pasirana prehrana

Kaj je to?

Spomnite se časa, ko smo se vračali iz zobozdravnika z izvlečenim zobom. Spomnite se, kako so nam naše matere včasih tiho kuhale staljeno hrano. To je vrsta pire hrane. Pirena hrana je vse, kar je v obliki pireja. To ni nobena tekoča tekočina niti velja za trdno. Ima konsistenco v obliki paste ali konsistence pudinga, ki se uporablja posebej za bolnike z zobnimi težavami. Zdaj, ko je to vključeno v prehrano, je rezultat čista prehrana.

Kako na nas deluje čista prehrana?

Ta prehrana je bila prvotno uporabljena za bolnike in ljudi, ki ne morejo jesti ali žvečiti pravilno. Hrana, ki jo zaužijemo, gre skozi proces razpada, preden je končno dovolj gladka, da jo lahko pogoltnemo. Danes se to lahko uporablja v obliki diete. Ta hrana je zelo priročna, če ima nekdo težave pri prebavi trdne hrane. Po kakršni koli operaciji ali pred eno, za boljšo prebavo bolniki dobijo pasirano obliko hrane. Potem se pojavijo težave z zobmi. Pogosto zaradi raka lahko pride do težav pri požiranju. Za vse to skrbi pasiran format hrane. To je tudi dobra metoda za hujšanje.

Potrebne osnove:

Nekatera živila, ki se uporabljajo v čisti obliki prehrane, so:

Kakršen koli kuhan obrok. Enostaven riž, naoljen z malo gheeja ali morda z nekaj leče za dodaten okus, je del pire prehrane. Sveže in hrustljavo zelenjavo in sadje lahko uporabite tudi kot pire. Obstaja preprosto sadje, kot so banane ali avokado ali mango in pomaranče. Potem pa so tu še sadje ali zelenjava, kot so korenje, fižol ali grah, krompir, jabolka, hruške itd., Ki imajo trdo zunanjo lupino in jih je treba olupiti in pariti ter pretlačiti, dokler niso v pire obliki.

Vsaka vrsta tekočine in pijače je v tej dieti prosto dovoljena. Ker ni trdnega izdelka, je v tej prehrani nizka vsebnost kalorij. Za prikrivanje tega lahko uporabite visoko kalorične tekočine, kot so mleko in mlečni izdelki, kot so napitki ali mlečni napitki, ali čisti sadni smoothie ali jogurti in sokovi ter običajni čaj in kava. Potem so na trgu že pripravljeni beljakovinski praški, ki jih lahko dodamo z mlekom ali katero koli tekočo obliko, da dobimo dodaten okus in prehrano hkrati.

Ne smemo zanemariti niti prehrane mesa in rib, zato lahko celo to predstavimo v pire obliki. Meso ali ribe, ki so trdne snovi, je treba skuhati do te mere, da razpadejo in se skoraj zmešajo z juho, nato pa zgostijo in očistijo. Kakršno koli meso, in sicer šunko, govedino, tuno, piščanca, jajca, sir, maslo, je vse mogoče pire ali dodati obstoječemu pireju za večjo moč.

Pirena prehrana lahko vsebuje tudi škrobni kruh in zrna. Zmešati jih je treba v fino konsistenco, dokler ni gladka, nato pa jih porabiti ali ponovno zmešati z nečim drugim. Ovsena kaša je še eno od pire čudežev, ki lahko razveselijo vaše prebavne težave. Potem so tu še kuhana žita, kot sta riževa smetana ali pšenična smetana, ki jih lahko uporabimo tudi kot del prehrane.

Kako se pripraviti?

Najboljši način za pripravo pire hrane je – predelovalec ali katera koli ročna mešanica. Običajno ročni napori niso cenjeni, saj je pri določenem številu živil z rokami težko doseči gladko konsistenco masla. Zato lahko preprost mešalnik ali predelovalec hrane pomaga tono. Lupine zelenjave ali sadja, ki se mešajo, je treba odstraniti iz telesa, da bo ta postopek veliko bolj gladek.

Ko gre za ribe ali meso, je treba pred zadnjo mešanico previdno odstraniti vse suhe kosti ali majhne ribje kosti. Enako velja za semena, kot so mango ali pomaranče ali limone.

Edina pomanjkljivost je, da pire hrana ni privlačna za oči in morda tudi za jezik. Tudi hrana v pire obliki izgubi vlago ali okus. Potem so tu še živila, kot so oreški in določeno meso z debelo kožo, ki jih ni mogoče pasirati in jih je zato treba izključiti s seznama. Razen te pire hrane je zelo dober način vnosa hrane.