Oblikovanje in ustvarjalnost nimata meja, vseeno pa je treba imeti jasno predstavo in domišljijo, da bo njegova ustvarjalnost privlačna in privlačna. Vsako indijsko gospodinjstvo ima rad, da ima Rangoli pred svojo hišo, danes pa ljudje z vsega sveta oblikujejo različne privlačne Rangolije pred svojo hišo, tako da celoten ambient pomaga odražati veselje skozi barve, ki se uporabljajo v Rangoliju.

Rangolijevi modeli za konkurenco

Lepi Rangolijevi modeli za konkurenco, ki izgleda kreativno:

1. Oblikovanje dobrodošlice:

rangoli modeli za konkurenco

To zasnovo uporabljajo skoraj vsa gospodinjstva skozi vse leto, ne glede na to, ali obstaja festival ali ne. Napis “Dobrodošli” odraža toplino, s katero gostitelji sprejemajo svoje goste. Mirno cvetlično oblikovanje, okrašeno s svetlimi barvami, pospešuje lepoto Rangolija. Beseda “dobrodošli” je lahko napisana z različnimi barvami, črke pa nato obrobljene z belo.

2. Oblikovanje Ganesh:

Ganesh Rangoli Designs

Lord Ganesh naj bi bil Gospod “začetkov” in v številnih gospodinjstvih ima rad, da bi bil Gospod vlečen v Rangoli, tako da označuje začetek sreče. Ganesha lahko narišemo s papirjem, ki je izrezan v zasnovo Ganesha. Nato po papirju potresemo Rangolijev prah in izdelamo zasnovo. Okoli Ganesha je mogoče narediti tudi različne zasnove, da bo Rangoli videti bolj očarljivo.

3. Dizajn pokrivala za plesalko Kathakali:

Oblikovanje pokrival za plesalko Kathakali

Dizajn pokrivala za plesalko Kathakali je edinstven, a preprost. Zasnovan je z uporabo rangolijevega prahu in cvetov. Zelena je osnovna barva, zasnova pa temelji na pokrivalih, ki jih uporabljajo plesalke Kathakali. Zasnova je popolnoma osupljiva, tudi če je narejena ročno.

4. Oblikovanje flavte Rangoli:

Oblikovanje flavte Rangoli

Ta zasnova Rangoli odraža preprostost, a hkrati prefinjenost. Na zunanjem delu ima izjemne cvetne liste, ki so v glavnem narejeni s prahom rangoli, notranja piščal pa z rumenim prahom Rangoli. Ta kombinacija dodaja kontrast in omogoča Rangoliju, da izgleda globoko in lepo. Različna indijska gospodinjstva na dan Janmashtamija uporabljajo različne zvrsti te flavte.

5. Oblikovanje ptic:

Oblikovanje ptic

Ta zasnova Rangoli je izjemno umirjena in je primerna za vsako praznovanje ali pa jo lahko uporabljamo celo leto. Ta dobro oblikovan Rangoli ima za osnovno barvo modro barvo, ki odraža ponos in spokojnost. Oči in kljun sta prav tako brezhibno oblikovana, dizajn na zunanjih delih pa je tudi navdušujoč.

6. Oblikovanje rib:

Oblikovanje rib

Oblikovanje rib je bilo narejeno z največjo dovršenostjo. Vsaka riba je sestavljena iz različnih barv, zaradi česar je Rangoli videti barvit in lep. Ta oblika je edinstvena in privlačna za oči. Rangoli je mogoče narediti z barvami ali rožami, oboje pa bo zelo ustrezalo konceptu.

7. Oblikovanje Idol Ganesh:

Idol Ganesh Design

Kot smo že povedali, Lord Ganesh pomeni začetek sreče, zato imajo ljudje radi, da se takšni modeli Rangoli izdelujejo pred njihovimi vrati. V okviru te vrste oblikovanja nastajajo čudovite rože in se uporablja tudi več drugih modelov, zaradi česar je središče Rangolija primarni poudarek. Po dokončanju Rangolija je v središče postavljen majhen Ganeshov idol, ki pomaga pri ustvarjanju vrste 3D učinka lepo ustvarjenega dizajna Rangoli.

8. Oblikovanje obraza Kathakali:

Oblikovanje obraza Kathakali

Ta zasnova popolnoma prikazuje obraz plesalke Kathakali. Primarni poudarek je na obrazu, več edinstvenih modelov pa s pomočjo cvetja narišemo zunaj obraza. Diyas so postavljene tako, da povečajo lepoto in umirjenost oblikovanja, obraz pa, kot običajno, ostane zelen. Cvetne liste vrtnic lahko uporabite tudi za poseben pridih Rangolija.

9. Dizajn vrtnice:

Rose Design

Ta zasnova temelji izključno na eni sami roži. Vrtnica je najljubša roža vseh časov, zato bodo tega Rangolija vsi oboževali. Gre za risanje ene ali dveh vrtnic, ki sta napolnjeni z rdečo ali rožnato barvo, medtem ko so cvetni listi napolnjeni z zeleno. Ta oblika izgleda popolnoma neverjetno, če barvi rože in cvetnih listov damo odtenke.

10. Polkrožni Rangoli:

Polkrog Rangoli

V tem žanru je oblikovanje polkrogov namesto cvetja. Nedvomno je zelo edinstven dizajn, notranje zasnove pa so narejene popolno. Črte, ki so vrisane znotraj, morajo biti tanke in konstantne, tako da ima celoten Rangoli sijoč sijaj. Rangoli so lahko naslikani, če jih želi oseba obdržati dlje časa.

11. Zasnova „Aum“:

Aum Design

“Aum” je vedno veljal za sveto besedo in nič boljšega, kot bi moralo biti boljše za dizajn Rangoli. Zasnova je lahko preprosta ali težka, kot zahteva oseba. Bolj ko je zasnova preprosta in cvetlična, bolj privlačna bo videti. Ta Rangoli je lahko popoln cvetlični in hvalevredna bo kombinacija rumenih in oranžnih cvetov. Diyas ali majhne sveče lahko uporabite tudi za dodajanje lepote rangoli.

12. Kalash Rangoli:

Kalash Rangoli

Dizajn Kalash kot Rangoli bo naredil čudeže. Štiri kalaše je treba oblikovati skupaj z majhnimi kokosovimi drevesi, ki se pridružujejo celotnemu konceptu. Kalaš je okrašen z različnimi in svetlimi barvami Rangoli, kokosovi listi pa dobijo naravno barvo zelene. Modele je treba obrobiti z belo barvo, kar oblikovanju doda kontrast in živahnost.

13. Swastik Rangoli:

Svastik Rangoli

Swastik Rangoli je tudi zelo umirjeno oblikovan, kot je ‘Aum’ Rangoli. Rdeča barva se uporablja za risanje Swastika, na zunanji strani pa so narisani različni vzorci, tako da je celoten Rangoli videti globoko in težko.

14. Obrazi Rangoli:

Obrazi Rangoli

Ta model Rangoli sestavljata dva indijska obraza, moški in ženska. Obrazi so popolnoma narisani in okrašeni z belo barvo. Modra se uporablja kot barva moškega obraza, rumena in oranžna pa za žensko barvo obraza.

15. Dizajn pava:

Peacock Design

Ta oblika je edinstvena in vzorna, saj je pav oblikovan s pavovim perjem. Pav je narisan z odprtimi krili, medtem ko glavno pero vsebuje popolne črte, narisane na mejah.