Prostoročni modeli Rangoli

Prostoročni Rangoli je priljubljena vsakdanja umetniška oblika, ki se izvaja doma. V času velikega praznovanja ali prireditve so s široko paleto barv in modelov še večji. Mnogi od njih prenašajo sporočila, ki so čestitka ali včasih služijo kot pozdrav. V drugih dneh pa se običajno izvajajo za prehrano mrav in drugih manjših bitij. Odkar se je ideja o Rangoliju pojavila, je prišla daleč, v različnih oblikah, oblikah in z vlivanjem svetlih barv, ki naj bi pritegnile gledalce.

Mnoge ideje običajno izvirajo iz ustvarjalnosti in se včasih prenesejo od matere do otroka. Ko generacije minevajo in se starostna razlika povečuje, se ideje spreminjajo, zato jih vidite danes.

Brezplačni ročni modeli Rangoli s slikami:

Oglejte si nekaj najboljših prostoročnih zamisli Rangoli, ki jih lahko preprosto preizkusite.

1. Diwali Free Hand Rangoli Design:

Brezplačno ročno oblikovanje Rangoli za Diwali

Ta prostoročni dizajn rangoli je preprosto super. To vključuje večino barv v modrih tonih, ki sta vijolična in indigo modra. Ročna bela obroba naredi ta videz še posebej poseben. Središče proste roke rangoli je napolnjeno z rdečo in modro barvo, ki je najboljša kontrastna barva. Majhen namig zelene v rangoliju se zelo pametno uporablja za povečanje prostoročnega rangolija.

2. Cvetlični prostoročni Rangoli Design Kolam:

Cvetlični prostoročni Rangoli Design Kolam

To je ročni cvetlični ročni model rangoli kolam. To je precej preprosto in to lahko stori celo vsak začetnik. Ta rangoli lahko naredite s pomočjo črtkanih vodnjakov, vendar pod pogojem, da lahko pri tem ohranite tok proste roke. Vse rože so napolnjene z različnimi barvami. Zaradi tega izgleda res pisano, kar je kot nalašč za vsako indijsko priložnost.

3. Rangoli za uradne priložnosti:

Brezplačne ideje za Rangoli za roke

Odtenki in odtenki, uporabljeni v tem rangoliju, so popolni in zelo živahni, ta rangoli je zelo privlačen s svojimi barvami. Obstaja le nekaj barv, kot so rumena, modra, rdeča in bela. Zaradi tega je videti zelo trezen in ga je mogoče celo narediti za vse uradne priložnosti.

4. Brezplačni ročni Rangoli modeli cvetja in zrn:

Brezplačni ročni Rangoli modeli rož in zrn

Ta prostoročni rangoli je narejen iz zrn in cvetov. Dizajn lahko najprej označite z belim prahom in jih napolnite z barvitimi zrnci in rožami. Za prilagajanje odtenkom se uporabljajo različne barve, zaradi česar je videti privlačno.

5. Težko oblikovanje proste roke Rangoli:

Težko oblikovanje proste roke Rangoli

Ta je najtežji od vseh. To prostovoljno lahko stori le strokovno znanje ali pa je za to potrebno veliko prakse. To je tudi dolgotrajno, vendar se končni rezultat vedno pohvali. Dekle z Diya v roki je lepo narejeno v rjavem ozadju z belim prahom, zaradi česar je videti zelo zemeljsko. Tudi modra obroba daje rangoliju majhen pridih barve. To je eden izmed najbolj priljubljenih modelov prostih rok rangoli za tekmovanje z vzorcem kolam.

6. Majhna prostoročna oblika Diya Rangoli:

Majhna prosta roka Diya Rangoli

Ta majhen rangoli je za začetnike najpreprostejši. Ne zahteva nobene strokovne prakse in jo lahko izvede vsak. Samo vzemite živahno barvo, ki vam je všeč, in jo postavite neposredno na tla. Barva, uporabljena tukaj, je popolna rdeča, oranžna in zelena, ki se med seboj odlično komplimentirata.

7. Prosti roki Ganapathi Rangoli:

Ganapathi Prosta roka Rangoli

Ta prostoročni rangoli je cvetel z Ganpathi v središču. Cvetni lističi so potegnjeni prosto, kar daje zelo gladek videz, Ganpathi pa je narejen z belim obrisom in oranžnim ozadjem.

8. Prosti ročni Rangoli za priložnosti:

Prosti ročni Rangoli za priložnosti

To je spet druga zasnova Ganapathi proste roke rangoli. Ta je narejen v beli barvi z rdečim ozadjem, ki je najljubši festival indijske barve. Ta vzorec rangoli ima mejo velikih belih pik in nato rumeno prostoročno obliko. To je na rjavem ozadju, ki je popolno s sredinsko barvo.

9. Prosti ročni Rangoli z različnimi barvami:

Brezplačni ročni Rangoli z različnimi barvami

To je zelo preprosto, podarite ga vsakemu otroku in on bo to storil namesto vas. Tu so samo vzorci, ki so napolnjeni z vsemi različnimi barvami. To je res privlačno in lahko zavzame tudi veliko območje. Zato je lahko ta rangoli kot nalašč tudi za veliko hišo ali “aangan”.

10. Klasična brezročna oblika Rangoli brez peacocka:

Klasično ročno oblikovanje Rangoli brez pavov

Prosta roka Rangoli je ena od oblik umetnosti, ki potrebuje dobro ročno delo in ustvarjalnost pri ustvarjanju klasičnega dela, ki ga prinaša le popolnost. Eden od klasičnih modelov je dizajn Peacock Rangoli, ki ga lahko narišemo za vsako priložnost, na primer Diwali, Novo leto kot obliko miru in sreče zaradi svetle barve, ki se uporablja za oblikovanje Rangolija.

11. Krožno prosto ročno oblikovanje Rangoli za Onam:

Krožno prosto ročno oblikovanje Rangoli za Onam

Onam je slavni festival, ki ga praznujejo v Kerali; praznujejo praznik tako, da okrasijo svoj prostoročni dizajn rangoli z uporabo različnih pisanih rož, imenovanih “Pookalam”. Najpogostejši vzorec je krožna oblika z uporabo različnih barvnih cvetnih listov cvetja za oblikovanje krožnega vzorca z različnimi oblikami, ki dajejo cvetnim lističem, v sredino pa lahko postavite Diya, ki poudarja oblikovanje.

12. Polkrožni prosti ročni rangoli s cvetličnim dizajnom:

Polkrožni prosti ročni Rangoli s cvetličnim dizajnom

Polkrožna zasnova je ena najlažjih oblik z uporabo prostoročne metode. Polkrožno metodo običajno narišemo med prazniki pred pragom kot pozdrav. Tradicija dobrodošlice je v vsaki državi drugačna. Umetnost dobrodošlice ljudem v nekoč hišo v indijščini je okrasitev praga z uporabo barvitega rangolija. Upoštevanje časovnega faktorja je pomembno in s tem razmišljanjem je zaželeno, da se polkrožni rangoli porabijo manj napora, zato si lahko vzamejo več časa, saj gre za majhno zasnovo. Rangoli okrasimo z barvitim rangoli v prahu, vmes pa lahko med oblikovanje napišemo verze slok, da postane bolj tradicionalen.

13. Brezplačno ročno oblikovanje Swastik Rangoli s cvetjem:

Brezplačno ročno oblikovanje s cvetjem Swastik Rangoli

Rangoli je tradicionalen način izražanja hvaležnosti z gostom Laxmijem, ki je nekoč prišel v hišo. Obstajajo različni načini predstavljanja prostoročnega oblikovanja rangoli, eden od modelov pa je dizajn Swastik, izdelan s cvetjem ali barvnim prahom. Enostaven način za to je, da narišete oris in jih nato napolnite s cvetnimi lističi različnih barv ali Rangolijevim prahom. Velikost cvetnega lista mora biti enake velikosti, kar daje oblikovanju enoten videz.

14. Brezplačno ročno oblikovanje Rangoli s praškom Kolam:

Brezplačno ročno oblikovanje Rangoli s praškom Kolam

Kolam je tradicionalni način dekoriranja stopnic hiše v južnem delu Indije. Kolam je bel barvni prah, ki se uporablja za prikaz lepega dizajna. Ročno oblikovanje Rangoli s praškom kolam je enostavno začeti s preprosto zasnovo za začetnike v umetnosti Rangoli.

15. Brezplačno ročno oblikovanje rangolija s sadjem:

Brezplačno ročno oblikovanje Rangoli s sadjem

Prostoročno oblikovanje rangolija s sadjem je še ena najpreprostejša oblika oblikovanja rangolija. Najprej je treba določiti vzorec zasnove, nato pa skico zasnove skicirati. Obris zasnove se nato napolni z različnimi barvnimi sadeži, kot so banana, grozdje, suknjič. Ta preprosta oblika je privlačno gibanje, ne da bi za dekoracijo uporabili kakšno domišljijo. To vrsto oblikovanja Rangoli lahko naredijo otroci, ko starešine narišejo obris oblikovanega. Otroci radi delajo to umetnino in z okrasom se bodo počutili srečno.

16. Abstraktno oblikovanje:

Abstraktno oblikovanje

Tukaj je še ena prostoročna ideja Rangoli za vsakdanji namen. Čeprav to ne pomeni nič posebnega, gre bolj za neverjeten vzorec, ki ga sestavljajo preproste poteze in črte. To je mogoče narediti zelo enostavno. Dobro si oglejte in preizkusite papir, preden se odpravite na prakso pravega na tleh. Preverite oblikovanje tukaj.

17. Cvetlični Rangoli:

Brezplačno ročno oblikovanje cvetja Rangoli

Ta je obarvan Rangoli, ki ga je enostavno narediti, vendar lahko traja nekaj časa. Glavna lepota je v mešanici in ujemanju barv. Privlačne barve zagotovo pritegnejo pozornost. Okrog rože lahko zgradite drugo zasnovo, da bo večja in lepša. Ko začnete, bodo pritekle ideje. Ta nima pik.

Za delitev ljubezni in miru ljudje vseh starostnih skupin radi okrasijo svojo hišo s čudovito barvno zasnovo Rangoli s popolno strastjo in predanostjo. Preden boste za to priložnost začeli implicirati zasnovo, bo groba skica vzorca na listu papirja zagotovo pripomogla k boljšemu izidu na dan praznovanja. Da bi ohranili svoje kulturne vrednote, bi morali mladi tam zunaj razmisliti, ko bodo preizkusili novo obliko s svetlim odtenkom. Uporaba živahnih barv pri oblikovanju rangolija je osupljiv trenutek za vse ljubitelje umetnosti.

Novo leto je okoli preizkušanja Enostavnega polkrožnega rangolija z uporabo prahu Kolam, ki bo začetek leta!!