Naj gre za velike ali majhne proračunske medene tedne; pronicljivi predlogi so v veliko pomoč pri preživljanju teh dragocenih časov, potem ko se zataknete. Vse tiste zaljubljene ptice na medenih tednih januarja ne bi smele zamuditi iznajdljivih možnosti, ki jih ponuja Indija. V Indiji je obilo lepih destinacij, ki so kot nalašč za romantične počitnice; kot nalašč za vse mesece in letne čase. Tu vas bomo popeljali skozi devet najboljših krajev medenih tednov v Indiji v januarju.

Destinacije medenih tednov v Indiji januarja:

Tu so najboljša mesta za medene tedne v januarju po vsej Indiji. Če iščete najboljša mesta za medene tedne v Indiji, vam bo ta članek pomagal.

1. Agra:

Medeni tedni v Indiji v januarju

Eden izmed sedmih čudes sveta je Taj Mahal še vedno nepremagljiv simbol ljubezni. Kaj bi lahko bilo boljše od tega, da svojega zakonca popeljete v stene te starodavne stavbe in začutite ljubezen, ki preplavi ta spomenik? Agra, ki se nahaja severno od Indije, hrani to veličastno stavbo in ima tudi druge zgodovinske spomenike, kot so utrdba Agra, Chini ka Rauza, Ram Bagh, Mariam’s Tomb itd. Januar je eden najbolj prijetnih in udobnih mesecev za obisk tega kraja, saj pozimi in podnebje je prijetno in na hladnejši strani. Nobenega dvoma ni, da je Agra eno najboljših krajev medenih tednov v Indiji januarja.

 • Pari lahko obiščejo Sadar Bazar in uživajo v ulični hrani, ali pa se odpeljejo do narodnega parka Keoladeo Gana in preživijo čas med vožnjo.
 • Agra se nahaja v Uttar Pradeshu, kar olajša potovanje za domači in mednarodni par. Obstaja dobro povezana in obsežna mreža železnic in se lahko odločijo tudi za potovanje po cesti. Na voljo je tudi več avtobusnih prevozov iz drugih delov države.
 • Agra je vroča točka za turiste skozi vse leto in zato ima veliko krajev za bivanje. Pari se lahko odločijo za bivanje v hotelih, domačih bivališčih ali vladnih gostiščih, ki so enako dobra in razumna.
 • Mughalai hrana, Kachori, Bedhai in Chaat so odlična hrana, ki jo lahko poskusite v lokalnih trgovinah za njihov pristni okus.
 • Letališče Agra Kheria je povezano z New Delhijem s pogostimi leti Air India. Kraj ima dva meddržavna avtobusna terminala in je dobro povezan z drugimi avtobusnimi postajami. V Agri je tudi pet železniških postaj, najbližja Taj Mahalu pa je železniška postaja Agra Cantt.
 • Tridnevni obisk bi bil primeren, da bi pari uživali v tem kraju in okolici. Načrtovanje potovanja in izogibanje lokalnim vodnikom bi bilo lahko v denarnici.

2. Daman in Diu:

Daman in Diu

Ti dve majhni enklavi v zahodni Indiji sta kraj z nekaj najlepšimi plažami na svetu. Tu boste videli zlato -beli pesek, ki se zliva s čistim modrim oceanom in blešči s sončnimi žarki. Portugalska okupacija več kot 450 let je na tem mestu pustila neizbrisne sledi. Tu so plaže največja turistična atrakcija, mirno in vetrovno vreme pa je januarja najboljše mesto za medene tedne v Indiji. Čeprav ima Daman čudovito plažo z imenom Devka, tukaj ni povsem varno za kopanje. Vendar pa je v bližini plaže zabaviščni park in drugi spomeniki, na primer utrdba sv. Jeronima iz 17. stoletja in cerkev Bom Jezusa, ki nas zasipajo v slavi kraja. Za primerjavo je Diu bolj letoviško mesto na plaži, plaža Nagoa pa slovi po svoji neokrnjeni lepoti.

 • Obisk templja Jain, Samudra Narayan Mandir, vodnega parka Mirasol in uživanje v številnih pustolovskih športih na plažah Daman in Diu so nekaj možnosti, za katere se lahko pari odločijo. Plaža Ghoghla je največja plaža v Diuju in ponuja odlične možnosti za kopanje, deskanje in parasailing.
 • Najbližje letališče Damanu in Diu je v Mumbaiju. Namesto tega se lahko odločite za potovanje z vlakom, v tem primeru bi bila železniška postaja Vapi najbližja vašemu cilju. Prečkanje po cesti je tudi možnost, po kateri se lahko odločite.
 • Letovišča in hoteli so na voljo v vseh cenovnih razredih, da se pari umaknejo po dnevnem potovanju in ogledih.
 • 4-dnevna načrtovana tura bi bila primerna za pare, ki potujejo in uživajo v različnih dejavnostih v teh krajih.

3. Jaisalmer:

Jaisalmer

Jaisalmer se nahaja v kulturno bogati državi Rajasthan in ponuja čudovite trdnjave, izjemne vile in starodavne Havelise, ki so primerni za zabavno avanturo. “Zlato mesto”, kot ga pogosto imenujejo, ima v svojem zraku občutek skrivnosti in romantike, ob idealnem vremenu v zimskih mesecih pa je eno najboljših destinacij za medene tedne v Indiji januarja. Tazia Tower, Safari v puščavi, Patwon ki Haveli, templji in Zlata trdnjava so le nekatera mesta, kjer lahko uživajo mladoporočenci..

 • Do tega cilja lahko pridete po železnici ali po zraku. Na voljo so tudi meddržavni avtobusni izleti. Potovanje po cesti se lahko odloči tudi za tiste, ki ljubijo dolge vožnje. V nasprotnem primeru so lahko dolge vožnje v avtobusih celo naporne.
 • Ogled znamenitosti tega zlatega mesta vključuje jadranje na vrhu iz puščave Thar, čoln na znamenitem jezeru Gadisar. To so lahko odlične in vznemirljive dejavnosti, ki si jih lahko privoščite.
 • Zaradi turizma je v Jaisalmerju več hotelov. So dobro vzdrževane in dajejo prijeten občutek.
 • Bhang, lokalni lassi in ghotua so nujna izbira hrane za vsak par, ki obišče to mesto. To so Jaisalmerjeve specialitete.
 • Za medene tedne si lahko preprosto privoščite približno pet dni, saj lahko dva dni potujete, drugo pa vključuje oglede in druge dejavnosti

4. Lonavala:

Lonavala

V zimskih mesecih januarja imajo hribovske postaje na srednji nadmorski višini najbolj romantično avro s prijetno temperaturo in pogostimi vetriči. Lonavala, ki je eno takšnih krajev, je ena najbolj slikovitih turističnih lokacij v Maharaštri. Zaradi svoje bližine velikih mest, kot sta Pune in Mumbai, je idealen za majhen oddih od mestnega vrveža, saj je njegovo okolje bogato z bujnimi zelenimi griči in hladnim vetričem. Ta čudovita hribovska postaja v bližini Pune je najboljše mesto za medene tedne januarja v Indiji.

 • Pari, ki uživajo v pustolovščinah, so pravi posladec, saj obstaja veliko krajev za treking, kot so jame Rajmachi in Kondane, Nagphani. Dostopne so tudi dejavnosti, kot je safari z baloni na vroč zrak.
 • Popotniki lahko na spletno mesto pridejo po zraku, tako da odpotujejo na najbližje letališče v Puni in potovanje nadaljujejo po cesti. Pari lahko prispejo tudi na mednarodno letališče Pune, ki je oddaljeno 64 kilometrov. Lahko se odločijo tudi za potovanje po železnici ali po cesti z javnimi in zasebnimi avtobusi. Lonavala je na hitri cesti Mumbai – Pune in je sama pomembna postaja.
 • Večina indijskih in celinskih jedi je na voljo v različnih hotelih po tem območju. Obstajajo tudi lokalne restavracije, ki strežejo lokalne jedi.
 • Obstaja velika izbira hotelov in prenočišč, med katerimi lahko izbirajo pari.
 • Štiridnevna tura bi zadostovala, da pridemo do kraja in uživamo v naravi ter se vrnemo z lepimi spomini.

5. Kasauli:

Kasauli

Kasauli je majhno mesto v državi Himachal Pradesh. Je hribovska postaja, ki se nahaja na nadmorski višini 1.927 m in je zaradi svojih obsežnih gozdov in gozdov, polnih hrastovih in borovih dreves, čudovita. Je popolnoma postavljen, s slikovito pokrajino, tlakovanimi potmi in viktorijanskimi dvorci, ki daje tej postaji romantičen zrak in spominja turiste na preteklo britansko dobo. To je najboljši kraj za obisk januarja v Indiji na medenih tednih. Za romantično pobeg, ki bi odšel na to mirno mesto v izven sezone, bi bilo dobro, če bi imeli nekaj časa zase in se sprehodili ob pomirjujočem glasu ptic.

 • Razen čudovite pokrajine tega kraja bi bilo v Kasauliju najbolje hoditi sredi tega. Sprehod po poti Gilbert in treking po sprehajalnem raju bi bil pomlajevalni. Vožnja z Vlakom igrač bi ponovno obudila otroka v vas.
 • Do Kasaulija ni neposrednega prevoza, razen po cesti. Najbližje letališče Shimla je oddaljeno 35 km. Do bližnjih krajev lahko pridete po zraku in po železnici, nato pa do Kasaulija po cesti.
 • Če boste vas in vašo ljubljeno osebo pogostili s kakšno tibetansko hrano, ki je široko dostopna, boste prebudili vaše brbončice. Še več, medtem ko ste tukaj, poskusite z zelenim ingverjevim čajem in skupino samosa.
 • Najemite vilo ali kočo na robu hriba, da boste sredi noči spali in se zbudili ob klepetanju ptic in hladnem, svežem jutranjem zraku.
 • Petdnevno potovanje bi mladoporočencema zadostovalo za raziskovanje lepote tega kraja. Nakupovanje na tibetanskem trgu bi bil najboljši način, da januarja končate medene tedne na tem mestu.

6. Bhimtal:

Bhimtal

Druga lepa hribovska postaja, ki se nahaja v naročju hribov Kumaon v Uttarakhandu, je Bhimtal. Vendar pa na ta kraj turiste ne pritegne hladen vetrič ali gora, ampak jezero Bhimtal in otok v njegovem središču. Očarljiva pokrajina in čudovite zgradbe in strukture so eno najboljših krajev za medene tedne v Indiji v januarju.

 • Bhimtal, ki se nahaja v okrožju Uttarakhand in blizu Nainitala, je do najbližjih mest dostopen po zraku in železnici, preostalo razdaljo pa potuje po cesti.
 • Opazovanje zvezd in kampiranje na prostem, jahanje čolnov in ribolov v jezerih Sat Ral, pohod na bližnji hrib so nekatere izmed rekreacij, ki si jih lahko pari privoščijo..
 • Tako kot druge hribovske postaje na našem seznamu je tudi Bhimtal dostopen po železnici in zraku s potovanjem do najbližje železniške postaje in letališča. Preostalo razdaljo do cilja je treba opraviti po cesti.
 • Letovišča in hoteli so na voljo v Bhimtalu, zaradi česar je bivanje tam brez težav.
 • Kraj se ponaša z mnogimi kraji za ogled znamenitosti, kot so jez Victoria, muzej ljudske kulture, park Naina itd. Idealno bivanje je 3-5 dni.

7. Alleppey:

Alleppey

Alleppey, ki se nahaja v Kerali, se pogosto imenuje “vzhodne Benetke.” Ta kraj je romantičen, poln številnih turističnih znamenitosti in dejavnosti, ki pritegnejo vse obiskovalce. To je zatočišče, zlasti za ljubitelje divjih živali. Tu je hrana edinstvena in osupljiva, zlasti riževo vino. Mešanica vseh teh dejavnikov ter blagega in prijetnega vremena v zimskem času omogoča, da je to mesto najboljše mesto za medene tedne januarja v Indiji. Sprostite se in se sprostite med križarjenjem po zaledju.

 • Zaledje Alleppeyja ponuja parom nekaj dni čarobno bivanje, ki jih svet ne moti. Najem zasebne čolnarne in preživljanje posebnih trenutkov ob pogledu na domnevni sončni vzhod in zahod ter na jate ptic nad penečo vodo. Oglejte si utrinke iz vasi na obali in križarite skupaj.
 • Druge glavne znamenitosti kraja so palača Krishnapuram, Kayamkulam, svetilnik Alappuzha, tempelj Chettikulangara Devi, tempelj Ambalappuzha Sri Krišna, plaža Alappuzha in plaža Marari.
 • Bolje je, da najamete čolnarno osebno na destinaciji ali na spletu, saj paketi večinoma vključujejo samo vožnjo z ladjico po zaledju in bi lahko bilo po enem dnevu ali dveh kar zastrašujoče. Če to storite osebno, se lahko odločite za obisk drugih zanimivosti.
 • Kerala Sadhay in Kerala Zajtrk je treba poskusiti.
 • Mednarodno letališče Cochin je najbližje in dobro povezano letališče Alleppey. Luksuzni klimatizirani avtobusi vozijo sem in tja po mestih zunaj Kerale. Avtobusi Kerala State Run Transport Corporation povezujejo Allepey z drugimi mesti v državi. Železniški sistem je prav tako v pomoč pri potovanjih, prav tako storitve taksija in avtorske žage. Če se odločite za lastno vožnjo, je Allepey dostopen s strani NH47.

8. Coorg:

Coorg

Majhna hribovska postaja v Karnataki, Coorg, je znana po svojem mirnem in spokojnem okolju. Skozi njeno dolino teče reka Kaveri. Zaradi tega je njegova pokrajina še bolj navdušujoča. Sredi te tišine in samote so prisotna letovišča, slapovi Iruppu in Abbey, narodni park Nagarhole, slonovski kamp Dubare in druge podobne znamenitosti. Je ena najboljših januarskih destinacij za medene tedne v Indiji. Hribska postaja ima tropsko vreme in vedno je prijetno; najboljši čas za obisk kraja pa je približno mesec januar.

 • To je idealen kraj za oglede znamenitosti in aktivnosti na prostem, pari pa pogosto prihajajo sem, da bi se izognili vročini in hrupu ravnic.
 • V zimskem času Coorg je in temperatura pade. Vendar pa je ozadje spektakularno bujno in barvito, zato je idealno mesto za pare.
 • Obvezno obiščite tibetanski samostan v Kushalnagarju, Thalakavery, Abbe slapove, Iruppu slapove in svetišče Nagarhola. V jutranjih urah bi lahko v svetišču opazili veliko divjih živali.
 • Najbližje domače letališče je oddaljeno približno 160 kilometrov, to je mednarodno letališče Mangalore, mednarodno letališče pa je bolj oddaljeno pri Bangaloreju. Luksuzni avtobusi KSRTC so na voljo v večjih mestih, kot sta Bangalore in Mysore. Najbližja železniška postaja je v Mysoreju. Za samovoznike je vožnja do Coorga izjemno nepozabno doživetje.
 • Glavna hrana je riž, domačini pa imajo radi pikantne aromatične curryje s piščancem, svinjino itd. Na jedilniku imajo tudi čudovite zelenjavne jedi.

9. Andamanski in Nikobarski otoki:

Medeni mesec na Andamanskih in Nikobarskih otokih

Andamanski in Nikobarski otoki so arhipelag, sestavljen iz 572 majhnih otokov, ki imajo fantastično paleto geografskih terenov, od ravnic in plaž do skalnatih gričev in gora. Ključna in glavna atrakcija tega kraja je slikovita pokrajina, ki vas bo očarala. Romantična pokrajina tega kraja je kot nalašč za medene tedne v Indiji januarja.

 • Letni turistični festival bo doživetje in trenutki zabave skupaj.
 • Plavanje z masko je nujna dejavnost, da uživate v lepotah podvodnega življenja in koralnih grebenih. Bioluminiscenca vas bo navdušila in prav tako podvodno morsko življenje.
 • Letalski promet je primarna možnost potovanja, saj je cilj otok. Indijska mesta, kot so Kolkata, Bengaluru ali Chennai, so edina mesta, skozi katera je otok dostopen. Trajekti delujejo enkrat ali dvakrat na teden za povezavo z območjem.
 • Poskusiti je treba morske dobrote iz lokalnih stikov. Hrana je tukaj precej draga; vseeno pa nas bo navdušila okusna kuhinja tega kraja.
 • Andaman in Nicobar je skupek 572 briljantnih in bujnih otokov. Pari lahko za nemoteno in mirno bivanje izbirajo med eksotičnimi, luksuznimi hoteli in letovišči. Letovišče Sea Princess Beach Resort v Wandoorju in Silver Sand Beach Resort ali lokalni kraji so nekatere od možnosti.
 • Lekarne in bolnišnice so na voljo v večjih mestih, kot je Port Blair.

Ne glede na to, ali se želite pobožati v zimskem mrazu ali skupaj uživati ​​v tropskem cvetenju, romantični mesec januar ponuja številne destinacije za medene tedne v Indiji. To je nekaj najboljših in raznolikih možnosti, med katerimi lahko izbirate, obstaja pa jih še več; ni presenetljivo, saj gre za Indijo z edinstvenimi tereni in raznolikim regionalnim podnebjem. Delite svoje izkušnje z nami v spodnjem razdelku za komentarje in se obrnite na nas, če imate kakršna koli vprašanja, s katerimi bi vam lahko pomagali.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Ali je potovanje v Kasauli varno za medene tedne?

Odgovor: Himachal Pradesh je eno najvarnejših krajev v Indiji, zaradi česar je Kasauli tudi varna destinacija za potovanje. Ljudje sodelujejo. Na splošno je to zelo miren kraj za preživljanje časa. Ne pozabite imeti osebne izkaznice s seboj.

V2. Koliko bi stala majhen proračunski paket medenih tednov do hribovske postaje?

Odgovor: Poceni ugodni paketi medenih tednov bi se lahko začeli pri Rs. 30.000 od potovalnih agencij. Kasauli in Coorg sta dobri možnosti za razmislek.

V3. Ali je poročno poročno potovanje v Alleppeyju vredno svojih stroškov?

Odgovor: Izkušnje bodo odvisne predvsem od osebnih želja. Na splošno, če gre za prvo izkušnjo in če prihajate iz napornega načina življenja, bi bili vaši medeni tedni idealni na hišnem čolnu, ki pluje po zaledju. Poslužena kuhinja je tudi izvrstna. Pazite, da bivanje ne bo daljše od dneva ali dveh.