungo je neverjeten in zato je vaše potovanje na medene tedne v Darjeelingu upravičeno.

3. Glenary:

Glenary

Priljubljena zaradi pečenih predmetov, čajev in peciva, je ta najbolj ikonična pekarna in je lahko na vašem seznamu krajev za obisk med medenim tednom v Darjeelingu. Imejte fantastičen pogled na snežne gorske vrhove, medtem ko se namestite na stol in uživate v čaju in pecivu. Prav tako ima restavracijo, ki streže najrazličnejše okusne jedi, kot so svinjske pljeskavice, goveji zrezki, tandoori prigrizki, celinski piščanci, čokoladna jajca itd. Prijeten kraj za preživljanje časa s partnerjem.

4. Žičnica Rangeet Valley:

Žičnica Rangeet Valley

Eden najboljših krajev medenih tednov v Darjeelingu, kjer lahko uživate v pustolovski osebi v sebi, je ogled celotnega pogleda na Darjeeling po žičnici. Ponuja panoramski razgled na pokrajine, snežne vrhove in vam omogoča, da se popolnoma vpijete v lepoto te hribovske postaje. Če vzamete 20 minut na vsako stran, boste uživali v eni izmed najboljših 40 minut svojega življenja. Ta žičnica se je začela leta 1968 in potem, ko je bila leta 2003 ukinjena, je bila ponovno odprta leta 2012. Ta vožnja je enako priljubljena med pari in družinami in je izkušnja, ki bi jo morali doživeti vsaj enkrat, če obiščete Darjeeling.

5. Park slavčka:

Nightingale Park

Park grmovnic Nightingale v Darjeelingu je čudovit javni park, ki je idealen kraj za sprostitev in uživanje v osupljivem razgledu na Kanchenjungo in druge snežne vrhove vzhodnih Himalaj. V vrhuncu sezone nepalski kulturni programi potekajo vsak dan zvečer. Lahko uživate v plesu in tudi preživite nekaj časa. Ta kraj ponuja neverjetno lepoto znanosti in ga morate obiskati vsaj enkrat.

6. Tea Estate v dolini Tukvar:

Tea Estate v dolini Tukvar

To je nizki vrt, ki se nahaja 16 kilometrov od Darjeelinga in je dobro povezan s cestnim omrežjem. V Darjeelingu so različni kraji medenih tednov, vendar je to tako lepo, da se ne morete upreti niti enkrat obisku. Zagotavlja čudovit razgled na nasade čaja. Pojdite tja in kliknite nekaj osupljivih fotografij, da polepšate svoje spomine. Ta vrt je deževna senca, ima svojo drevesnico in les & bambusov gozd.

7. Regentstvo Shangrila:

Shangrila Regency

Čudoviti hoteli in letovišča naredijo čudovite medene tedne v Darjeelingu in eno izmed njih je Shangrila Regency. Ta čudovit hotel ima celo nadstropje, namenjeno salonu na strehi, ki vam bo dalo sproščujoče in pomirjujoče vzdušje. Nahaja se na ulici Gandhi Road in je privlačen za turiste, zato je primeren tudi za pare. Sprostite se v salonu na strehi in uživajte v lepoti gora in snežnih vrhov. Prisotna je odlična svetloba in prezračevanje in je dober hotel za bivanje v Darjeelingu s svojim partnerjem.

8. Planina Kanchenjunga:

Gora Kanchenjunga

Je tretja najvišja gora na svetu na meji med Indijo in Nepalom. To je čudovit kraj za pare, ki so na medenih tednih v Darjeelingu. Kanchenjunga pomeni “Pet snežnih zakladov” in je zelo lep kraj. Je dom velike raznolikosti flore in favne, kjer se lahko s partnerjem sprehajate in uživate v slikoviti lepoti kraja.

9. Zanka Batasia:

Kraji medenih tednov v zanki Darjeeling Batasia

To je posebna železnica, ustvarjena za znižanje naklona vzpona Darjeeling Himalajske železnice. Vzemite vstopnice, vkrcajte se na vlak in uživajte v potovanju in slikoviti lepoti kraja ter negujte lepoto tega kraja. Obiskati ga je treba enkrat, saj je to čudovito doživetje. Majhen izlet na takšno pot z vašo ljubljeno osebo je odlična ideja, da skupaj preživite nekaj časa brez motenj. Obstaja tudi vrt, kjer lahko uživate v naravnih lepotah in kliknete veliko lepih fotografij.

Darjeeling je čudovit kraj in ga je super obiskati v maju-juniju ali septembru-decembru in uživati ​​v čudovitem vremenu in lepoti kraja. Izogibajte se tudi monsunski sezoni, da se izognete težavam, in načrtujte obisk tega čudovitega in očarljivega kraja. Ker je zdaj konec leta, je to pravi čas za obisk Darjeelinga, saj je podnebje prijetno in primerno za oglede. Osupljiv pogled na zasnežene gore v hladnem vremenu in snežinke, ki prekrivajo borovce, je treba obiskati na medenih tednih v Darjeelingu.