HCG ali prehrana s človeškim horionskim gonadotropinom je nizkokalorična prehrana, namenjena hujšanju in vzdrževanju imunskega sistema v telesu. HCG je prvotno hormon, ki se proizvaja med nosečnostjo in je predpisano zdravilo za zdravljenje težav s plodnostjo.

Kaj je prehranski načrt Hcg

HCG Diet omejuje vnos kalorij s 500 – 800 kalorij na dan. Če sledite načrtu prehrane HCG, obstaja velika verjetnost, da boste v zelo kratkem času shujšali. Vendar pa ni priporočljivo za nosečnice in ljudi, ki imajo resne prebavne in srčne težave. Načrt prehrane je treba izvajati večkrat, ne pa zelo dolgo, da bi preprečili škodljive učinke na druge organe.

Dieta HCG:

Dieta HCG je usmerjena v hujšanje po določenem načrtu. Poglejmo, kako bo delovalo.

1. faza: pripravljalno obdobje:

Načrt prehrane hcg se začne s pripravo vašega telesa na spremembe, ki jih bo v prihodnje doživel. Za povečanje vnosa vode je treba zjutraj hoditi vsaj 30 minut in redno izvajati dihalne vaje. Za čiščenje sistema je treba povečati tudi vnos kruha in jabolk. Ta faza je večinoma faza čiščenja, ki telesu omogoča, da se znebi vseh dodatnih nečistoč in mikrobov, ki vodijo v prekomerno napihnjenost.

Držite se tega, da pijete vsaj 6 kozarcev vode na dan in naj bodo sprehodi kratki s hitrim tempom vsaj trikrat na teden. Kar zadeva dihalno vajo, naj bi prišlo do vdiha, medtem ko nekaj sekund zadržujete dih. Ko se pojavi vprašanje, kakšna je prehrana s HCG, ta faza ni pomembna in zato v vaši prehrani še ni sprememb. Samo pripravi vaše telo na načrt prehrane s HCG.

Faza 2: Povečanje energije:

V tej fazi je cilj, da telo v treh dneh shrani veliko energije, preden preide na omejeno prehranjevalno navado. Verjetno morate jesti vse in vse, da ohranite visoko raven energije. Od četrtega dne se VLCD načrtuje in nadaljuje do 25 do 45 dni, odvisno od ciljne količine hujšanja. Prehrana mora vsebovati 500 -kalorično prehrano ves dan, razdeljeno na 3 glavne obroke in vmesne redne prigrizke. Za zajtrk na jedilniku HCG se držite zelenega čaja ali lahke kave. Izogibajte se sladkorju. Namesto tega lahko preklopite na umetna sladila.

Ob kosilu bi moralo biti 100 gramov beljakovin najmanj v vašem dnevnem načrtu HCG za ta dan. Za isto izberite pametno in vsak drugi dan izmenično piščanca, kozice, tuno ali lososa. Skupaj z beljakovinami morate vzeti 1 zelenjavo. Za solato pojdite na špinačo, solato, zelje, paradižnik in kumare. Ne samo, da je enostaven za pripravo, ampak tudi služi svojemu namenu. Med odmori med kosilom in večerjo kopajte sadje, kot so jabolka, grozdje, banane in granatno jabolko. Za večerjo pa poskusite čim manj znižati vnos kalorij. To bi morali narediti kruh in sadje. Ne pozabite, da med jemanjem HCG diete olje za kuhanje ni dovoljeno. V skladu s tem bodite ustvarjalni.

Faza 3: Vrnitev k običajnemu dietnemu načrtu:

Ta načrt prehrane se izvaja 3 tedne. Med tem preklopite na redne zdrave obroke in vas napolnijo z energijo. Vendar so živila z umetnimi sladili, visoko kalorična, hitra hrana, hladne pijače in visoko vsebnost transmaščob popolnoma prepovedana. Ta faza je v bistvu prenos prejšnje faze in pomaga nadzorovati vaš HCG, saj prehrana deluje..

4. faza: Vzdrževanje:

Po tretji fazi lahko čutite, kako ste shujšali, a ostali ves čas aktivni. Morda ste tudi dosegli svoj cilj in zdaj je čas za pravi preizkus. Še naprej morate ostati zdravi in ​​voditi normalen način življenja kot prej, vendar ohraniti izgubo teže, ki se je zgodila. Ta faza je v bistvu najpomembnejša in ključna faza vaše prehrane s HCG, zato se morate tudi po zaključku naslednjih 3 dni držati 500 -kalorične prehrane. Po treh dneh zaključka 3. faze končno vstopite v 4. fazo.

Tu vam lahko počasi povrnete običajno prehrano, da boste lahko sledili stalnemu vzdrževanju telesne teže. Hkrati se vaš novi vnos kalorij poveča in poveča na 1500 kalorij. Da bi uravnotežili dodatne kalorije, lahko vaša izbira hrane vključuje zdrave maščobe in mlečne izdelke, vendar nič presežka. Če imate intoleranco za laktozo, lahko poskusite z visoko beljakovinsko hrano, kot so zrezki in piščančje prsi. Vsako jutro ne pozabite izmeriti in zabeležiti svoje teže ter poskušati ohraniti presežne spremembe, ki se prikradejo zaradi malomarnosti pri prehrani. Dodajanje jedi iz jajc in sira na dan goljufanja, recimo, je dovoljeno enkrat na teden, če ustrezno vzdržujete svoj režim vadbe.

Neželeni učinki prehrane HCG:

Čeprav načrt prehrane pripravijo strokovnjaki, pri čemer upoštevajo, koliko lahko vaše telo prenaša, lahko pride do trenutkov, ko telesu ne ustreza, kar povzroči resne in nekatere ne tako resne težave. Tipične težave, ki bi se lahko pojavile, so

Nastanek žolčnih kamnov:

Splošno znan kot kamen v žolčniku, je lahko resen, saj lahko povzroči nepravilno uriniranje in okužbo, kar povzroči poškodbe drugih organov. Zanimiv in enostaven način, da se mu izognete, je, da se zanesete na zelenjavo in sadje, ki je bogato s kalorijami. Tako tudi, če ohranite 500 kalorij na dan, vam sadje, ki ga vzamete med odmorom, ne pusti stradati, dokler ni čas za večerjo. Ker vaš prebavni sistem deluje, se grožnje z žolčnimi kamni zmanjšajo.

Nepravilen srčni utrip:

Zaradi spremembe vnosa kalorij in prehranjevalnih navad v času prehrane s hcg boste morda čutili, da se srčni utrip zmanjšuje in vodi v omotico. Če želite ohraniti stalen vnos kalorij čez dan, lahko na sredini kosila in večerje napolnite sadje, kot je bilo omenjeno prej. Ne pozabite zmanjšati količine soli, ki jo običajno imate. To je zato, ker so vaše kalorije zdaj omejene. Več ko ji dodate soli, bolj tvegate visok krvni tlak in s tem težave s srčnim utripom.

Mišice delujejo:

Hrana je samo zato, da ohranite svojo energijo polno; in ker je cilj hujšanje, so splošni krči in bolečine v mišicah normalni.

Živčni zlom:

To je eden izmed skrajnih primerov, ko prekomerna prehrana vodi v omedlevico in izgubo čutov za kratek čas. Stanje zahteva hitro in resno zdravniško pomoč.

Bolečine v sklepih:

Simptom je spet normalen, ker telo izgublja težo, vendar pa lahko redna vadba in hitra hoja pomagata ohraniti telo v formi in preprečiti te težave.

Splošna šibkost:

Zaradi drastične spremembe prehranjevalnega načrta in presnove v telesu je občutek šibkosti normalen, zato si morate vzeti počitek in omejiti telesne dejavnosti, razen če se počutite bolje.

HCG prehrana je dober način za zmanjšanje telesne teže, vendar obstajajo tudi boljši in varnejši načini, ki jih je treba poskusiti.