Dvignite roke, če ste na Diwali čakali toliko kot mi! Ker je praznični datum tik za vogalom, je čas, da se nanj pripravimo, z Diyasom, krekerji in seveda Rangolisom! V mnogih gospodinjstvih je ritual, da okrasite vhod v dom s preprogami rangoli modelov za Diwali!

Rangoli Deepavali

Ta pisana tradicija se je prvotno začela v spomin na zmago dobrega proti zlu. Povezana je tudi z boginjo Lakshmi, ki vas lahko blagoslovi z bogastvom. Po indijskem prepričanju je dobro okrašen vnos s svetlim Rangolisom vabljiv dejavnik za srečo in blaginjo. Torej, ta Diwali, sprostite svojo ustvarjalnost tako, da navdihnete te umetniške vzorce Rangoli!

Pomen Rangolija za Diwali:

Po hindujski Dharmi velja, da je ugodno postaviti Rangolija na pomembne dni v letu. Zlasti na Diwaliju, ki označuje vrnitev Gospoda Rame po zmagoviti bitki proti Ravani, ti vzorci simbolizirajo upanje in srečo! V različnih delih Indije so te umetniške oblike znane pod različnimi imeni, kot so “Kolam”, “Muggulu”, “Kolangal”, “Alpana” itd., Deepavaliji so v veliki meri osredotočeni na simetrijo, izbiro barv in tem praznično žganje.

Najnovejši modeli Diwali Rangoli 2021 s slikami:

Letos naredite impresivno izjavo v svoji soseski, tako da preizkusite enega od teh privlačnih modelov Deepavali (Muggulu):

1. Enostavno oblikovanje Diya Rangoli – Happy Diwali:

Preprosto oblikovanje Diya Rangoli - Happy Diwali

To je zelo preprost rangoli, ki ga lahko narišemo ob Diwaliju, saj predstavlja Diya kot glavno atrakcijo. Začnite z Diya in nato narišite rože in liste zunaj. Barve napolnite na kontrastni način. Pri tem dizajnu izstopajo rožnate, zelene in rumene barve ter mu dajejo estetski pridih. Ko v sredini vnesete roza barvo, za kontrast z rumeno napišite “Happy Diwali”.

Ta oblika rangoli je v zadnjem času v trendu in vključuje zelo malo spretnosti ročnega obračanja, saj ne vključuje risanja prostoročnih vzorcev. Temelji na tem, da v želeni model najprej postavite velike pike, nato pa s konicami prstov premaknete prah krede v določeno smer, da oblikujete. Začnite z Diya in narišite pike z barvo glede na število in razporeditev cvetov. Barvo s konicami prstov premaknite navzven za rože. Vzorec listov lahko naredite s palico. Prihajajoči Diwali, navdušite svoje obiskovalce s tem preprostim, a barvitim rangolijem.

2. Čudovit dizajn Rangoli z Diya’s:

Čudovit dizajn Rangoli z Diya's

To je enostaven, a eleganten dizajn rangoli za začetnike. Vključuje preprosto rožo, narisano na sredini z ukrivljenimi cvetnimi listi in motivi manga, ki iz nje izžarevajo. Vrhunec tega dizajna je presenetljiv kontrast med uporabljenimi barvami. Senčenje, uporabljeno v zunanjih listih, in karirast vzorec v cvetju dodajo elegantno noto oblikovanju rangolija. Primeren je za vsak festival in ga ustrezno prilagodite. Na primer, okrasite ga z diyami med Diwalijem in cvetnimi listi za Sankranthi. Ta zasnova je videti zapletena, a bodite prepričani, ko se boste navadili, vam bodo všeč komplimenti.

3. Barvita oblika Rangoli za začetnike:

Barvit dizajn Rangoli za začetnike

Ta zasnova rangoli ima 2 medsebojno povezana cvetlična vzorca z motivi manga ter vmesnimi pikami in črtami. Najprej narišite obrise motivov manga in cvetlični vzorec. Pobarvajte jih od znotraj navzven. Barve, uporabljene pri senčenju cvetnih listov v tem rangoliju, so vrhunec. Nato sredino manga zatemnite s črnimi črtami in okoli njega postavite rožnate pike. Oblikovanje zaključite tako, da po potrebi senčite s kredo v prahu. Lahko ga narišete ob vsaki priložnosti ali celo mimogrede pred vašim pragom

4. Privlačen cvetlični dizajn Rangoli:

Privlačen cvetlični dizajn Rangoli

To je barvit in živahen dizajn rangoli, na katerem so vidno rože. Začnite s preprosto rožo v sredini in nato narišite skice cvetov na petih straneh, da zagotovite ustrezno simetrijo. Nato s karirastim dizajnom zapolnite vmesne vrzeli med cvetjem. Začnite polniti barve od znotraj. Ta oblika je izjemno presenetljiva zaradi različnih kontrastnih barv, uporabljenih v cvetju, in vpadljivih karirastih vzorcev vmes. Primeren je za vse ugodne priložnosti, kot so družinske slovesnosti ali poroke. Ko boste naslednjič imeli doma družinsko srečanje, naredite vtis na vse tako, da naredite ta rangoli pred svojim pragom.

5. Štirje kvadratni Diya Rangoli:

Štiri kvadratni Diya Rangoli

To je klasično umetniško delo, skromno, a lepo, kjer je na karirasti štirikotni podlagi narisan čudovit cvetlični dizajn v svetlih barvah. Nadomestna razporeditev barv predstavlja jin in jang življenja. Simetrija ima pri tem elegantnem dizajnu pomembno vlogo. Odtenki ozadja so dobro kontrastirani z uporabo oranžne in rdeče barve za Diya in cvetlične vzorce.

6. Osem Mango Kolam:

Osem Mango Kolam

To je prostoročno oblikovanje Rangoli, ki uporablja tradicionalne motive manga. Najprej je na sredini narisan niz krogov, ki je obdan z osmimi vzorci manga. Ti predstavljajo osem Lakshmijevih ali AshtaLaksmi hindujske mitologije. Uporaba barv in podrobnosti v notranjosti povzdigne ta preprost vzorec na povsem novo raven. Diye so tudi strateško postavljene za svetlejši videz.

7. Mandala Rangoli:

Mandala Rangoli

Če imate radi umetnost Mandala, je to obliko treba poskusiti! Preprost, a osupljiv dizajn lahko ustvarite s kredo v prahu. Prvič, v epicentru so oblikovani uporabljeni krogi, postavljeni na enaki razdalji drug od drugega. Vsak od njih je napolnjen z različnimi geometrijskimi vzorci, kot je prikazano. Okoli njih pride velik cvet z 10 cvetnimi listi. Z belo barvo se znotraj vsakega cvetnega lista nariše mrežasti vzorec. Na koncu so na vogalih postavljene svetilke za vizualni učinek.

8. Mavrični modeli Rangoli za Diwali:

Mavrični Rangoli modeli za Diwali

Ta mojstrovina je popolna kombinacija simetrije in barv. Je tudi eden najbolj trendovskih modelov Diwali Rangoli, saj je zelo preprost za izdelavo. Najprej je na sredini narisan osnovni krog, od koder je narisana vrsta pisanih cvetnih listov, prepletenih drug v drugega. To strukturo podpira vrsta krogov v različnih barvah. Z uporabo bele krede v prahu se prazen prostor zapolni, da pigmentirani praški izskočijo.

9. Božanski cvet Kolam:

Božanski cvet Kolam

Glavni namen Rangolija je usmeriti notranjo energijo skozi krivulje, črte in svetle barve. Tu je ena takšnih ekskluzivnih oblik vaše molitvene sobe. To lahko naredite s prostoročno risbo z uporabo niza simetričnih krogov. Umetnost v slogu Mandara ima duhovno vzdušje, ki ga dosežejo notranji vzorci, ustvarjeni v vsakem od teh krogov. Svetlo cvetje na koncu zaključi ta vzorec in drži tudi vaše dragocene svetilke.

10. Oblikovanje Sankar Bharati za Diwali:

Oblikovanje Sankar Bharati za Diwali

Če ste kdaj obiskali državo Maharashtra, ste morda že slišali za umetnost Sanskar Bharati Rangoli. Ta posebna tehnika je narejena s prsti, običajno tremi ali petimi rokami za ustvarjanje domišljijskih, umetniških vzorcev. Na tleh najprej naredimo osnovno skico, v katero enakomerno potresemo barvne praške. S pomočjo prstov ali celo orodij, kot so obeski, se 3D učinki ustvarijo, kot je prikazano. Nazadnje se beli prah uporablja za osredotočanje osrednjega elementa.

11. Abstraktna lepota:

Deepavali Rangoli Designs

Cvetlice so vedno v trendu in ta je zimzelena klasika! Lotosovemu cvetu damo barvit zvitek tako, da povečamo število cvetnih listov navzven in jih napolnimo. Je eklektična mešanica kontrastnih svetlih in temnih odtenkov, ki predstavljajo vzpone in padce človeškega življenja. Izberete lahko, da svetilko držite v sredini ali vogalih.

12. Oblika vogala Rangoli:

Kotiček Rangoli Design

Če imate dvorano ali sobo okrogle oblike in želite poudariti eno posebno področje, je ta polkrog Rangoli odlična ideja. Je kombinacija tradicionalnega kreda v prahu Kolam skupaj z modernističnimi cvetličnimi vzorci. Za svetilke znotraj vzorca so predvidena nadomestna mesta. Uporabite lahko različne rože, da bodo videti svetlejše in lepe, ali pa se odločite, da bo preprosto z ognjičem in krizantemo.

13. Kundan pripravljeni Rangoli:

Kundan pripravljen Rangoli

Če želite nekaj stranskih modelov za osrednji del Rangoli, si oglejte te pripravljene kose Rangoli na osnovi Kundana. Te so na voljo v številnih spletnih trgovinah, od koder lahko izberete vzorec in jih kupite v kompletu. Glede na vašo ustvarjalnost lahko te kose uredite tako, da ustvarite edinstven dizajn. Kasneje jih lahko shranimo za prihodnjo uporabo.

14. Dhana Lakshmi Rangoli:

Dhana Lakshmi Rangoli za Diwali

Ta Diwali pozdravlja boginjo bogastva s tem tradicionalnim vzorcem. Podoba dveh belih slonov, ki prinašata bogastvo v Kalaso, simbolizira vstop Dhane Lakshmi v vašo hišo. Celotna skica je narejena po modelu Lotus, ki je bivališče Devija. Besedi “Shubh” in “Laabh”, kar pomeni “ugodnost” in “koristi”, sta vtisnjeni na obeh straneh, da ustrezata priložnosti.

15. Okrogel vzorec Rangoli:

Okrogli vzorci Rangoli za Diwali

Popestrite svoj vhod s to veličastno Diya in cvetlično okroglo Rangoli. Izdelati ga je zelo preprosto, pri čemer uporabite samo podlago iz pisane kredaste preproge. Uporabite zemeljske odtenke kostanja, da oblikujete krožno obliko, kot je prikazano. Zdaj z uporabo bele krede v prahu ustvarite čudovite vzorce skupaj z določanjem meja krogov. V središče lahko postavite veliko Diya, majhne pa po obodu.

16. Enostaven okrasni Rangoli:

Enostavno okrasni Rangoli

Če ste novinec v Rangolisu, vam lahko pomaga ta vzorec na ravni začetnika. S pomočjo krede narišite telo pava. Samo ga enakomerno napolnite z barvnim prahom v različnih blokih oblikovanja. Zdaj napolnite steklenico kečapa z belim kredom v prahu in rahlo stisnite, da ustvarite pike na meji. S prstom pritisnite sredino za ravnost. Zasnove lahko podrobneje razložite z dodajanjem več elementov.

17. Sodobni Diwali Rangoli:

Sodobni Diwali Rangoli

Oglejte si to zasnovo, ki je sodoben pogled na konvencionalne Rangoli. Izbira barv in tekstur daje nadrealističen učinek na oči opazovalca. Osnovna konstrukcija Rangolija ostaja enaka. Lepoto pa doda zunanje polnilo. Zasenčeni barvni pudri so dodani v debelih plasteh, na katerih s prsti ustvarimo vzorce valov. Lahko celo poskusite z različnimi orodji, kot so palčke za sladoled, žlice itd., Za improvizacijo modelov.

18. Diwali Mor Rangoli:

Diwali Mor Rangoli

Tukaj je majhen zasuk v zgodbi o vašem običajnem dizajnu Peacock! Inovativno oblikovanje uporablja temo “Mor” v obliki barv in vzorcev. Ustvarjen je velik cvetlični dizajn, znotraj katerega so podrobnosti napolnjene tako, da spominjajo na “oči” pavovega perja. Diya design je narisana na sredini in vse obrobe so označene z belo. Nazadnje, zapleteno narejen krog dopolnjuje to številko.

19. Diwali Diya Rangoli “Vesel Diwali”:

Diwali Diya Rangoli

Oglejte si ta preprost, a presenetljivo lep vzorec Rangoli. Barvit učinek takoj pritegne pozornost gledalcev. Ostaja zvest duhu Diwalija, z uporabo Diya kot glavnega motiva. Sporočilo “Happy Diwali” je pripravljeno, da poveča navdušenje na festivalskem dnevu. Šarm dodajo lepe zemeljske svetilke!

20. Elegantno prostoročno oblikovanje Rangoli:

Eleganten prostoročni dizajn Rangoli

Tukaj je še en krasen dizajn, ki ga lahko ustvarite doma brez veliko odlašanja. Najprej vzemite kredo in skicirajte osnovni oris. Ustvarite motiv manga in narišite dva cvetlična vzorca na vrhu in na dnu. Zdaj napolnite svetle in drzne barve. Lahko celo naredite lepši videz, tako da na obeh straneh dodate cvetove.

21. Diwali tematsko oblikovanje Rangoli:

Diwali tematsko oblikovanje Rangoli

Okrasite svoj dom s tem ekskluzivnim dizajnom Diwali kolam in dosezite veliko spoštovanja od prijateljev in družine. Diyas v obliki srca in želja “Happy Diwali” sta kot nalašč za ustvarjanje razpoloženja za festival. Ker je to precej velik vzorec, lahko to naredite za svoje pisarniške dogodke, da boste navdušili množico. Ta koncept lahko uporabite tudi in ustvarite preprostejše vzorce, ki bodo všeč očem!

22. Barvita cvetlična oblika Rangoli:

Barvit cvetlični dizajn Rangoli

Ta čudovit Diwali cvetlični dizajn Rangoli, izdelan na tleh vaše dnevne sobe, lahko zagotovo naredi vaš festival bolj osvežujoč in prijeten. Zasnova je sestavljena iz cvetov, cvetnih listov in listov. Lahko pa izberete lastne barve in jim podarite novejši videz. Precej enostavno je narisati obris s kosom krede in ga nato okrasiti z različnimi odtenki. Če želite dodati sijoč videz, uporabite zlati šimer.

23. Pookalam Rangoli za Diwali:

Pookalam Rangoli Za Diwali

Zdaj prihaja nov dizajn Rangoli za festival Deepawali, ki je v celoti izdelan iz cvetnih listov. Koncept Pookalam v slogu Kerala je razširjen tudi na Diwali. Rože so izbrane zelo previdno, da se ujemajo z duhom praznovanja, medtem ko je oblikovanje ustvarjeno tako lepo, da praznovanje naredi bolj veselo. Dodajanje Diyasa v središče in pomembne točke oblikovanja ga lahko še poveličuje.

24. Oblikovanje Om Diwali Rangoli:

Om Diwali Rangoli Design

Ta svetel in barvit rangoli je ravno pravi za duhovni festival s sanskrtskim “Om” v središču. “Om” je ugoden simbol hindujske religije, ki simbolizira univerzalno ime božanske moči. Če to uporabite kot svojo osrednjo idejo, jo lahko še naprej razvijate tako, da okoli nje ustvarite krožno obliko v obliki mandale. Napolnite ga z različnimi vzorci, ki ustrezajo duhu festivala.

25. Oblikovanje Ganesha Rangoli:

Ganesha Rangoli Design

Si predstavljate kakšno posebno priložnost brez lorda Ganeshe? Seveda ne! Bog slon je odstranjevalec ovir in tudi gospodar novih začetkov. Torej, letos, če se želite odpraviti na novo pot v svojem življenju, ga razveselite s tem čudovitim vzorcem. Uporabite obraz na desni strani in ustvarite polkrožno obliko, ki bo simbolizirala njegove blagoslove.

Dodatni nasveti in triki za modele Diwali Rangoli:

Če ste skeptični glede tega, kako nadaljevati s prazničnim Kolamom, preprosto sledite tem preprostim trikom:

  • Najprej analizirajte področje, na katerem nameravate narediti Rangoli. Glede na velikost morate izbrati pravo zasnovo.
  • Za zunanjost izberite velik vzorec, po možnosti tudi okrogle oblike za širšo in boljšo pokritost.
  • Če niste strokovnjak za kredo v prahu, za izdelavo orisa uporabite kos krede ali šablono. Napolnite ga z barvami in z belim prahom označite meje.
  • Za ostre vzorce lahko uporabite celo pametna orodja, kot so stožci, kalupi, CD -ji, zapestnice ali druge stvari, ki jih naredite sami. Vendar pa delujejo samo za manjše modele.
  • Cvetni listi so odlična zamenjava za umetne, škodljive barve. Torej, če ste okolju prijazna oseba, upoštevajte ta nasvet.
  • In ne pozabite, da vedno začnete vzorec navznoter in ne obratno, saj se lahko tako izognete oblikovanju.
  • Ustvarite obrobe, kot so plazeče rože, rože ali preproste črte, da označite meje.

Ali ti Rangolijevi modeli za Diwali niso videti neverjetno? Letos ne poravnajte ničesar običajnega! Naredite svoj festival še bolj poseben tako, da v svojem domu poustvarite te fascinantne vzorce. Igrajte se z barvnimi brbončicami in eksperimentirajte z različnimi tehnikami senčenja, da ustvarite impresivne učinke. Če ste izvedeli kaj bolj zanimivega, nam to sporočite! Kdo ve, morda bo vaše delo predstavljeno naslednje leto?

Diwali Rangoli

“>