Najpogosteje malčki porabijo več kalorij, kot jih lahko zadržijo. In to ni njihova krivda, njihova starost pa je, da se igrajo. Tudi majhni otroci pogosto rastejo, še preden se dejansko lahko začnejo zredevati. Posledično imajo običajno manjšo telesno težo kot običajno. Da bi se izognili takšnim okoliščinam, je najbolje, da jim zagotovimo prehranska živila, da bodo lahko prejela potrebna hranila, ki jih telo potrebuje. Če želite pomoč pri odločitvi o prehrani vaših otrok, je morda čas, da se posvetujete z dietetikom, da vas oceni skozi postopek, da se prepričate, da ste na pravi strani.

kako shujšati pri otrocih

Če pa ste mama, ki rada raziskuje, namesto da bi se zanašala le na to, kar ima povedati poklicni mentor, si lahko vedno ogledate članke v revijah ali pobrskate po člankih, povezanih z zdravjem otrok. Ta članek vam bo pomagal analizirati metode in korake, ki jih lahko naredite za povečanje telesne teže svojega otroka.

Kako shujšati za otroke?:

Tukaj je nekaj pobud, ki so najboljša in zdrava hrana za otroke, da pridobijo težo.

• Kalorična živila:

zdrava hrana za otroke, da pridobijo težo

Če želite, da vaš otrok pridobi nekaj dodatnih kalorij, morate v njegov dnevni obrok vključiti živila z visoko vsebnostjo kalorij. Zdrav otrok, star 2 do 3 leta, bi moral zaužiti vsaj 1000 kalorij na dan, otroci med 4. in 8. letom pa približno 1.200 do 1.400 kalorij na dan. Če dnevno dodate približno 500 kalorij v otrokovo prehrano, bo lahko pridobil približno 1 kilogram teže na teden. Živila, ki vsebujejo veliko kalorij, morda niso zelo hranljiva, vendar bodo nekako služila vašemu namenu. Nekatera otrokova živila z visoko vsebnostjo kalorij so kisla smetana, javorjev sirup, omake, majoneza, maslo in drugo. Mlečni izdelki, kot sta polnomastno mleko in sir, imajo tudi visoko vsebnost kalorij.

• Živila, bogata z beljakovinami:

najboljša hrana za hujšanje otrok

Beljakovine so bistveno hranilo, ki je potrebno za povečanje mišičnega razvoja otroka in tudi splošnega razvoja otroka. Beljakovine običajno najdemo v živalskih proizvodih, kot so puran, piščanec, ribe, goveje meso in jajca. Druga živila, ki vsebujejo veliko beljakovin, so fižol, oreški, semena in arašidovo maslo.

• Živila, bogata z ogljikovimi hidrati:

hrana za povečanje telesne teže za otroke

Čeprav ogljikovi hidrati ne vsebujejo izredno velike količine kalorij, ima še vedno približno 4 kalorije za vsak gram, dodan hrani. Eden od načinov za vnos ogljikovih hidratov v prehrano vašega otroka je ponudba prigrizkov, bogatih z ogljikovimi hidrati, kot so suho sadje, rozine in granola. Drug način za povečanje vnosa ogljikovih hidratov je dodajanje medu ali sadnih nektar v sveže sadje, kuhana žita, kot so smetana iz pšenice ali ovsena kaša ali jabolčna omaka.

• Povečanje kalorij v pijači:

dietna shema za pridobivanje telesne teže pri otrocih

Matere se pogosto pritožujejo, da njihov otrok ne uživa veliko hrane. Tudi v takih primerih si lahko pomagate pri dodajanju kalorij v otrokovo prehrano tako, da povečate vsebnost kalorij v njihovih pijačah. Sadni sokovi, stoodstotno mleko in smutiji na osnovi jogurta vsebujejo približno 100 kalorij. Prednost tega je, da vsebujejo tudi vitamine in minerale. Poleg tega lahko v lokalnih trgovinah z živili kupite tudi napitke na osnovi čokolade ali vanilije, ki so resnično v pomoč pri povečanju telesne teže otroka.

Pripravite najboljši načrt prehrane za otroke za povečanje količine ogljikovih hidratov v prehrani je verjetno najprimernejši način za povečanje njegove telesne teže. Medtem ko spremenite njegov prehranski načrt, pazite, da mu ne bodo prikrajšana nobena druga hranila, sicer lahko otrok zaradi tega kasneje trpi.

Vir slike: Zaloga zaklopa