Rajasthan je država na vzhodni strani Indije. Bogat je z dediščino, kulturo, safariji in peščenimi sipinami s kontrastom celo bujnih gozdov. Kot kuliso ima najstarejše gorsko območje Indije. Pari medenih tednov se pogosto odločijo priti sem v zgodnji zimi, kar je najbolj ugoden čas. Pari so očarani nad lepoto mesta, ki ima še vedno nekje starodavno mešanico z vsemi spomeniki in zgodovino, ki jih prinaša. Rajasthan je ena najvarnejših destinacij za medene tedne v Indiji. Med destinacijami za medene tedne so Jaipur, Udaipur in Jodhpur najbolj obiskani destinaciji medenih tednov pri parih, saj vas bosta zaradi slikovite lepote in arhitekturne lepote utrdb in spomenikov navdušila. Tukaj je nekaj najboljših krajev medenih tednov v Rajasthanu

Mesta medenih tednov v Rajasthanu:

Jaipur:

kraji medenih tednov v Rajasthanu

Jaipur je glavno mesto Rajasthana in je znano tudi kot rožnato mesto, saj je bil čas, ko so bile vse hiše pobarvane v rožnato. V oddaljenih krajih mesta ljudje še vedno najdejo 3 ali 4 sosednje hiše v roza barvi. Imajo pisano tržnico, kjer je mogoče kupiti etnični nakit, oblačila in umetniške obrti. Mesto ima parke, čudovite hotele in vesele gostoljubne ljudi.

Udaipur:

Udaipur

Udaipur je eno najboljših krajev medenih tednov v Indiji. Je poln vrtov, templjev, velikih palač, dvorcev in poln jezer, kar mu daje ime “Mesto jezer”. Mestna palača je eno glavnih turističnih točk. Doodh Tai je vrt, znan po sončnem zahodu, ki najbolj privlači pare, še posebej, če so na ladji. Potem imajo na obisku vrt Nehru, sončni observatorij Udaipur in jahanje kamele, konja za uživanje.

Jodhpur:

Jodhpur

Tako kot Pink City je tudi Jodhpur znan kot Modro mesto Rajasthan. Jodhpur je eno najbolj romantičnih krajev s palačami, templji in dvorci, ki polepšajo potovanje. Lepota Umaid Bhavan je izjemna; zgrajen je bil iz marmorja in roza peščenjaka. Jezero Balasamand ima v svoji okolici vrt. Druga mesta za obisk bi bila utrdba Mehrangarh, vrt Mandore in Jaswant Thada.

Jaisalmer:

Jaisalmer

Znano je, da je Jaisalmer zlato mesto v Rajasthanu, saj lahko turisti vidijo pesek, ki sije na tem mestu. Mesto izgleda tako lepo in živahno ponoči, da par ne more več od pisanega mesta. Kraj je čudovit s številnimi jainskimi templji, v mestu se uporabljajo rumene strukture peščenjaka, zaradi česar je precej fascinantno. Utrdba Jaisalmer, stolp Tazai, jezero Gadsisar, Havelis in še veliko drugih krajev so na voljo za obisk.

Gora Abu:

Gora Abu

Mount Abu je edino hribovsko letovišče v Rajasthanu in le oaza v puščavi. Lepoto Dilwara Jain templjev je treba obiskati za vse pare. Če bi se pari uspeli odpraviti na najvišji vrh Guru Sikhar, bi si lahko ogledali celotno območje Mount Abu. Jezero Nakki in Toad Rock sta pomembna kraja za obisk, predvsem pa sončni zahod na enem mestu, ki ga noben par ne bi želel zamuditi. Obstaja točka medenih tednov, ki je zanje tako primerna in se jim tudi počutijo posebne.

Bikaner:

Bikaner

Bikaner leži na severu Rajasthana, ustanovil pa ga je kralj Rajput Rao Bika. Trenutno se lažje imenuje Camel Country, saj ponuja najboljše jahanje na kamelah na svetu in ima tukaj tudi raziskovalno in vzrejno farmo kamel. Bikarner nalaga lepo arhitekturo zgodovine, izrezljane Jharoke so velik hit turistov. Obstaja veliko utrdb, templjev in hadisov.

Bharatpur:

medeni tedni v Rajasthan Bharatpurju

Zgodovina Bharatpurja leži v kraljestvu Matsya že v 5. stoletju pr. Matsya je bil zaveznik Pandav v vojni v Mahabharati. To so vzhodna vrata Rajasthana. Mesto je polno številnih utrdb, templjev, palač in ima danes narodni park Keoladep Ghana National Park..

Do zdaj bi morda že obupali pri rezervaciji vstopnic za Rajasthan. No, zakaj potem izgubljati čas? Načrtujte počitnice in si rezervirajte najboljši paket potovanj na medene tedne v Rajasthan. Pari, ki so obiskali Rajasthan, nikoli ne bodo pozabili svojih medenih tednov, saj jih Rajasthan pozdravlja s številnimi presenečenji. Kot da ste prišli v rajsko mesto, kjer lahko najdete njihove ostanke starodavne Indije v njihovih utrdbah in palačah. Z obiskom teh krajev prinesite kraljevskega kralja in kraljico. Upam, da so vam bili ti znameniti kraji medenih tednov v Rajasthanu všeč! Pustite svoje komentarje, če imate kakšno drugo mesto za predlagati.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

1. Kateri je najboljši čas za obisk Rajasthana glede na podnebne razmere?

Običajno lahko Rajasthan obiščete kadar koli, saj mesto uživa v vseh treh osnovnih podnebnih razmerah. Če pa načrtujete potovanje na medene tedne, je najbolje, da ga obiščete v oktobru – marcu, saj bo vreme prijetno.

2. Katero je najbližje letališče Rajsathan?

Rajasthan je mesto, do katerega lahko dostopate z vsemi načini prevoza. Sanganer je edino mednarodno letališče v Jaipurju, ki vas povezuje z različnimi drugimi mesti v Rajasthanu.

3. Ali se lahko odločim za železniški prevoz do Rajasthana? Če je tako, na kateri postaji naj se ustavim?

Rajasthan ima zelo dobro mrežo železniških in cestnih storitev, ki turistom omogoča enostaven dostop do mesta iz različnih delov države. Razmislite o potovanju v Rajdhani Express in Shatabdi, saj zagotavljata odlične standarde storitev.

4. Kaj so romantične stvari v Rajasthanu?

Ko gre za Rajasthan, morate narediti veliko stvari. Poskusite obiskati trdnjavo Amer in Hawa Mahal, saj sta to eni najboljših palač in utrdb, ki jih lahko vidite v Indiji. Kraljevsko se sprehodite s svojo boljšo polovico skozi Mestno palačo, Jaipur. Če ste malo pustolovski, lahko obiščete tudi narodni park Ranthambore.