Umetnost Kolangal rangoli je popolnoma kombinacija tradicionalnih in kulturnih modelov. Na splošno vsi vemo, da je kolam znan tudi kot rangoli. Ti modeli so tako naravni in jih je tudi enostavno naučiti. Tudi začetniki se lahko v kratkem času profesionalizirajo. Kolangal rangoli oblikujejo večinoma zelo lepe ženske. Lahko jih okrasite tudi z barvami, kamni, lučmi, cvetjem in rižem.

Oblikovanje Rangoli Kolangal

Najboljši modeli Rangoli Kolangal s slikami:

Tu je 15 modelov Kolangal Rangoli s fotografijami, ki jih lahko preprosto naredite doma.

1. Pongal Kolangal Rangoli modeli:

Najboljši modeli Kolangal Rangoli

Ta model kolangal Rangoli sestavljajo štiri kalaše in štiri kokosova drevesa, narisana v simetrični obliki. Osnova je kvadratne oblike, obrobe pa so bile zelo simetrično oblikovane z belim prahom Rangoli. Tudi notranjost kalaša sledi geometrijskemu vzorcu, vsa štiri kalaša in kokosova drevesa pa sta si enaka.

2. Enostavno oblikovanje Kolangal Rangoli:

Enostavno oblikovanje Kolangal Rangoli

Ta kolangalska zasnova je izjemno preprosta, a privlačna in jo lahko naredijo tudi začetniki. Temelji na konceptu pik, črte pa se narišejo okoli pik po fiksnem vzorcu. Čeprav je vzorec videti nekoliko težek in težek, ga je mogoče enostavno vaditi s prosto roko. Uporabite lahko različne barve pik, da bo Rangoli barvit in privlačen.

3. Krožni modeli Kolangal Rangoli:

Krožni modeli Kolangal Rangoli

Okrogla oblika, zasnova Rangoli temelji na temi mavrične barve in predstavlja vseh sedem barv mavrice. Rangoli so razdelili na tri glavne kroge, vendar se vzorec nadaljuje v vseh krogih. Središče je bilo brezhibno narejeno z različnimi barvami, obrobe krogov pa z belo. Najbolj zunanja meja zahteva veliko spretnosti in potrpljenja, da se pridobi tako popoln in privlačen dizajn.

4. Star Rangoli Kolangal Design:

Star Rangoli Kolangal Design

To je eden najpreprostejših modelov kolangal Rangoli, ki sledi vzorcu zvezde in trikotnika. Temelji tudi na zasnovi pik Rangoli, kjer so pike združene z ravnimi tankimi črtami. V sredini sta majhna pika in krog in skoraj vsaka oseba bo lahko naredila to obliko kolangala. Oseba lahko naredi ta Rangoli bolj dekorativni z uporabo različnih barv za vzorec, ki ga uporablja za poudarjanje.

5. Zapleteni modeli Kolangal Rangoli:

Zapleteni modeli Kolangal Rangoli

Tako oblikovanje kolangal Rangoli je združitev številnih modelov, narejenih z največjo dovršenostjo. Črte so popolnoma narisane z enako količino širine, ki je potrebna za vsako zasnovo, kar ji daje težek in privlačen videz. Rangoli vsebuje kvadrat znotraj in številne polkroge zunaj vsakega, ki je bil do potankosti okrašen. Oseba mora biti pri izbiri barv zelo previdna, da bo v celotnem dizajnu Rangoli ohranjena enotnost, da bo bolj očarljiva.

6. Barvita oblika Kolangal Rangoli:

Barvit dizajn Kolangal Rangoli

To je zelo barvit kolangalski dizajn, sestavljen iz svetlih barv. Njegova glavna tema so rože, zunanji cvet pa vsebuje tudi štiri diye. Edina meja pomaga pri oblikovanju prave oblike in oblike za vsak vzorec ter pripomore k lepšemu videzu Rangolija. Izvirne diye lahko postavite tudi zunaj Rangolija ali celo v središče Rangolija, da postanejo privlačnejše ponoči.

7. Modeli Lord Ganesha Kolangal Rangoli:

Lord Ganesha Kolangal Rangoli Designs

Ta oblika Rangoli predstavlja preprosto risbo Lorda Ganesha v sredini. Uporabljene so bile krožne obrobe in modeli, ki se med seboj zelo dobro sinhronizirajo. Celostni modeli so bili narejeni z belim prahom Rangoli, ki je oblikovanju kolangal dejansko dal razkošen in očarljiv videz. Gospodovo risanje je bilo narejeno tudi z uber popolnostjo in preprostostjo.

8. Cvetlični Kolangal Rangoli Oblikovanje:

Cvetlični Kolangal Rangoli Design

Ogromen, dobro oblikovan cvet je bil narisan in okrašen kot kolangal Rangoli deign. Uporabljena je bila pozitivna kombinacija svetlih in globokih barv ter narisani veliki cvetni listi. Središče vsebuje manjši cvetlični dizajn v notranjosti, vsak velik cvetni list pa ima v njem oblikovan tudi majhen cvet. Začetniki lahko oblikujejo tudi ta Rangoli in kolangal ne bo trajal veliko časa za dokončanje.

9. Dobrodošli Kolangal Rangoli Design:

Dobrodošli Kolangal Rangoli Design

Takšni modeli Kolangal veljajo za zimzelene in so primerni vse leto, ne glede na festival ali priložnost. Beseda “Dobrodošli” je bila napisana dvakrat, črka “C” pa je ob obeh besedah. Na vsakem vogalu so narisane štiri rože, celoten Rangoli pa ima kvadratno podlago. Vsaka črka v besedi je napisana z drugo barvo.

10. Kolangal Diyas Rangoli Design:

Kolangal Diyas Rangoli Design

To je izjemno lep in navdušujoč dizajn Kolangal, ki ga sestavljajo diyas in preproste teksture. V središče je bilo postavljenih pet dij, ki so obrnjene v različne smeri. Preostanek Rangolija je bil zasnovan preprosto z belim prahom Rangoli. Teksture in črte so popolnoma narisane, zato je ta oblika videti edinstvena in fascinantna.

11. Pava Kolangal Rangoli Modeli:

Peacock Kolangal Rangoli Designs

Na štirih vogalih te zasnove Rangoli so bile narisane štiri race. Ta model Kolangal je sestavljen iz pik, ki so združene, da tvorijo različne oblike. Na nasprotnih straneh sta bila narisana dva kroga s puščicami, medtem ko so vse štiri race med seboj skoraj enaka imitacija, ki tvorijo enotno teksturo.

12. Diamond Shape Rangoli Kolangal Rangoli Modeli:

Diamond Shape Rangoli Kolangal Rangoli Designs

Ta model kolangal Rangoli zahteva veliko potrpljenja in prakse in ga ni mogoče enostavno narediti. Za črt, barvanje, debelino obrobe je treba poskrbeti, da bo ta oblika navdušila. Vendar bo čas, porabljen za izdelavo tega Rangolija, vreden in bo zagotovo navdušil. Zasnova kot celota je diamantne/kvadratne oblike.

13. Klasični modeli Kolangal Rangoli za Diwali:

Klasični modeli Kolangal Rangoli za Diwali

To je Kolangal v obliki rože s šestimi narisanimi cvetnimi listi. Vsak cvetni list vsebuje risbo diya in oseba lahko celo postavi diya na risbo, da Rangoliju doda malo svetlobe. Na robu vsakega cvetnega lista je narisan majhen vzorec, ki Kolangalu nedvomno doda lepoto. Ta zasnova je primerna tudi za začetnike, saj lahko oseba zlahka nariše tega očarljivega kolangala Rangoli.

14. Novi modeli Kolangal Rangoli za festivale:

Novi modeli Kolangal Rangoli za festivale

To je zelo preprosta zasnova, sestavljena iz šestih edinstvenih cvetnih listov z majhnimi vrtinčki na robovih. Na sredini je narisana navadna rdeča pika, cvetni listi pa so sestavljeni iz zelenih črt z rumeno barvo kot osnovno barvo. Vrtinci so bili narisani z belo barvo, zelene črte pa so vedno narisane.

15. Modeli Lotus Kolangal Rangoli:

Lotus Kolangal Rangoli Designs

Na vsakem kvadratu so narisani štirje cvetovi, v sredini pa drugačen cvet. Štirje cvetovi so si med seboj podobni in so oblikovani kot lotusi zelene in breskve. Osrednji cvet je sestavljen iz cvetnih listov, ki so obarvani rumeno in breskev, medtem ko je kvadratna obroba narisana z rjavo barvo