Rangolis je tradicionalna oblika indijske ljudske umetnosti. Vidimo ga v velikem številu, ki krasi domove Indijancev, med pomembnimi festivali, kot so Diwali, Holi itd. Za izdelavo teh čudovitih modelov potrebujete veliko spretnosti in potrpljenja. Ljudje za izdelavo rangolije uporabljajo razrezane cvetne liste, kredasto obarvane praške in številne druge stvari.

V današnjem sodobnem svetu ljudje nimajo več časa, da bi skrbno in iz nič naredili rangoli! Ob upoštevanju potreb sodobne Indije so rangolije spreminjali v različnih oblikah. Eden od teh je nalepka rangoli. Vse, kar morate storiti, je, da ga odlepite in prilepite na tla. Vzelo vam bo pet minut in ljudje bodo lahko stopili nanj kolikor hočejo!

Najnovejši in enostavni modeli Rangoli s plakati s slikami:

Tu je seznam najboljših petnajstih nalepk/plakatov rangoli.

1. Om Sticker Rangoli Designs:

Om Sticker Rangoli Designs

Ti modeli imajo koncentrične kroge s simbolom za om, vklesano v sredinsko točko. Krogi predstavljajo tradicionalne vzorce in modele. Lahko so samo bele ali večbarvne. Večbarvne se zdijo bolj primerne in praznične.

2. Beli abstraktni modeli Rangoli:

Beli abstraktni modeli Rangoli

Bela nalepka rangolis izgleda tudi odlično. Toda teh ne morete prilepiti na bela tla. Modeli so izdelani z natančnimi podrobnostmi. Zaradi majhnih zank in vzorcev je oblikovanje videti bogato in izvrstno. Rože in listi so pogosti elementi, ki se uporabljajo pri takšnih oblikah.

3. Umetniške nalepke Rangoli Designs:

Umetniška nalepka Rangoli Designs

Ti modeli rangoli so preprosti in preprosti, na splošno z belo in samo še eno barvo. Nima veliko tradicionalnih vzorcev in morda je zato videti bolj elegantno kot praznično.

4. Večbarvni modeli Rangoli:

Večbarvni modeli Rangoli

Večbarvni rangoli so vedno privlačnejši od navadnih belih. Tudi ti modeli imajo veliko drobnih podrobnosti, zaradi česar je videti dovršeno in zapleteno. Velikodušna uporaba različnih odtenkov barv naredi dizajn še boljši!

5. Tradicionalni modeli Rangoli:

Tradicionalni modeli Rangoli

Tradicionalni modeli rangoli imajo cvetlične vzorce, spirale in druge abstraktne vzorce. Te so na splošno pisane in okrogle oblike. Zaradi digitalnega tiskanja je oblikovanje lažje izdelati kot ročno.

6. White Footsteps Rangoli modeli:

White Footsteps Rangoli Designs

Rangolis običajno stoji pred vašim pragom. So prijetna preproga, o kateri si ne smete drgniti nog. Toliko modelov rangoli nalepk ima stopinje. Ti modeli vas nekako vabijo, da vstopite.

7. Nalepka Ganesha Mandala Rangolis:

Nalepka Ganesha Mandala Rangolis

Lord Ganesha je vedno prvo božanstvo, ki ga častijo povsod v Indiji. Je tudi glavno božanstvo, ki mu je Diwali posvečen. Toliko modelov rangoli, uporabljenih med Diwalijem, vsebuje podobe Lorda Ganeshe. Ti modeli imajo koncentrične kroge s podobo božanstva v središču. Vsak krog je napolnjen z različnimi vzorci. Zaradi živahnih barv je videti privlačnejša.

8. Praznične nalepke Rangoli Designs:

Praznične nalepke Rangoli Designs

Praznični modeli vključujejo uporabo živahnih barv in bolj tradicionalnih oblik in vzorcev. Te so večinoma vedno okrogle oblike. Uporabite veliko spiralov in zank. V mnogih od teh modelov je osrednji cvet z večbarvnimi cvetnimi listi. Krogi okoli rože so napolnjeni z različnimi vzorci. Včasih so v zunanjem krogu razporejene druge oblike.

9. Rangoli vzorci nalepk v obliki zvezde:

Rangoli vzorci nalepk v obliki zvezde

Modeli nalepk rangoli so digitalni odtisi. Tako lahko tem modelom dodate lepo ozadje! Zvezdasti vzorci imajo osrednji krog, ki je okrašen na podoben način kot drugi vzorci, nato pa ima iz tega kroga koničaste cvetne liste. Izgleda čudovito, še posebej z digitaliziranim ozadjem.

10. Charan na plakatu trenerja Rangolija:

Charan na plakatu trenerja Rangolija

Charan je sanskrtsko ime za občutek gospoda ali boginj, ki so dobrodošle na vratih, kar pomeni, da boginja Lakshmi vstopi v dom ob posebni priložnosti deepawali. Morska školjka velja tudi za sveti simbol, ki označuje gospoda Višnuja. Lotos je božanski sedež boginje Lakshmi v hindujski religiji. Tako lepo kombinacijo morske školjke, charana in lotosa redko najdemo. Oblikovanje plakata rangoli, ki vse to združuje v eno nalepko in na vratih hiše, bo v času festivala celostno vstopilo in bo lahko celo božansko videti celo leto.

11. Plakat z nalepko za zasteklitev s paunovim tiskom:

Plakat z nalepko za zasteklitev s pavovim tiskom

Pauni veljajo za eno najlepših ptic. Barvit in privlačen na pogled, pav se vedno šteje v lepoto narave. Podoba pava je vedno cenjena pri dekoriranju hiše. Ko je plakat z nalepko za zasteklitev s paunovim napisom rangolijeva slika tik pred vrati hiše, bodo gostje zagotovo dobili bleščice v očeh, ko vstopijo v vašo hišo.

12: Plakat za cvetlične nalepke Rangoli:

Plakat za cvetlične nalepke Rangoli

Cvetlični dizajn v modelih rangoli s plakati je eden najbolj priljubljenih v prazničnem času. Pisani odtenki rož in čudovit dizajn rož prinašajo svetlobo v hišo. Tako oblikovan plakat rangoli lahko postavite tudi na angan ali prag vhoda. Ljudje se odločijo tudi, da na vhodne stene prilepijo takšen plakat rangoli, ki je videti zelo privlačen tudi na daljavo.

13: Vzorec Rangolijevega plakata:

Plakat z vzorcem Rangoli

Plakat rangoli z digitalnim dizajnom se lahko odločite za tekmovalni plakat rangoli. Digitalni tisk na plakatu je videti bleščeč že od daleč. Temne in očarljive barve naredijo ljudi zmedene nad dizajnom. Ko je poster rangolis dokončan, lahko takšna digitalna nalepka plakata izkoristi priložnost za zmago.

14: Plakat Kalash Rangoli:

Plakat Kalash Rangoli

Kalaš, na katerem je kokos na svetih listih drevesa Asopalav, v angleščini znan kot drevo Ashoka, velja za čisto božanski zaradi čistosti hiše ali začetka novega dela. Oblikovanje plakata rangoli za kalaš velja za hindujsko praznično zelo božansko; ker se takšni ljudje odločijo za takšen dizajn, da na vhodu in celo v kuhinji ali v templju naredijo trajen plakat rangoli.

15: Plakat Square Rangoli:

Kvadratni plakat Rangoli

Kvadratni plakat rangoli lahko zagotovo pritegne številne mimoidoče. Digitalni tisk svetlih barv in oblik razsvetli prag. Charan, natisnjena na vogalih, in Diya na plakatu rangoli sta občudovanja vredna.

Nalepke za plakate Rangoli veljajo za enostavno možnost izdelave rangoli modelov za hišo. Vhodi v hindujske hiše so vedno okrašeni z rangoli. Toda vsakodnevne barvne rangolije v prahu je težko izdelati in jih je tudi težko vzdrževati dlje časa. V takšnih razmerah so ljudje za okrasitev pragov ponudili možnost oblikovanja nalepk rangoli. Druga možnost za vzdrževanje rangolija na vhodu je rangoli, okrašen z oljem, vendar to ni lahko opravilo, ki ga lahko opravijo vsi. Tako je najboljša možnost plakat rangoli, ki je prav tako na voljo v trgovinah. Nekateri menijo, da hindujskih idolov in božanskih simbolov ne prilepijo na tla; zato se odločijo, da takšne vzorce prilepijo na vhodne stene, tako da ljudje, ki vstopajo v hišo, ne stopijo na svete simbole ali podobe bogov in boginj.

Oblikovanje rangolijevih plakatov je najbolje upoštevati pri dolgoletni dekoraciji rangolija na tleh in stenah, da bi za daljše obdobje osvetlili njegovo lepoto.