Osupljiv otok Šrilanka, obdan s svetlo modrimi vodami Indijskega oceana, je popoln prehod na medene tedne za vsakega mladoporočenca. Ta dežela sonca, morja in peska ponuja izbiro skoraj vsakomur. Naj bodo to kristalno čiste in peščene plaže, rezervati divjih živali, templji in arheološke ruševine ali neskončna posestva čaja; nič ne more biti bolj romantično kot uživanje v čudoviti noči s svojim zakoncem v tej državi!

destinacije za medene tedne na Šrilanki

Privoščite si lahko tudi različne dejavnosti, od potapljanja do pohodov po gostih gozdovih in obiska lagune pojočih rib ali sirotišnice za slone. Možnosti so preprosto neskončne! Torej, tukaj je nekaj najbolj neverjetnih krajev medenih tednov za ljubitelje ptic v teh nebesih na zemlji:

Najbolj čudovite destinacije za medene tedne na Šrilanki:

1. Plaža Tangalle- jugovzhodna obala:

Plaža Tangalle- jugovzhodna obala

Tik ob obrobju džungle Yala je nedotaknjena plaža Tangalle, ki je ena izmed znamenitih šrilanških krajev medenih tednov. Robovi tega penečega telesa turkizne vode so ob zalivih in zalivih napolnjeni s čudovitimi hoteli in vilami. Bele peščene plaže so prava poslastica za oči in znova se boste zaljubili vanjo!

2. Plaža Trincomalee- vzhodna obala:

Plaža Trincomalee- vzhodna obala

Če iščete osamljeno obalo in mirno morje, ki bi ga preživeli s partnerjem, je to idealno mesto za intimne trenutke in sončenje. Najbolj znani plaži tukaj sta plaži Uppuveli in Nilaveli.

3. Bentota- Zahodna obala:

Bentota- Zahodna obala- destinacije za medene tedne na Šrilanki

Ta spektakularna laguna, označena z združitvijo svete reke Bentota Ganges in mogočnega oceana, je še eno izmed najboljših krajev za obisk medenih tednov na Šrilanki s svojimi obalnimi črtami v senci dlani. V tem obalnem mestu si lahko privoščite tudi različne pustolovske športe, kot so smučanje na vodi, potapljanje, deskanje itd..

4. Jaffna- severozahod:

Jaffna- severozahod

Za ljubitelje zgodovine in akademske navdušence je to mesto dobro znano po svoji zanimivi zgodovini- na primer portugalski in britanski okupaciji skupaj z gibanjem za osvoboditev Tamila. Ne zamudite obiska utrdbe Jaffna in hindujskega templja Nagadeepa, ko ste tukaj.

5. Narodni park Yala:

Narodni park Yala - destinacije za medene tedne na Šrilanki

Za ljubitelje narave in opazovalce ptic je idealna izbira narodni park Yala, ki se razprostira na 97.878 ha in se nahaja na jugovzhodu Šrilanke. Ta polsušni gozd je znan po fotografiji leoparda, različnih redkih vrstah ptic in vrsti zgodovinskih relikvij.

6. Negombo:

Negombo

Popularno znan kot Mali Rim, Negombo je še ena priljubljena destinacija za medene tedne na Šrilanki. Znan je po svoji raznolikosti morskih dobrot, kot so kozice, raki, jastogi in številni arheološki ostanki kolonizacije Šrilanke.

7. Ella, Bandarawela:

Ella, Bandarawela

Gorska vasica Ella vam ponuja neokrnjen pogled na neskončna čajna posestva, gozdne zavetišča in očarljive nadstreške. Za nekaj spektakularnih razgledov ne zamudite Ella Rock, Ella Gap. In Mali Adamov vrh.

8. Nuwara Eliya:

Nuwara Eliya - destinacije za medene tedne na Šrilanki

Nuwara Eliya je splošno znana tudi kot “Mala Anglija” in slovi po bogatem zelenju, poševnih pokrajinah, hišah z rdečimi opekami in klubih z ambientom starih podeželjev. Mesta, ki jih je treba obiskati, so Lover’s Leap Fall, Laksapana Falls, Rawana Falls in bujni nasadi čaja.

9. Kandy:

kandy - destinacije za medene tedne na Šrilanki

Če se želite prepustiti občutku šrilanške kulture in okusnim dobrotam, je Kandy pravi kraj. V hiši zobne relikvije Bude ne zamudite sirotišnice slonov Pinnawala in plesov Kandyan v kulturnem centru Kandyan.

Ne nazadnje, ko obiščete to eksotično deželo, ne pozabite poskusiti njihovih okusnih dobrot simbolov, sladkarij, kislega in ribjega curryja. Za ljubitelje medu so idealni časi za obisk tega otoka od decembra do marca, ko je vreme mirno in v najboljšem času. Potovanje na medene tedne na Šrilanko je nedvomno lepa izbira in nikoli vam ne bo žal, da ste se odločili za to destinacijo kot svojo prvo prednost!