Ali veste o razstrupljevalni dieti 7 dni? Razstrupljanje lahko zagotovi več kot le sijaj oči in sijaj kože, lahko poveča raven energije, obnovi prebavo in pomaga spremeniti tudi nekaj odvečnih kilogramov. Začetek razstrupljevalne diete je lahko zelo naelektritven. V telesu se boste osvobodili onesnaževal in kot dodaten bonus spoznali tudi izgubo teže. Tako danes v tem članku razpravljamo o razstrupljevalni dieti 7 dni.

7 -dnevni načrt za razstrupljanje in koristi

Razstrupljanje je odličen način za odstranjevanje toksinov iz telesa. Ko čistite, zaščitite svoje telo poleg kroničnih bolezni in izboljšate svoje cilje pri izgubi teže. Čeprav je lahko videti kot modna prehrana, ki ne pomeni žitaric, mleka, alkohola in sladkorja. Odločitev o vsakem načrtu razstrupljanja je odstraniti breme z organov, ki čistijo telo jetra, črevesje in ledvice, hkrati pa podpirati in civilizirati njihovo delovanje.

Prednosti razstrupljevalne diete 7 dni:

  • Podpora pri hujšanju.
  • Nadzirajte delovanje svojega telesa z uravnavanjem krvnega tlaka in ravni sladkorja.
  • Povečajte samozavest pri sprejemanju zdravega načina življenja.
  • Vdihnite zdravo spremembo v svojem vedenju pri prehrani.

Detox Diet 7 -dnevni načrt:

Zdaj pa si oglejte 7 -dnevni načrt razstrupljanja, ki smo ga omenili spodaj in so naslednji;

1) 1. dan: 600 kalorij:

Začnite s sadjem. V svojo prehrano vključite raznoliko sadje brez banane. Vitamini, minerali in antioksidanti v sadju igrajo glavno vlogo pri razstrupljanju. Imajo malo kalorij in maščob. Tudi sadje je bogat način za ureditev telesa za prihajajoče dni načrta razstrupljanja. Za zajtrk in kosilo popijte en kozarec zelenjavnega soka brez soli in nesladkanega sadja.

2) 2. dan: 1200 kalorij:

Drugi dan je za zelenjavo. Lahko vzamete vso zelenjavo, vendar jo dajte surovo, kuhano na pari, dušeno ali nekoliko ocvrto. Za zajtrk poskrbite za kuhan krompir, ki bo vašemu telesu ponudil dovolj želene energije. Vendar se vzdržite uživanja te zelenjave kadar koli v dnevu. Če želite zelenjavi dodati okuse, jim dodajte veliko zelišč, čebule in česna. Zelenjava ponuja vašemu telesu vitalna hranila, ogljikove hidrate in vlaknine.

3) 3. dan: 1100 kalorij:

Potrebujete kombinacijo sadja in zelenjave. Toda banane ali krompir so popolnoma ne-ne. To bo vašemu telesu koristilo, če bo dobilo naravno prehrano. Začnite ta dan z nekaj sadja, za ostalo pa si privoščite lahke solate in prepraženo zelenjavo. Pripravite solato tako, da zmešate svežo meto, paradižnik, rumeno, otroško špinačo, fižolov kalček, vodno krešo, preliv cikorije, rdečo papriko, mlado čebulo, limonin sok z malo olivnega olja.

4) 4. dan: 800 kalorij:

Če imate radi banane, boste oboževali ta dan. Danes potrebujete le banane in mleko. Zaužiti morate vsaj 8 majhnih banan s 3 kozarci toniranega mleka. Predlagamo skledo rastlinske juhe, da bo vaš želodec poln. Ta dan vam bo pomagal napolniti vitalne potrebe telesa po ogljikovih hidratih, vlakninah, kaliju in kalciju.

5) 5. dan: 1100 kalorij:

Poskrbite za skodelico riža z rahlim curryjem. Idlis ali chapattis minus olje ali ghee lahko nadomestita riž. Peti dan lahko zaužijete tudi do 6 svežih paradižnikov. Dodajte beljakovine v prehrano. Ne-vegetarijanci lahko v teh dneh obroku dodajo tudi nekaj mesa ali rib.

6) 6. dan: 1300 kalorij:

Šesti dan se vračamo k zelenjavi. Tokrat bodite pozorni na solate. Danes lahko na svoj krožnik dodate tudi nekaj nevegetarijanskih možnosti, vendar jih povežite z veliko zelenjave. Morali bi opazovati nekaj hujšanja in porast energije.

7) 7. dan: 1200 kalorij:

Ta dan lahko ostanete na zelenjavni prehrani s skledo sadja z nizko vsebnostjo sladkorja in skledo rjavega ali parjenega riža. Ta dan je zelo pomemben, saj vas bo počasi izločil iz prehrane za razstrupljanje in vas vrnil k običajni prehrani.

Upam, da vam je ta članek všeč in da vam bo koristen!