Ali nameravate shujšati? Ali menite, da med dieto ne morete zaužiti prigrizkov? Da, zagotovo lahko, če so prigrizki zdravi in ​​nizkokalorični. S temi prigrizki lahko potešite hrepenenje in hkrati dosežete cilj zmanjšanja telesne teže. Omejevanje hrane ni dobra ideja, ko ste na dieti. Med obroki je treba prigrizniti, da boste lahko med obrokom obdržali del pod nadzorom.

Zdravi dietni prigrizki

Vendar morate zaužiti le nizkokalorične in zdrave prigrizke. Nekaterim prehranjevalnim prigrizkom sploh ni treba, da so z nizko vsebnostjo maščob. Glavna stvar, na katero morate biti pozorni, je velikost porcije. Če ste lahko zadovoljni z majhnim deležem rozin, mini čokoladnih čipov in orehov, to ne bo predstavljalo velike nevarnosti za težo. Nekateri recepti za zdrave prigrizke so naslednji:

Choco Chips Delight:

Peščico orehov (eno unčo) morate zmešati s ščepcem rozin (ena čajna žlička) in ščepcem (ena čajna žlička) čokoladnih sekancev. To je približno 250 kalorij. Ta prigrizek lahko jeste kadar koli v dnevu.

Sir z nizko vsebnostjo maščob z rezinami jabolka:

Ta prigrizek je zelo zdrav za vaše telo, saj je poln antioksidantov, vode in vlaknin. Jabolko morate narezati in zmešati z nizko vsebnostjo maščob. To je približno 105 kalorij.

Arašidovo maslo z Graham krekerji:

Lahko vzamete 2 kvadrata Graham krekerjev in jih namažete z arašidovim maslom. Sladka in slana mešanica bi povečala maščobe in beljakovine ter pomagala hrepenenju obdržati nadzor do naslednjega obroka. Vsebnost kalorij v tem pripravku je 155.

Paradižnikova juha s korenjem:

Če je do večerje še daleč, bi bil ta prigrizek odličen izdelek, ki vas bo napolnil do naslednjega obroka. Dobili boste tudi veliko hranilnih snovi, kot so betakaroten, likopen (hranilo za boj proti raku) in kalij. Korenje lahko zmešate s paradižnikovo juho in uživate v prigrizku. Hrana vsebuje približno 190 kalorij.

Jabolko v posnetem mleku:

Narezati morate en velik nanos in ga dati v skodelico posnetega mleka. Hrana vam daje 5 gramov vlaknin in 10 gramov beljakovin. Skupna vsebnost kalorij je 200 kalorij.

Jajčna solata:

Majhna kombinacija maščob in beljakovin bi pomagala dobiti energijo. Domača jajčna solata je prava izbira. Sesekljati morate en beljak, eno celo jajce in ga zmešati z žlico majoneze. Ta jajčna solata bi vam pomagala dobiti energijo in upočasnila prebavo. Tako bo vaše telo dlje časa ostalo polno. Vsebnost kalorij v tej jedi je 145.

Uživanje teh zdravih prigrizkov bi pomagalo ohraniti telo energijo in zmanjšati nekaj kilogramov. Tako vam s pametno izbiro prigrizkov ne bo treba pustiti, da vaše telo trpi in hkrati doseči največjo učinkovitost pri izgorevanju maščob.