Modeli Pookalam izvirajo predvsem iz južne Indije, zato vseskozi prinaša odtenek svojih praznovanj. Pookalam je običajno oblikovan ob priložnostih, kot je Onam, in vsaka od njih je okrašena in oblikovana z največjo dovršenostjo. Vsi takšni modeli Rangoli nosijo svojo edinstvenost in razkošje ter dodajo čar kraju, ko je dokončan brezhibno.

Pisani modeli Pookalam Rangoli za Onam 2021:

Sledi nekaj ekskluzivnih modelov pookalam Rangoli, ki vsekakor pritegnejo pozornost:

1. Oranžni in različni rumeni odtenki:

Oranžni in različni rumeni odtenki

Ta oblika pookalama ima neizmerno bogastvo in osupljivo končno obdelavo. Rangoli so svetle barve in ženske radi naredijo takšno zasnovo, zlasti med festivalom Onam. Majhne diye so bile postavljene na zunanje meje pookalama, kar oblikovanju doda več svetlosti. Lepa kombinacija oranžne in različnih rumenih odtenkov je bila uporabljena tako, da je Rangoli videti navdušujoče.

2. Krožna oblika Pookalam:

Krožno oblikovanje Pookalam

Ta oblika Rangoli sestavljajo tri krožne obrobe, ki so bile brezhibno oblikovane z različnimi barvami. Senčenje je bilo lepo narejeno in za okrasitev Rangolija so bili uporabljeni različni cvetni listi. Ta oblika Rangoli ima žameten pridih zaradi mehkih cvetnih listov, ki se uporabljajo v njem.

3. Trikotne/kvadratne obrobe znotraj:

Trikotne/kvadratne meje znotraj

Ta oblika pookalam Rangoli je sestavljena iz okrogle zunanje obrobe in trikotnih/kvadratnih robov znotraj. Vsebuje cvetje in prašek Rangoli za dekoracijo, kombinacija pa pomaga, da je pookalam videti razkošen in očarljiv. Rumena, oranžna in zelena so primarne barve, ki se uporabljajo skupaj z belo in vijolično, ki se uporabljajo v sredini.

4. Dolgo stojalo Diya, postavljeno v sredino:

Dolgo stojalo Diya, postavljeno v središče

V središče tega pookalam dizajna je bilo postavljeno dolgo stojalo za diya, rože pa so uporabili za okrasitev Rangolija. Na sredini je bilo narisanih več vrtincev, ki so nazadnje za krožno gibanje, nato pa je bila postavljena diya. Vrzeli med vrtinci so bile zapolnjene z drugačnim dizajnom.

5. Štirje vzorci v obliki črke U:

Štirje vzorci v obliki črke U

Ta Rangoli je preprost, a eleganten in okras je bil narejen tako, da izgleda globoko in težko. Začetniki bodo morda poskusili s to zasnovo in brez vsakršnega dvoma bodo na koncu naredili ta pookalam odlično. Izrisani so bili štirje vzorci v obliki črke U in uporabljena je bila preprosta kombinacija oranžne, rumene, zelene in modre barve.

6. Škatle, trikotniki in osmerokotne obrobe:

Škatle, trikotniki in osmerokotne meje

Je izjemno očarljiv in očarljiv ter zahteva izjemno popolnost, da bi izgledal izjemno. Škatle, trikotniki in osmerokotne obrobe mu dajejo oster in edinstven videz, uporabljena barvna kombinacija pa se tudi dobro ujema. Modra kombinacija svetlih in globokih barv dodaja kontrast in privlačnost temu dizajnu pookalam Rangoli.

7. Enostavno prostoročno oblikovanje:

Enostavno prostoročno oblikovanje

To je zelo preprosta zasnova in jo lahko narišete tudi ročno. Primeren je za začetnike, ki hrepenijo po preprostem, a privlačnem Rangoliju. V tem pookalamu je več krogov (razen pike), vsak z različno širino in barvo cvetov. Ta oblika je lahko izdelana tudi iz prahu Rangoli ali semen različnih barv.

8. Lord Ganesh v središču:

Lord Ganesh v središču

Očarljiva risba Lorda Ganesha je bila narejena v središču tega pookalam dizajna. Lord Ganesh je bil brezhibno zasnovan z belim prahom Rangoli, okoli njega pa so uporabili drugačen vzorec. Lastnosti, podobne cvetnim lističem, so bile narisane zunaj notranjega kroga, zaradi česar je celotna notranjost videti kot čudovit cvet.

9. Simetrični vzorec:

Simetrični vzorec

Ta zasnova Rangoli sledi simetričnemu vzorcu, ki mu je težko slediti. Svetle barve so bile uporabljene za polnjenje notranjosti, obrobe pa so bile napolnjene z globokimi barvami, kot sta črna in zelena. Majhna cvetlična oblika je narejena v sredini z belimi in rumeno obarvanimi cvetnimi listi.

10. Pink Lotus v središču:

Pink Lotus v središču

To je izključno cvetlični pookalam, ki vsebuje pet različnih cvetov. V sredini je ogromen rožnati lotos in različno obarvani cvetovi, ki se združijo v krog. Celotna postavitev cvetja izgleda očarljivo in bogato, tudi ta pookalam je mogoče enostavno narediti. Vendar bi morala ta oblika vsebovati samo sveže cvetje, da ohrani svojo eleganco.

11. Lord Krishna Pookalam Design:

Lord Krishna Pookalam Design

Ogromna figura Lorda Krišne je bila narisana z uporabo Rangolijevega prahu, obrobje in zunanje oblikovanje pa z neštetimi cvetovi. Ta pookalam potrebuje velik prostor, da je brezhibno oblikovan. Poleg tega je bil zunaj glavnega pookalama zasnovan cvetlični rangoli, v središče pa je bilo postavljeno stojalo za diya. Rangoli obsega cvetlični dizajn v kombinaciji oranžne in rumene barve.

12. Diya Pookalam Rangoli Design:

Diya Pookalam Rangoli Design

Ta oblika vključuje Diya, ki je okrašena s cvetjem. Izrisani so bili trije krogi, od katerih vsak vsebuje drugačen vzorec, ki zapolni celoten krog. Rumena, oranžna, rdeča, bela in roza so nekatere od različnih barvnih rož, ki se uporabljajo v tem pookalamu. Središče je zasnovano tako, da je videti kot iskra, ki posredno seva iz Diya.

13. Lepa Om Rangoli za Onam:

Lepa Om Rangoli za Onam

„Aum“ velja za zelo duhovno in sveto besedo/simbol. Ima velik pomen in pomen, zato ga ljudje uporabljajo v pookalamsih, tako da prinaša srečo in mir. Ta Rangoli lahko preprosto oblikuje vsak začetnik in je sestavljen samo iz cvetja. “Aum” je bil vpisan v krog in je bil zelo lepo narisan z vijoličnimi cvetovi.

14. Ženske v 8 različnih položajih:

Ženske v 8 različnih položajih

To je zelo težko oblikovanje, ki ga sestavlja gospa v osmih različnih položajih. Vseh osem žensk se sooča nekje drugje in vsaka je bila odlično narisana, kar pomeni isto damo z drugačno držo. Čeprav ta pookalam vključuje ogromno trdega dela, je rezultat resnično hvalevreden in vreden ogleda. Celotno delo je bilo obkroženo, oblikovanje v središču pa spet očara. Celotno delo je ekskluzivno, kar govori zase, njegova ekskluzivnost pa ga popelje na novo raven odličnosti.