Ganesh ali Ganpati je eden najbolj cenjenih bogov med hindujci po vsem svetu z velikim praznikom Ganesh Chaturthi, ki ga z veliko vnemo praznujejo, zlasti v indijski državi Maharaštra. Rangolis, ki je bil narejen v tem prazničnem času, prikazuje boga s slonovo glavo s telesom v obliki človeka, zaobljenim trebuhom in velikim deblom v različnih stilih in pozah. Številne slikovne upodobitve Lorda Ganesha imajo različne simbolne konotacije, ki jim navdihuje večina modelov Ganpati rangoli. Od velikega števila razpoložljivih modelov vam ponujamo najboljše.

Ganesh Rangoli modeli s slikami 2021:

1. Lord Ganapati Blagoslovi Rangoli:

Lord Ganapati Blagoslovi Rangoli

Ta rangoli je zelo živahna slika lorda Ganeshe v njegovi običajni drži z eno roko, ki mu daje blagoslov, in drugo, ki drži svojo najljubšo sladko, modalno. Svetla barvna kombinacija rdeče, modre, rumene in oranžne barve je odlična izbira, ki temu dizajnu rangoli daje animiran videz in občutek.

2. Diyas, ki obkroža Rangoli:

Diyas okoli Rangolija

Ta rangoli je arhetipska predstavitev Lorda Ganesha, narejena v kontrastnih barvah zelene in črne, da ji daje senčni učinek. Najbolj izrazita lastnost je njegovo dolgo deblo, ukrivljeno v desno, ki predstavlja moškost in simbolizira vroče, ognjeno sonce. Dotik zlato-rumene barve se uporablja za krono na glavi za označevanje njegove suverenosti. Diye, ki obkrožajo rangoli, prispevajo k splošnemu učinku.

3. Odličen Lord Ganesh Rangoli:

Odličen Lord Ganesh Rangoli

Izjemno okrašen dizajn, ta rangoli je osupljivo delo z ustvarjanjem Lorda Ganesha v sredini, ki je oblikovano tako, da ima oblikovan videz. Opečno rdeča barva Ganpatija je v nasprotju z zelenim ozadjem, ki je videti še bolj sijajno v ozadju cvetnih listov ognjiča. Beli detajli, narejeni v roži in okoli nje, s svojim motivom in teksturo čipke popeljejo ta rangolijev dizajn na drugo raven.

4. Prosti ročni Rangoli:

Prosta roka Ganesh Rangoli

Ta prostoročni rangoli Lorda Ganeshe je precej preprosto narejen, vendar izgleda privlačno z zlatim odtenkom rumenega oblikovalskega dela, ki obdaja srednji del. Rangoli so jasen prikaz tega, kaj ima bog s slonovo glavo najbolj rad, njegova najljubša sladka jed. Kot lahko vidite, je njegova leva roka prepolna modal, medtem ko je krožni vzorec, ki ga obdaja, ločen z istim.

5. Preprost Ganesh Rangoli:

Preprost Ganesh Rangoli

Enostavna oblika s turkizno obarvanimi krožnimi vzorci, ki obkrožajo kraljevsko modro podlago, je v tem rangoliju v ospredje postavljen beli obris obraza Lorda Ganeshe. Stranski prikaz njegovega obraza, ki razkriva njegov podpis enega kljove, je simbol prevlade dobrega nad zlom. Osvetljene školjke Diyas v obliki lupine dodajo svoj žareči pridih, zaradi česar je ta rangoli lep in smiseln.

6. Najnovejši Ganesh Rangoli:

Najnovejši Ganesh Rangoli

Začrtana podoba Ganapatija z zaobljeno postavo, majhnim trupom in očmi z očmi izgleda edinstveno sredi ekstravagantnosti tega rangolija. Prežet z mavričnimi barvami in belim okrasnim oblikovanjem, je ta rangoli lepota, če ne celo mojstrovina.

7. Tradicionalni Rangoli:

Tradicionalni Rangoli

Ta rangoli je rahlo odstopanje od starodavne navade uporabe riževega prahu in drugih barvnih praškov, kjer so namesto listov banane oblikovali podobo Lorda Ganeshe na osnovi iz riževe paste. Preprost, a ustvarjalno oblikovan, uspe ujeti bistvo tradicionalnega rangolija.

8. Rangoli z uporabo cvetnih listov:

Rangoli z uporabo cvetnih listov

Rangolis iz cvetnih listov je pridobil na priljubljenosti in ob vsaki priložnosti izgleda čudovito. Tkanje različnih barvnih cvetnih listov, ki se uporabljajo za podlago, cvet in Ganesh v tem rangoliju, je umetniško oblikovano in ekstravagantno v svojem preprogu.

9. Rangoli s temnejšimi odtenki:

Rangoli s temnejšimi odtenki

Ta rangoli je popoln prikaz hindujskega boga, katerega glava ima obliko slona. Uporaba rumene in roza barve je živahna barvna izbira, ki rangoliju vdihne življenje, temnejši odtenki zelene in rdeče barve, ki se uporablja za pokrivalo, pa so še bolj izstopajoči.

10. Oblikovanje Lord Ganesha Rangoli s temo:

Lord Ganesha Rangoli Design with Theme

Lord Ganesha je ena izmed najbolj priljubljenih tem v rangoli modelih in to ustvarjanje to jasno prikazuje. Ni treba posebej poudarjati, da morate za risanje tako veličastne umetnosti pridobiti ogromno znanja.

11. Enostavno oblikovanje Ganesha Rangoli za praznično sezono:

Dizajn Ganesha Rangoli za praznično sezono

Medtem ko je bil prejšnji dizajn izdelan z uporabo svetlo modre barve, je bila uporaba senčila v tem omejena na zemeljsko rjavo, oranžno in gorčično rumeno. Rangoli je precej preprost, vendar zelo združljiv s prazniki.

12. Čudoviti modeli Ganesha Rangoli:

Čudoviti modeli Ganesha Rangoli

Ta rangoli se precej razlikuje od drugih, saj poleg cvetnih listov, barvnega prahu, listov betela (paan) in Diyas uporablja različne dekorativne predmete. Vendar pa je središče privlačnosti čudovite zasnove Ganeshe in je kot nalašč za izdelavo med festivalom Ganpati.

13. Ganpati Rangoli za otroke:

Ganpati Rangoli za otroke

Ta živahen ganpati rangoli bo zlahka pritegnil pozornost otrok. Dizajn je zelo očarljiv in barve so zelo očarljive.

14. Edinstven Ganesha Rangoli:

Edinstven Ganesha Rangoli

Tu je še en edinstven Ganesha rangoli za vas. Za razliko od običajnih modelov rangoli ne vključuje celotne figure Lorda Ganeshe, vendar je način, kako je bil narisan, popolnoma sijajen. Je zelo preprosta in enostavna za ustvarjanje.

15. Lepa Ganapati Kolam Rangoli:

Lepa Ganapati Kolam Rangoli

Če želite v praznični sezoni tla iz svoje dolgočasne dnevne sobe spremeniti v osupljivo, poskusite s tem čudovitim rangolijem. Čudovit dizajn Ganapatija, ki so ga ustvarili cvetni listi, bi takoj spremenil vzdušje.

16. Pretty Ganesh Rangoli Pattern:

Pretty Ganesh Rangoli Pattern

Je tudi ekskluzivni rangoli, v katerem je Lord Ganesha videti v drugačni podobi. Nekaj ​​zanimivih barv je bilo uporabljenih na tleh, da so ustvarili to lepo obliko.

17. Odličen Ganesh Rangoli z mešanico barv:

Odličen Ganesh Rangoli z mešanico barv

Najboljša stvar pri tem rangoliju je čudovita mešanica barv. Odlikuje ga le obraz Ganapatija, preostali del oblikovanja pa je zelo nezapleten.