Kako izboljšati svoje prijateljstvo

Nič se ne zgodi s čarovnijo in zagotovo ne čez noč. Ja, do nekoga imaš to takojšnjo privlačnost, a to je le za mizico, kjer vsi dobro govorijo. Prijatelj je resnično nekdo, ki te razume, vsako kost in celico v tvojem telesu, kot da bi te ustvaril po svoji podobi. Enako lahko rečemo za najboljše prijatelje, kot da iščemo pravega, nekakšno sorodno dušo in vsem sorodnim dušam ni treba biti ljubimcev, nekateri so bili celo leto najboljši prijatelji. Če ste bili blagoslovljeni z najboljšim prijateljem ali številnimi prijatelji v bližini, se imejte za srečnega. Zdaj je naslednji korak, kako izboljšati svoje prijateljstvo, ki ga delite z njim ali njo. Pa si poglejmo.

Bodite dober poslušalec:

Sčasoma boste razumeli, da ima prijateljstvo globlje ravni do tistega, kar sicer vidimo in dojemamo. Kot čebula je najsočnejši del vedno globoko v sebi. Torej, kot prijatelj, je od vas odvisno, kako boste razkrili uganko, čustva, življenjski slog, dramo, ki jo preživijo, ali celo duševno stanje, v katerem so trenutno.

Prijatelji niso samo za zabavo, takšni prijatelji po pravici povedano niso prijatelji. V vašem življenju bi bili vzponi in padci, skozi vihar pa bi vam vaši pravi prijatelji stali ob strani kot drevo proti močnemu vetru. In zato je tako pomembno, da cenite, kar imate, svoje najboljše prijatelje. Poslušajte jih in jih poslušajte, bodite pozorni na njihove všečnosti in neljube, majhna dejanja prijaznosti bodo zagotovo daleč.

Morda ne zdaj, v prihodnje pa se vam bodo dejanja prijaznosti povrnila desetkrat desetkrat. In ko ste najmanj pričakovani, boste tudi vi lahko našli veliko odgovorov na vprašanja, ki jih imate, vse s poslušanjem in poslušanjem zgodbe svojih najboljših prijateljev. Moči, da jih patetično poslušate in z ustreznimi verbalnimi odkimavanji ne morete spodkopati, to kaže, da vam je mar. To vlije zaupanje in zvestobo med vami in njimi, odnos pa se v prihodnjih časih tako okrepi.

Bodite tam za svojega prijatelja:

Včasih pademo v scenarije krivuljastih kroglic in ne vemo, kaj storiti. Obstajajo stvari, pri katerih staršev ne moremo prositi, naj vam pomagajo, tu nastopi vaša najboljša. Vaš edini zaupnik je on ali ona ali oni, in če bi govorili z njimi, bi našli odgovore in rešitve.

Enako velja za vas, ko pridete zraven njih. Ne pozabite, da je prijateljstvo dvosmerna ulica in v enaki meri je veliko dajanja in dajanja. To, da trenutno niste v mestu ali morda nekje daleč od prizorišča, še ne pomeni, da ne morete biti tam zanje. Pravi prijatelji so tam po duhu, vzemite ta telefon in pustite, da jim vaš pomirjujoč glas umiri živce. Resnično ne veste, skozi kaj se trenutno dogajajo, a nežen ljubeč glas je lahko terapevtski.

Končno ne pričakujte in opustite svoj ego. Ko dajete, to storite z odprtim ljubečim srcem. In ko veš, da se motiš, spusti ego v stranišče in ga pusti. Po potrebi komunicirajte, komunicirajte, pošiljajte e -pošto, SMS, whatsapp, skype ali družabno omrežje, vendar ostanite v stiku. To je zato, ker resnično skrbi. Prijatelji, kot pravimo, so dragoceni dragulji; rešijo vas lahko iz vsake situacije. Ne pustite jim oditi, saj bi se nekega dne počutili puste in same, je to tisto, kar si želite?