Malezija je ena najbolj ekonomičnih počitniških destinacij v Aziji. Primeren je tako za luksuzne popotnike kot tudi za popotnike. Čudovito podnebje je nedvomno plus. Kraj, ki ponuja sonce, pesek, deževne gozdove, hribe, pustolovščine in okusno hrano, je kot nalašč za sanjske medene tedne. Spodaj je nekaj najboljših destinacij za medene tedne v Maleziji.

Najbolj priljubljeni kraji medenih tednov v Maleziji s slikami:

1. Tiomanski otok:

kraji medenih tednov v Maleziji

Otok Tioman je začaran kraj z legendo o zmajevi princesi, ki je tu počivala na poti k obisku svojega princa. Otok je sam oblikovan v obliki zmaja. Bujne tropske džungle, gorski potoki, neokrnjene plaže in množica eksotičnega morskega življenja uvrščajo ta kraj med najboljše malezijske destinacije za medene tedne. Lahko lenarite po plaži ali vodnih športih, kot so kajak, deskanje in jet-smučanje.

2. PulauLangkawi:

medeni tedni-kraji-v-maleziji_pulaulangkawi

PulauLangkawi je eksotičen otok, obdan z belimi peščenimi plažami in turkizno modrimi vodami. Zaradi modrega morja z zelenimi notranjimi neoluščenimi polji in čudnimi slikovitimi vasicami je ta otok eden popolnih krajev medenih tednov v Maleziji. Lahko se potopite ob slapovih Sedmih vodnjakov, z žičnico drsete do vrha Gunung Matchincang in raziščete podvodni svet, da bo vaše medene tedne pustolovsko.

3. Plaža Batu Ferringhi:

medene tedne-mesta-v-maleziji_batu-ferringhi-plaža

Plaža Batu Ferringhi je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Penangu na zahodni obali Malezije. Ta popolna destinacija za medene tedne v Maleziji je idealna za sprostitev na plaži in uživanje v morju. Zanj so značilni kilometri mehkega belega peska, ki se razteza na obeh straneh, in dolga vijugava cesta. S partnerjem se pustite pustolovsko in pojdite na jahanje, para-jadranje in jet-smučanje. Raziščite ulice v trishaw.

4. Otok Pangkor, Perak:

medeni tedni-kraji-v-maleziji_pangkor-otok-perak

Ta otok ima nekaj najlepših plaž v Maleziji, zaradi česar je priljubljena destinacija medenih tednov v Maleziji. Plaža Nipah in plaža Coral sta kot nalašč za mladoporočence. Osupljive slike koral, rib in morskih kumar popestrijo iskrico tega otoka. Zaradi čudovitih plaž je to mesto najbolj čarobno mesto medenih tednov v Maleziji.

5. Cameron Highlands:

medeni tedni-kraji-v-maleziji_kameron-visokogorje

Cameron Highland je idealna hribovska destinacija za medene tedne, polepšana s plantažami čaja, jagodnimi kmetijami, bujnimi dolinami in hribovskimi vrvicami. Hladno in vetrovno podnebje je dobrodošla sprememba zaradi vročine v drugih delih Malezije. Ta je med ljubitelji narave priljubljen.

6. Safari na reki Sabah:

medeni mesec-kraji-v-maleziji_sabah-reka-safari

Ta je za pare, ki želijo doživeti naravo na nekonvencionalen način. Odpravite se na vznemirljiv rečni safari ob reki Kinabatangan in doživite divje živali v polnem sijaju. Odpravite se na nočni safari, da ujamete nočne divje živali za razburljivo doživetje. Uživajte v preprostem naravnem življenju v Nature Lodgeu sredi deževnega gozda. Obiščite želvji otok in raziščite okolico.

7. Taman Negara:

medeni mesec-kraji-v-maleziji_taman-negara

S svojim ljubljenim se odpravite na čudovit izlet v tropski deževni gozd v Taman Negari. Pojdite na romantičen sprehod po najdaljšem malezijskem visečem mostu na svetu. Pojdite na avanturistične pohode v džunglo. Na nočni safari se čudite cvetjem, ki samo ponoči cveti kot vodni zmaji, glive, ki svetijo v temi, in druga nočna čudesa. To osupljivo čudo narave je med priljubljenimi destinacijami za medene tedne v Maleziji.

8. Kuala Lumpur:

medeni tedni-kraji-v-maleziji_kuala-lumpur

Kuala Lumpur je živahno mesto z množico stvari za raziskovanje. S partnerjem raziščite arhitekturno čudo stolpov Petronas in jame Batu. Preživite romantičen dan, ko se potepate po ulicah in ulicah mesta, nakupujete do mile volje in svojim okusom podarite neverjetno lokalno hrano. To je priljubljena destinacija za medene tedne v Maleziji.

9. Kota Kinabalu:

medeni tedni-kraji-v-maleziji_kota-kinabalu

Kota Kinabalu je odličen pustolovski paket. Ponuja ogromno vznemirljivih doživetij za drzne hudiče. Prepustite se dogodivščinam plezanja, potapljanju, potapljanju v prostem času ali potapljanju na dah z masko. S svojim ljubljenim se odpravite na križarjenje po mokrišču v rezervatu gozdov Klias Wetland Mangrove Forest in uživajte v naravi v vsej njeni raznolikosti.

Malezija je kraj s popolno mešanico modernosti in vseazijske kulture. Privoščite si osamljene pobege, pustolovske izlete, čudovite oglede in preživite sanjsko potovanje na medene tedne. Obiščite najboljša mesta v Maleziji za medene tedne.