Bananina dieta za hujšanje

Dieta z bananami je načrt prehrane za hujšanje, ki je na Japonskem pridobil veliko popularnost, potem ko je kumiko Mori (priljubljena pevka) izjavila, da je s to dieto shujšala za približno 15 kilogramov. Tako kot druge modne diete, ki jih ljudje noro sledijo, tudi prehrana z bananami ni nič drugačna. Znana je tudi kot jutranja bananina dieta. Kot že ime pove, je pri tej dieti vse, da se med zajtrkom nasitite z bananami. Kdaj, koliko in nekateri drugi dejavniki so omenjeni v tem članku. Torej, če želite z minimalnimi omejitvami odpraviti odvečne kilograme in ste zelo radovedni pri zbiranju informacij o bananini prehrani, potem ta članek ustreza računu.

Izvor bananine prehrane:

Koncept bananine diete sta oblikovala Sumiko in Hitoshi Watanabe, ki sta pripadala področju zdravil. Hitoshi je sledil in izgubil 37 kilogramov. Ta dieta je postala znana leta 2008, ko je ustanoviteljski par objavil podrobnosti o tej dieti na japonskem spletnem mestu “Mixi” in jo je začelo spremljati veliko ljudi, ta modna muha je postala tako priljubljena, da je Japonska nekoč imela primanjkljaj banan.

Smernice:

Pri prehrani z bananami se je treba držati določenih smernic, da bo uspešna. To je zelo preprosta prehrana, ki jo lahko povežemo z več načini prehranjevanja s pogojem, da banane ostanejo primarno živilo v prehrani. Spodaj so omenjene nekatere druge smernice, ki jih je treba upoštevati.

1. Za zajtrk samo banane in voda:

Prva določba je, da mora biti zajtrk strogo sestavljen samo iz banan in vode pri sobni temperaturi. Količina banan ni omejena; človek lahko nadaljuje z jedjo, dokler ni popolnoma sit.

2. Ni pogojev za kosilo in večerjo:

Te diete je razmeroma preprosto slediti, saj ni pogojev za kosilo in večerjo, kar pomeni, da lahko med drugimi obroki jeste karkoli.

3. Alkohol in mlečni izdelki so prepovedani:

Vse vrste alkoholnih pijač in mlečnih izdelkov so strogo ne-ne. Sem spadajo mleko in mlečni izdelki, na primer sirna masla itd. Ko si lahko privoščite kaj za kosilo in večerjo, izključite mlečne izdelke in alkohol.

4. Čas obrokov:

V tem dietnem programu je obvezno vzdrževanje obrokov. Paziti je treba, da večerjo zaključite pred 20. uro in hrano jeste v kratkih presledkih. Pri tej dieti je treba med večerjami in spanjem upoštevati tudi razmik med dvema urama.

5. Izogibajte se prenajedanju:

Strogo je priporočljivo, da v krajših časovnih presledkih uživate majhne porcije hrane. Izogibati se je treba pretiranemu uživanju hrane. Ta prehrana zahteva, da človek napolni želodec le z 80 odstotki hrane. Ohranitev želodca za 20 odstotkov lačnega pomaga pri zmanjševanju kalorij in koristi dieti.

Prednosti te prehrane:

Ta dieta je idealna za tiste ljudi, ki ne morejo strogo omejiti svojih prehranjevalnih navad. Drugič, ta dieta je zelo dostopna in jo lahko upoštevajo tudi manj privilegirani ljudje. Ker ta dieta poudarja uživanje zajtrka, se za razliko od drugih diet izkaže za zdravo, saj ubija lakoto, ki bi lahko čez dan pripeljala do izbire nezdrave in prehransko slabe hrane. To je en program hujšanja, ki ne samo pomaga pri hujšanju, ampak hkrati deluje na dobrih in zdravih prehranjevalnih navadah. Ker vključuje uživanje banan v dobri količini, neposredno spodbuja presnovo in tako naredi osebo bolj energično.

Slabosti:

S pozitivnimi stranmi obstajajo tudi slabosti, glavna pa je, da je ta dieta lahko precej zavajajoča. Ker lahko ljudje, ki so na dieti, med obroki uživajo katero koli hrano, se nagibajo k visoko kalorični hrani in tako odvržejo glavni namen te prehrane. Drug stranski učinek je, da lahko pri nekaj ljudeh povzroči zaprtje. Vse skupaj je ena dieta, ki ima več prednosti kot slabosti.

Te diete je zelo enostavno slediti in ima zelo osnovne omejitve. Če poskušate shujšati za nekaj kilogramov in želite poskusiti ta načrt prehrane, to storite vsekakor, vendar pred tem preverite, ali vam zdravje dovoljuje poskus te diete.