Češki zvitki so le še en način za ustvarjanje klasične pričeske, kjer je eleganca glavni dejavnik, vendar ne pred bistveno tehniko, s katero pride do takšnih zvitkov. Za tiste, ki še vedno ne veste, kaj je boemski zvitek, je to pričeska, pri kateri je primarna funkcija doseči želeni videz z uporabo prožnih, a vidnih zvitkov, tako da se ustvarijo lepi lasje.

Za razliko od zapletenega videza frizure, je boemske zasuke pravzaprav zelo enostavno doseči, če imaš pravi trik, ki ti je lezel po rokavu.

Kako narediti Bohemian Twist

Nasveti za izvedbo Bohemian Twist:

1. Potrebni materiali:

kako boemsko zasukati1

Če želite narediti boemski zvitek, boste potrebovali le svoje znanje. Razen tega bi vam lahko prišli skupni predmeti, kot so ščetka za lase, nekaj vezi za lase in morda čepček ali dva. Lak za lase bo poleg tega vsekakor koristen dodatek, saj lak za lase zategne te majhne pramene na enem mestu.

2. Vadnica v besedah:

kako boemski twist2

  • Za začetek si poskusite urediti lase. Zavoji morajo biti ponavadi jasni, čeprav se odločite za neurejen videz. Če so zvitki zapleteni in niso pravilno nastavljeni, obstaja velika verjetnost, da bi lahko en ali dva pramena zdrsnila, zaradi česar bodo lasje videti slabi. Zato je glavni del vadbe za lase, da lase dobro počešete in položite. Preverite, ali so se zapleti zapletli in jih postavite pod kotom. To vam bo samo pomagalo.
  • Ko so vaši lasje poravnani, se zdaj pomaknite do ene tretjine las na eni strani. Ni nujno, da je to popolno. Groba ločitev od celotne serije bo dovolj. Ta segmentna ključavnica bo osnova za boemsko zasnovo.
  • Začnite tako, da iz ločene ključavnice vzamete dva manjša pramena. Vsak odvzeti pramen mora pripadati skrajnim koncem ključavnice. Zgladite vse nepotrebne lase in nato preprosto začnite z zvijanjem pramenov. Po enem zvijanju uporabite tehniko francoske pletenice, poberite nekaj las s strani ali spodaj in nato znova zasukajte.
  • Nadaljujte to do konca in ko greste naprej z vsakim zasukom, poberite nekaj ključavnic z obeh koncev in kmalu vas bo pustil čudovit boemski zvitek. Eno stran pritrdite s kravato ali jo vključite v katero koli drugo pričesko, ki si jo želite.
  • Enako lahko storimo s krono glave, kjer je sprednji del las ločen in nato zvit, da nastane zasuk mlekarice. Na podlagi vaše frizerske ideje in spretnosti je lahko več kot en boemski zasuk.

    Tesno zavarujte videz z zatiči, da se izognete nepotrebnemu zdrsu iz ključavnic.

Preusmeritve:

Zdaj je boemski zvitek mogoče vključiti v veliko različnih stilov las. Tukaj je nekaj primerov.

3. Zviti do:

kako boemsko zasukati3

Tudi tukaj morate začeti z običajno tehniko boemskega zvijanja. Lase razdelite od sredine in se odločite za dve pletenici v boemskem slogu na vsaki strani. Zdaj potegnite pletenico z ene strani na drugo stran in jo zavijte tako, da jo vtaknete. Enako storite z drugo pletenico, dokler ne nastane nizka viseča pletenica.

4. Bohemian Bun ali Pony:

kako boemski twist4

Če želite narediti žemljico, se odločite za isto metodo. Vaša pletenica je lahko bodisi na kroni, v tem primeru bo punčka brez skrbi na zadnji strani glave. Za drugi del uporabite pletenico in s proste strani zavihajte žemljico ali zavežite ponija. Zdaj uporabite boemsko pletenico, da jo ovijete okoli žemljice.

5. Naj bo brezplačno:

kako boemski twist5

Na sprednji strani lahko naredite preprosto boemsko zasuk in ga pritrdite z zatiči. Ostalo pustite proste.