Prstani so sestavni del človeške mode že od nekdaj. Prstani so nakit iz različnih materialov, večinoma kovin in se nosijo na prstih. Prstane so skozi zgodovino nosili kot simbol moči, položaja ali spoštovanja. Prstani so bili v modi celo v času grškega in rimskega cesarstva. Prstane ljudje nosijo več kot 100 let, da pokažejo status, bogastvo, predanost itd.

moški prstani

Različne vrste moških prstanov:

Zaradi tako obsežne zgodovine so prstani skozi leta videli veliko različnih stilov, funkcionalnosti in oblik. Danes vam bomo povedali o 25 najboljših vrstah prstanov za moške. Pazljivo izberite svoj prstan. En napačen prstan vam lahko pokvari celoten videz.

1. Enostavni poročni prstani za moške:

Preprosti poročni prstani za moške

Poročni prstani so eden tistih prstanov, ki jih nosite večino svojega življenja. Njegova funkcionalnost je, da vas opomni na vaše uspešno prizadevanje pri iskanju pravega. Ker ti obroči veliko pomenijo, jih je treba pravilno nositi in vzdrževati. Prvotno so jih nosile samo ženske. Toda v zadnjem času poročna prstana nosita oba zakonca. Danes se večina parov odloči za ujemajoče se poročne prstane. Poročni prstani so narejeni iz različnih materialov, kot so zlato, srebro in celo platina.

2. Navadni zaročni prstani za moške:

Navadni zaročni prstani za moške

Zaročne prstane so ženske nosile že od nekdaj. Toda v tej dobi enakosti spolov so moške nosili tudi te prstane. Zaročni prstani veljajo za simbol ljubezni in zveze. Ti prstani se običajno nosijo na prstancu leve roke. V nekaterih državah se nosi na desni roki. Na splošno imajo zaročni prstani osrednji kamen diamant. V nekaterih primerih, ko se zaročni prstani prenašajo kot dediščina, se uporabljajo tudi drugi dragi kamni.

Preberi več> Najnovejši zaročni prstani.

3. Moški prstani za členke:

Knuckle Men Rings Designs

Prstan za členke je znan tudi kot prstan. To je posledica dejstva, da se za razliko od običajnih prstanov ti prstani nosijo na dosegu roke. Ti prstani so modni pojav v ZDA. Znane osebnosti, kot sta Rihanna in Beyonce. Pri nakupu takšnih obročev se prepričajte, da niso ohlapni, saj ti obroči ponavadi zdrsnejo s prstov.

4. Oblika moškega razpoloženja:

Oblikovanje moškega prstana

Prstani za razpoloženje se nosijo za določanje razpoloženja osebe. Obroč razpoloženja spreminja barvo glede na temperaturo uporabnika. Moods obroči so zelo priljubljeni med najstniki. Obroki za razpoloženje vsebujejo termokromni element, ki spreminja barvo glede na temperaturo.

Preberi več> Barve indijskih kamnov razpoloženja.

5. Prvenstveni prstan za moške:

Prvenstveni prstan za moške

Prvenstveni prstani za moške so prstani, ki jih dobijo zmagovalci in podprvaki v severnoameriških profesionalnih športih. Podobno je ideji o podelitvi medalj zmagovalcem in podprvakom na olimpijskih igrah. Takšni prstani so predstavljeni tudi posameznikom, ki so dovolj vredni, da se pridružijo športni dvorani slavnih.

6. Žalostni moški prstan:

Žalujoči moški prstan

Ta prstan se nosi za objokovanje smrti dragega. Znan je tudi kot spominski obroč. Uporablja se lahko do 14. stoletja. V nekaterih družinah so žalostne prstane prenesli tudi kot dediščino svojim sorodnikom. Običajno je črne barve. Na splošno je zelo majhen in je narejen tako, da ni zelo bliskovit.

7. Moški prstani iz rojstnega kamna:

Moški prstani iz rojstnega kamna

Prstani za rojstni kamen so običajno ustvarjeni s preprostim obročem skupaj z uporabniškim rojstnim kamnom. Nekateri menijo, da so njihovi rojstni kamni sreča. Zaradi tega mnogi ljudje še vedno nosijo svoje prstane iz rojstnega kamna. Menijo, da rojstni kamen pomaga uporabniku pri pridobivanju zdravja, bogastva in slave.

Preberi več> Novi modeli prstanov iz rojstnega kamna.

8. Cameo Ring:

Cameo Ring

Moški prstani Cameo so zelo starinska vrsta prstanov. Ta prstan je imel na sebi izrezljano kamejo. Običajno so bile te kamere podobe svetnikov, bogov ali portreti. Toda v poznejših letih so jih nosili Rimljani, ki so izrezljali podobe svojih boginj in njihovih znanih vojakov.

9. Razredni prstani za dečke:

Razredni prstani za dečke

Razredne prstane običajno nosijo študentje ali diplomanti priznane univerze. Takšni prstani so podeljeni med slovesnostjo ob podelitvi diplome. Tradicija podelitve razrednih prstanov se je začela leta 1835 na vojaški akademiji v West Pointu.

10. Posie Moški poročni prstan:

Oblikovanje moških poročnih prstanov Posie

Posie prstani se uporabljajo za poroke. Imenujejo se Posie zaradi poetičnega napisa, ki je vgraviran v notranjost obroča. Takšni prstani se kot dediščina prenašajo tudi kot dediščina. Ti obroči nimajo zelo bleščečega videza zaradi odsotnosti osrednjega dragega kamna. Bili so zelo priljubljeni od 15. stoletja do 17. stoletja v Angliji in Franciji kot odlično darilo ljubimca.

11. Oblikovanje doktorskega obroča:

Oblikovanje doktorskega obroča

Takšne prstane nosijo zdravniki, ki so diplomirali na univerzi na Švedskem. V Združenih državah je znano, da takšen prstan nosijo tudi duhovniki, ko diplomirajo iz teologije. Rečeno je, da je za diplomante obvezno, da nosijo prstan med uradnimi slovesnostmi. Na Danskem ta prstan nosijo na desni roki, medtem ko ga na levi roki nosijo Švedi.

12. Cerkveni prstan:

Cerkveni prstan

V zahodnem krščanstvu so duhovniki in škofje nosili cerkveni prstan. Ti moški prstani so bili na splošno veliki in narejeni iz zlata. Na vrhu prstana so imeli postavljen kamen. Ti prstani veljajo za znak izjemnega spoštovanja. Prstani, ki jim jih podarijo iz Cerkve, jim ne pripadajo. Namesto tega pripada Cerkvi in ​​se prenaša na naslednjo osebo.

13. Oblikovanje moškega prstana Claddagh v srebrni barvi:

Moški prstan Claddagh v srebrni barvi

Obroči Claddagh se nosijo kot znak ljubezni in prijateljstva. Po irski tradiciji obroči Claddagh označujejo zaupanje in zvezo. Ti prstani se nosijo od 17. stoletja. V rimskih časih so ti prstani predstavljali simbol dveh sklenjenih rok. Označen je bil kot simbol izmenjave zaobljub. Znano je, da te prstane kot družinsko dediščino prenašajo na sorodnike. Bila je tako znana, da se je pojavila v številnih knjigah, napisanih med letoma 1906 in 1945.

14. Moški prstan večnosti:

Moški prstan večnosti

Večni prstan je znan tudi kot neskončni prstan. V starih časih so ga kraljici podarili kraljici, da bi jo ohranil za večnost. V sodobnem času jih moški s ponosom nosijo. Ti obroči običajno nimajo osrednjega kamna. Diamanti ali kateri koli drugi dragulji so vgrajeni v stran obroča. Zaradi tega je prstan videti okrašen, a eleganten.

15. Prstni oklepni prstan:

Prstni oklepni prstan

Prstni oklepni prstan je kolk v gotskem slogu. Moški oklepni prstani običajno pokrivajo celotno površino prsta. Dali so drugi sklep, ki je omogočal premikanje prsta. Prstni oklepni prstan je zelo priljubljen že od nekdaj. Te prstane so bojevniki v 16. stoletju nosili v Angliji. Ti obroči so lahko izdelani iz različnih materialov, kot so usnje, jeklo, zlato itd.

16. Prijateljski moški prstani:

Prijateljski moški prstani:

Prijateljske prstane drug drugemu podarijo prijatelji. Velja za znak njunega večnega prijateljstva in zaupanja. Večina teh prstanov uporablja križajoč se dizajn, ki simbolizira prijateljstvo. Nekateri od teh prstanov imajo celo drage kamne. Na splošno imajo dva draga kamna, ki označujeta zaupanje med prijatelji. Namen njegovega prstana je označiti prijateljstvo- platonsko ali romantično.

17. Moški prstan Gay Pride:

Moški prstan Gay Pride

V zadnjem času gejevskega ponosa in LGBT dogodkov velja, da so prstani gejevskega pomena znak podpore. Ti obroči so sestavljeni iz sedmih barv mavrice. Mavrične barve pomenijo gibanje LGBT. Ta prstan se nosi na prstancu desne roke. Mnogi, ki podpirajo gibanje LGBT, nosijo ta prstan in se ponosno razkazujejo v podporo svojim gejevskim sodelavcem.

18. Tradicionalni prstani za moške:

Tradicionalni prstani za moške

Prstan z napisom je zelo tradicionalen prstan, ki se nosi kot družinski greben. Večina prstanov ima na vrhu vgraviran družinski greben. Ti obroči imajo ravno obrobo, na kateri je vgraviran greben. Ta greben ob pritisku na vroč vosek pusti vtis grebena. Ti prstani so bili v starih časih uporabljeni kot podpis uporabnika. Pomenil je moč osebe, ki jo nosi. Njegovo uporabo je mogoče izslediti v Egiptu, kjer se obročki za pečate uporabljajo za tesnjenje pomembnih dokumentov z voskom.

19. Zaščitni prstan za moške:

Moški zaščitni prstan

Zaščitni obroči se imenujejo tudi ojačevalci obročev. Edini namen teh prstanov je povečati vizualno lepoto pasijansa. Ko jih nosite skupaj, sta videti kot en sam, več kamniti prstan. Varnostni prstani so predstavljeni tudi vojski in vojaškemu osebju kot poklon za varovanje njihove države. Na prstanih, ki so jih predstavili tem vojakom, je vgraviran simbol vojaške sile.

20. Moški prstani z več prsti:

Moški prstani z več prsti

Kot je očitno, je prstan z več prsti, ki se nosi na več prstih hkrati. Lahko so združeni ali pa tudi ne. Te vrste prstanov je popularizirala zadnja hip hop kultura. V njih so lahko vgrajeni dragi kamni ali pa imajo navaden videz. So zelo pomemben del hipsterske garderobe. Izdelan je iz različnih materialov, kot so zlato, črno zlato, srebro itd.

21. Oblikovanje moškega strupenega obroča:

Oblikovanje moškega strupenega obroča

Ti obroči imajo pod okvirjem poseben prostor ali predel za shranjevanje majhne količine tekočine. Čeprav se imenuje tako, so bili ti prstani dejansko nošeni za nošenje majhnih količin parfumov. Postali so priljubljeni okoli 16. stoletja v Evropi. V filmu “Smrkci 2” je zlikovec Gargamel viden v takem obroču, ki v sebi nosi majhno količino čarobne tekočine.

22. Aqeeq prstan za muslimanske moške:

Aqeeq prstan za muslimanske moške

Prstane Aqeeq so nosili muslimani v srednjem veku, zlasti šiiti. Beseda aqeeq pomeni kremen. V islamski veri je kremen poldragi dragulj in ima velik pomen. Po islamskih študijah je prerok Mohamed na desni roki nosil prstan aqeeq. Še do tega datuma tako šiitski kot sunitski muslimani nosijo aqeeq prstan s srebrom na desnih rokah.

23. Železni obroč:

Železni obroč

Železni obroč je znan tudi kot inženirski prstan. Nosi ga štipendija, ki jo sestavljajo inženirji in člani ameriškega reda inženirjev. Ta prstan je izdelan iz nerjavečega jekla, saj predstavlja moč poklica. Prstan je čim bolj preprost, da uporabnika spomni na prisego, da bo s svojim poklicem pomagal človeštvu.

24. Gimmel prstani za moške:

Gimmel prstani za moške

Ta vrsta obroča je narejena tako, da skupaj združita dva ali več obročev. Tovrstni prstani so bili priljubljeni v 16 & 17. stoletju po Nemčiji, Angliji in drugih državah. Takrat so jih uporabljali kot zaročne prstane. Prepletanje obročev naj bi predstavljalo vez ljubezni med parom. V Angliji je bil znan tudi kot skupni prstan. Bil je tako priljubljen, da je našel številne reference v številnih Shakespearovih dramah, vključno z Othellom.

25. Puzzle Ring v zlatu:

Puzzle Ring v zlati barvi

Ugankarski obročki so eden izmed izvrstno ustvarjenih prstanov. Ti obroči spominjajo na 3 do 4 kovinske trakove, prepletene med seboj. Ta nenavadna podobnost prinaša temu prstanu ime za prstan uganke. Znan je tudi kot turški poročni prstan. Rečeno je, da ko ga odstranite s prsta zakonca, ga je zelo težko vrniti na enak način kot prej.

Prstani so del človeške mode že tisočletja. Zaradi tega so na voljo različne vrste obročev in modelov. Prstani imajo lahko različne funkcije- versko, simbolno ali družbeno. Kljub vsemu prstani predstavljajo statusni simbol in odraz uporabnikovega značaja. Zato je pomembno, da izberete in nosite dober prstan, saj veliko pove o vas.