najnovejši modeli rangoli

Rangoli je že dolgo del indijske kulture in tradicije. Menijo, da pisani vzorci in vzorci, ustvarjeni iz prahu Rangoli, povečujejo lepoto praga vsakega gospodinjstva in tako pritegnejo pozornost gostov, pa tudi bogov in boginj. V mnogih hindujskih družinah Rangoli nastanejo versko med festivalom Diwali, medtem ko so najnovejši modeli Rangoli z barvami ali cvetnimi listi narejeni za družinske funkcije in druge festivale.

Morska sol, kreda ter zrna in stročnice se večkrat uporabljajo za izdelavo različnih modelov in vzorcev ter za tekmovanja v Rangoliju. Oglejmo si 15 tradicionalnih in najnovejših slik oblikovanja Rangoli,

Najnovejši modeli Rangoli za leto 2021:

Rangoli ni omejen le na Diwali, ampak na številne druge dogodke, zato odkrijmo nekaj najboljših novih najnovejših modelov Rangoli,

1. Enostavno oblikovanje Rangoli z barvami:

Preprost dizajn Rangoli z barvami

To je sestavljeno iz kreacij Rangoli, izdelanih v zelo preprostih oblikah. Ti modeli ne zahtevajo veliko truda in so zato zelo preprosti. Sestavljajo jih modeli, ki niso zelo dovršeni. To lahko storite s pomočjo prahu ali cvetov Rangoli. Ta slog tradicionalnega dizajna Rangoli je mogoče kombinirati z novimi najnovejšimi modeli Rangoli. Kontrastne barve dajejo Rangoliju zelo privlačen in lep videz.

2. Najnovejša oblika Rangoli s cvetjem:

Najnovejši dizajn Rangoli s cvetjem

Ti modeli Rangoli so v obliki in velikosti rože. To se običajno izvaja v času etnične ali tradicionalne priložnosti. Za ustvarjanje edinstvene cvetlične zasnove lahko uporabite barve in cvetne liste vseh vrst. To je odlično za začetnike, ki se želijo preizkusiti v preprostih modelih. Uporabite lahko tudi šablone ali pomagate drugim, da ustvarite najnovejšo novo obliko Rangoli.

3. Najnovejša oblika Peacock Rangoli:

Najnovejša oblika Peacock Rangoli

Peacock, ki je nacionalna ptica Indije, služi kot pomemben model Rangoli. Predstavljeni so v različnih barvah in oblikah. Čeprav je zasnova enaka, vendar jo je mogoče ustvariti na različne načine. Pavovo pero je mogoče narediti na najbolj edinstven način z uporabo barv, kot so modra, zelena, oranžna in rumena. Beli prah uporabite v abstraktnih vzorcih, da izboljšate dizajn. Je odličen dizajn za vse vrste priložnosti.

4. Nova oblika Swastik Rangoli:

Najnovejši Rangoli z novimi slikami

Ta oblika je popolnoma tradicionalna in je razširjena že dolgo. Ti modeli svastike se običajno izvajajo ob verskih priložnostih. Najbolj priljubljen je v Diwaliju in se uporablja kot simbol za dobrodošlico gostom. To se naredi na pragu, da se poveča lepota prvega koraka v hiši. Znotraj zasnove lahko naredite tudi simbol Sri, ki daje subtilen učinek.

5. Geometrijski modeli Rangoli:

Geometrijski vzorci

Ustvarite lahko tudi Rangolis različnih modelov, ki so geometrijsko oblikovani. Sestavljajo jih koncentrični krogi, pravokotniki, trikotniki in različni drugi vzorci. Dajejo zelo izpolnjujoč pogled na Rangoli, saj so sestavljene iz betonskih oblik. In tudi lepe in edinstvene so po naravi. Lahko jih naredite z uporabo prahu ali cvetov Rangoli. To so najnovejše oblikovalske fotografije Rangoli v primerjavi s starimi časi.

6. Najnovejši tradicionalni modeli Rangolija:

Najnovejši tradicionalni modeli Rangolija

Ta oblika oblikovanja se običajno izvaja v verskih, tradicionalnih priložnostih. Sestavljeni so iz preprostih modelov, ki imajo estetski dejavnik. Lahko naredite žive kroge in kvadrate, napolnjene z živahnimi barvami Rangoli. Okrog dizajna lahko dodate tudi Diyas/glinene sveče, da ustvarite čaroben videz. Te so običajno narejene pred pragom kot lepa dodatna gesta dobrodošlice gostom.

7. Umetnost Naya Ganesh Rangoli:

Naya Ganesh Rangoli Art

Ta oblika je narejena ob posebnih priložnostih, kot sta Diwali ali Ganesh Chaturthi. Narejen je po vzoru Lorda Ganesha s pomočjo različnih barv in rož. To je nov najnovejši vzorec Rangoli, ki ga mnogi uporabljajo in preizkušajo. Lahko naredite celoten Rangoli v obliki Lorda Ganapatija ali naredite Lorda Ganapatija sredi oblikovanja, tako da postane središče privlačnosti.

8. 3D modeli Rangoli:

3D modeli Rangoli

To je sodobna oblika oblikovanja, ki oblikovanju daje tridimenzionalni videz. Ustvaril se je lotos s svojimi listi in nekaj novimi brsti v okolici. To je ena izmed novih najboljših in najnovejših slik Rangolijevih modelov, ki so pridobile veliko popularnost. Z uporabo štirih do petih različnih barv lahko ustvarite 3D učinek. Ta slog se uporablja za kulturne prireditve in festivale. Za ta učinek se običajno uporabljajo barve, kot so črna, bela, modra in zelena.

9. Najnovejša oblika Rangolija Diwalija:

Najnovejši dizajn Rangoli Diwali

Ti modeli so v Indiji za svoje priložnosti zelo znani, saj je Diwali široko slavljen festival v vsakem gospodinjstvu. Ti modeli pogosto uporabljajo glinene sveče (Diya), ki dajejo praznični občutek. Diwali kot festival luči imajo sveče velik pomen. Diya’s obkrožajo tudi oblikovanje in so tradicija po meri v vsakem gospodinjstvu. Različni modeli, kot je Ganapathi, ali nove sodobne oblike modelov se lahko razlikujejo od ostalih.

10. Rangoli z rižem, stročnicami in drugimi zrni:

Rangoli z rižem, stročnicami in drugimi zrni

To je edinstvena oblika Rangolija, ki je namesto Rangolijevega prahu narejen iz različnih zrn hrane, kot so riž, stročnice in druga zrna. To je eden izmed najnovejših modelov Rangoli in je ustvarjen z uporabo nožnih predmetov in je zasnovan v koncentričnih krogih in drugih geometrijskih vzorcih. Zrna in stročnice lahko namočite tudi v barvilo za živila, da obliko dodate več barve. To daje edinstven videz oblikovanju in je v kratkem postalo priljubljeno.

11. Novi vogalni modeli Rangoli:

Novi kotiček Rangoli Designs

Ta oblika Rangoli je običajno ustvarjena v polkrogih ali v drugih četrtinskih krogih. Ker so narejeni v vogalnih prostorih hiše, od tod tudi njihova posebna oblika. Večinoma so sestavljeni iz edinstvenih geometrijskih vzorcev in abstraktnih vzorcev, ki dajejo edinstven videz oblikovanju. Napolnite jih z živahnimi barvami in izgledajo tako kot še nikoli doslej. Celoten kolam lahko napolnite z barvami in se raje odločite za belo.

12. Oblikovanje Rangoli z Diya:

Oblikovanje Rangoli z Diya

Čeprav so modeli Rangoli videti barviti in privlačni, so z uporabo Diya videti bolj čarobni. Zagotavlja bleščeč videz s subtilnim učinkom. Izgledajo tudi privlačnejše narave in pomagajo povečati njeno privlačnost. Diyina svetloba obdaja celotno zasnovo Rangoli in poudarja njeno lepoto. Glinena sveča je tudi v najnovejših modelih Rangoli enako pomembna kot v starih časih.

13. Novi modeli Pookalam Rangoli:

Novi modeli Pookalam Rangoli

Ti modeli so posebej ustvarjeni za festival Onam. Ta praznik običajno praznujejo v južni Indiji, zlasti Malayali. Izdelane so iz prahu Rangoli in rož, kar jim daje živahen, barvit videz. Modeli pookalam so zelo edinstveni in lepi. Več kot 10 dni praznovanja so izdelani. Oblikovanje je v današnjih časih običajno preprosto, čeprav nekatera gospodinjstva še vedno ustvarjajo fantastične modele.

14. Najnovejši Border Rangoli modeli:

Najnovejši Border Rangoli modeli

Ti modeli so običajno ustvarjeni na mejah hiš. Izdelane so v cvetličnem vzorcu in unikatnih vzorcih. Te modele lahko izdelate z uporabo svetlih barv, kot so rdeča, modra, rumena in druge. So majhne velikosti, vendar izgledajo enako privlačno. Te vzorce lahko naredite v različnih najnovejših modelih Rangoli z barvami ali cvetnimi listi, ki ustrezajo priložnosti in dogodku.

15. Novi modeli Rangoli s temami:

Novi modeli Rangoli s temami

Ta oblika je bila nedavno sprejeta in postaja vse bolj priljubljena. To je edinstvena oblika Rangolija, ki je zasnovana z uporabo edinstvenih tem. Ta tema je ena najnovejših modelov Rangoli in je sestavljena iz modelov v obliki bogov in boginj in se razlikuje od priložnosti do priložnosti. Različne priložnosti zahtevajo edinstvene teme za določen dogodek. Na primer, občasno lahko naredite to čudovito obliko Krišne in Radhe, kot sta Holi ali Krishna Janmashtami.

Dodatni nasveti/predlogi za najnovejše Rangoli:

  • Uporabite elemente narave okoli sebe, da dodate edinstven učinek in ustvarite svoj najnovejši dizajn.
  • Izberite organske barve ali stare cvetne liste, da ne poškodujete narave.
  • Če želite dobiti dizajn Rangoli za večji dogodek, se lahko obrnete na pomoč profesionalnega umetnika, ki je dobro seznanjen z oblikovanjem.
  • Če uporabljate zrna in stročnice, poskusite oblikovati na čisti površini ali krpi, da jo boste lahko znova uporabili.
  • Izberite obliko glede na priložnost, saj bo izboljšala videz kolama.

Zdaj, ko ste popolnoma jasni in se zavedate različnih vrst modelov Rangoli, lahko ob naslednji priložnosti ustvarite edinstvene in nove najnovejše vzorce in modele Rangoli. So zelo tradicionalne narave in so enako privlačni. Rangolijevi so najboljši način, da okrasite svoj prag in velja tudi za odličen način za združevanje žensk v hiši za skupno umetniško prizadevanje. Pokažite svojo ustvarjalnost in naredite popoln Rangoli doslej.