Oblikovanje Rangoli na vodi je izjemno ustvarjalna ideja. Ne samo dodaja novo noto starostni tehniki, ampak tudi izgleda spektakularno. To idejo zdaj sprejemajo družine, ki nimajo veliko časa za okraske. Trudijo se, da bi bilo preprosto, a elegantno in privlačno. Iščejo preproste metode, ki jim ne vzamejo veliko časa in dajejo boljše rezultate. Ta vrsta rangolija niti ne ustvarja veliko umazanije in je tudi enostavna za čiščenje. Prav tako ne zasedajo prostora na tleh. Lahko ga enostavno sestavite na loncu z vodo. Če želite, da bo barvita in dobra, lahko uporabite tudi ustvarjalne ideje.

Neverjetni modeli Rangoli na vodi s fotografijami:

Sledijo najbolj znani modeli rangoli na vodi s slikami za vaše praznike, ki so zelo primerni v dnevnih sobah in na verandi.

1. Cvetlični plavajoči modeli Rangoli v vodi:

Cvetlični plavajoči Rangoli v vodi

Majhne rože ali cvetni lističi se lahko uporabijo za ustvarjanje ogromne rože na splošno. To je lahko nekoliko zapleteno, vendar je končni rezultat vreden porabljenega časa. Zaradi zapletenih podrobnosti tega rangolija je videti čudovito. Kontrastna barva v ozadju bo še bolj poudarila glavni dizajn. Tanka obroba na robu bo dopolnila videz rangolija.

2. Svečniki in cvetni listi vrtnice v vodi:

Sveče in cvetni listi vrtnice v vodi

V vodo lahko postavite tudi majhne plavajoče sveče. Zaradi tega je rangoli videti svetel in tudi lep. Nekaj ​​cvetnih listov vrtnic, ki obdajajo sveče, lahko naredi videti še bolje. Plovilo, ki ga postavite na stojalo, kot je prikazano zgoraj, poudari celoten rangoli in komaj porabi čas. Nekaj ​​majhnih svečk na tleh lahko uporabite tudi za dodajanje več svetlobe rangoli. Ta vrsta vodnih rangoli modelov z diyami je popolnoma primerna za festival Diwali.

3. Barvit cvetlični rangoli v vodi:

Barvit cvetlični Rangoli v vodi

Zgoraj omenjeni rangoli deign na vodi je nekoliko zapleten, vendar daje odličen učinek. Ne ustvarja umazanije in jo je tudi enostavno očistiti. Sveže cvetje je enostavno dostopno in tudi zelo dobro izgleda. Za izdelavo rangolija lahko uporabite različne vrste barvnih cvetnih listov. Ta vrsta rangolija daje zelo svež videz in razveseljuje oči.

4. Listi Rangoli v vodi:

Listi Rangoli v vodi

Materiali, potrebni za ta rangoli, so na voljo povsod. Dobiti morate le liste in barvni rangoli v prahu. Glavna zasnova je narejena iz svežih listov. Za pokrivanje ozadja lahko uporabite rangoli v prahu ali barvni riž. Za lep videz lahko uporabite tudi različne vrste listov. Najbolje izgleda, če uporabljate oblikovalski lonec ali posodo.

5. Rangoli v obliki kroga v vodi:

Cvetlični krožnik v obliki kroga v vodi

Cvetne liste lahko uporabite za ustvarjanje krožnega vzorca rangoli. Uporabljena posoda je lahko cvetlični lonec, napolnjen z vodo. V središču lahko uporabite en cel cvet, preostalo površino pa napolnite z različnimi vrstami cvetnih listov in ustvarite vzorec. Liste lahko uporabite tudi za dodajanje barve temu rangoliju. Ta vrsta rangolija daje zelo organski videz in bo najbolje videti na vrtu.

6. Cvetlični Rangoli v vodi:

Cvet Rangoli v vodi

Ta vrsta rangolija izgleda preprosto in je tudi precej enostavno. Rože je treba dati v posodo, polno vode. Če želite dodati več barve, lahko oseba naredi tudi dekoracijo na tleh. Tako bo plovilo videti bolj izrazito in mu bo dodalo ustvarjalni pridih. Vendar pa je treba paziti, da na tleh ne uporabljate veliko rangolijevega prahu, saj bo ta premagal glavni rangoli.

7. Bleščeči Rangoli v vodi:

Bleščice Rangoli v vodi

Ta vrsta rangolija je najboljša za praznike. Če upoštevate nekaj preprostih tehnik, bo vzorec videti jazz in barvit. Glitter prah se uporablja za ustvarjanje vzorca na vodi. Pri delu s bleščečim prahom je treba biti potrpežljiv. Sveče lahko uporabite tudi za okrasitev rangolija. Svetle barve in pravilen dizajn lahko naredijo to vrsto rangolija spektakularno. Ne smemo pa pričakovati, da bo zelo čeden, saj se bleščeči puder zlahka razprši po vodni površini.

8. Umetni cvetlični rangolijevi vzorci na vodi:

Umetne rože Rangoli modeli na vodi

Rangolis lahko naredimo tudi z uporabo umetnega cvetja. To je najlažji način za izdelavo rangolisa. Samo izbrati je treba umetno cvetje in ga razporediti v krožno posodo. To izgleda oblikovalsko in je odličen način za okrasitev domov. Svetle in barvne kamne lahko postavite tudi na rože, da bodo videti privlačnejše. Uporabite lahko tudi majhne luči.

9. Lotus Rangoli v vodi:

Lotus Rangoli v vodi

Na sredino lonca lahko postavite umetnega ali pravega rangolija, ozadje pa lahko prekrijete z enobarvnimi cvetnimi listi. Ta oblika vodnega rangolija izgleda elegantno in elegantno. Ta vzorec je tudi enostaven izhod. Tla lahko okrasite tudi z uporabo diyas ali plavajočih rangolis, ki so že pripravljeni rangolisi. Namesto lotosa lahko kot osrednji kos uporabite tudi katero koli drugo rožo. Ta rangoli na vodi najbolje izgleda v majhnih lončkih.

10. Oblikovanje prahu Rangoli na krožniku:

Oblikovanje prahu Rangoli na krožniku

To je eden najlažjih načinov, da s pomočjo olja v nekaj minutah naredite čudovit dekor. Če želite to narediti, je običajna velikost jeklene plošče po osebni izbiri in oblikovana plošča z luknjami, ki je lahko katere koli cvetlične ali kakršne koli podobe Boga. Barvni prah se nanese na ploščo, oblikovano pa se oblikuje na oljno namaščeni plošči. Nato se vanj nalije voda. Voda plava na vrhu prahu in tvori neverjeten pogled.

11. Izklesan zelenjavni rangoli na vodi:

Izklesan zelenjavni rangoli na vodi

Povpraševanje po rezbarjenju zelenjave med ljudmi se je povečalo. Danes tovrstne umetnine ni mogoče videti le med poroko, ampak tudi doma med prazniki. Rezanje zelenjave lahko uporabite tudi kot oblikovalsko delo Rangoli, tako da izrezano zelenjavo postavite na vodo in okrasite skupaj z barvnimi kamenčki ali majhnimi okroglimi svečami, ki plavajo vzdolž, ki poudarja izrezljano zelenjavo.

12. Palmov list s cvetjem Rangoli Design:

Palmov list s cvetjem Rangoli Design

Cvetlični aranžma na palmovem listu, ki plava po vodi na veliki bakreni skledi, je privlačen trenutek za pogled. To prinaša tradicionalen način uporabe palmovih listov za vsako praznično priložnost in razkazovanje kot dekorativni material.

13. Spiralna plavajoča cvetlična aranžma na vodi:

Spiralna lebdeča cvetlična aranžma na vodi

Pri tej vrsti oblikovanja se cvetni listi različnih barvnih cvetov uporabljajo in razporedijo po zeleni travi kot podlago, ki pomaga spiralno razporediti cvetne liste, ki plavajo na veliki skledi z vodo. Tovrstna dekoracija se lahko uporabi kot dobrodošlica za goste, ki prihajajo na obisk ali med prazniki.

14. Bend Work Rangoli, ki lebdi na vodi:

Bead Work Rangoli plava na vodi

Pri tej vrsti dekoracije se uporablja steklena posoda ali stekleni kozarec, ki se napolni z vodo, v vodo pa dajo pisane kroglice različnih velikosti. Za bolj pomirjujoč učinek med večerno večerjo ali praznikom so v notranjosti postavljene sveče, ki dajejo subtilno barvito okolje. Ta vrsta dekoracije se večinoma uporablja v času božiča in novega leta.

15. Plavajoči nosilec Diya z oblikovanjem žlice Rangoli:

Plavajoči nosilec Diya z oblikovanjem žlice Rangoli

Dekoracijo Rangoli lahko naredite z uporabo cvetja, barvnega prahu, listov, lahko pa tudi s plastično žlico. Za izdelavo te dekoracije je potreben paket plastičnih žlic, razpršila in lepila ter plastična plošča za podlago. Konice žlic se razrežejo in te konice pobarvajo z brizganjem, uporabljena barva pa je osebna izbira. Ti konici žlic so zlepljeni v skladu z nekoč lastno zasnovo in na sredino je postavljena sveča. To lahko naredimo tako, da plava v vodi. Ta preprosta dekoracija govori o nekoč lastni ustvarjalnosti.

16. Plavajoči nosilec Diya z obliko Kundan Rangoli:

Plavajoči nosilec Diya z Kundan Rangoli Design

To je eden od tipov svečnikov, ki je izdelan iz kamna Kundan kot okrasna podlaga, na sredino pa je postavljena majhna sveča, ki jo nato spustijo v vodo, ki plava. Luč sveče, ki pada na pisane kamne, je blažen trenutek, ki si ga je treba ogledati zlasti v večernih urah. Ta vrsta dekoracije se lahko uporablja za večerjo ali kot okras za vsako praznično sezono.

Rangoli je vsekakor ustvarjalen način okrasitve hiše. To lahko storite ne samo s cvetjem, ampak tudi z drugimi razpoložljivimi predmeti doma, ki jih lahko spremenite kot okrasni kos. To ustvarjalno delo, namesto da bi ga držali v stekleni omari, ga razstavili med prazniki ali zabavo z vodo in skledo za prikaz primera, da je umetniško delo zelo preprosto.