Rangoli je najlepši dizajn, ki ga bomo videli zunaj doma. Ta vhodna dekoracija je prva stvar, ki jo gost opazi, ko pride na obisk. Rangoli nastanejo predvsem zato, da bi ugajali bogovom. Rangoli lahko pripravite vsak dan ali za praznike. Rangoli, ki uporabljajo kvadrat 9*9, so zelo zapleteni in postanejo zelo lepi.

Najboljši 9 pik Rangoli/Pulli Kolam modelov s slikami:

Najdemo tukaj s sestavljenim seznamom najboljših 5 najboljših modelov Rangoli ali 9 pik Kolam.

1. Easy 9 Dots Rangoli:

Easy 9 Dots Rangoli

Če ste začetnik, poskusite to preprosto korak za korakom 9 pik rangoli. Koraki, prikazani v tem videoposnetku, so pravi za začetnike in nove učence. Če sledite korakom, boste lahko naredili vse vrste 9 točk kolam. Ko ste prepričani vase, naredite zapletene modele. Koraki naredijo rangoli cvetje in listje ter druge geometrijske oblike. Rangoliju lahko dodate barvit prah, da se lepo prijetno dotakne.

2. Geometrijski Rangoli:

Geometrijski Rangoli

Ena od mnogih vrst rangolija so geometrijske oblike. Ta kolam z 9 pikami je eden najlažjih, a najlepših. Navodila za pripravo tega rangolija najdete na spletnem mestu. Ta rangoli uporablja kvadrat 9*9 za izdelavo kvadratnih in trikotnih vzorcev. Za ustvarjanje zapletenega dizajna uporabite barve, kot so modra, vijolična, zelena, črna, bela itd. Te boste našli na vhodu v številne domove.

3. Deepam Design Rangoli:

Deepam Design Rangoli

Eden od sikku kolam z 9 pikami je oblikovanje deepama, ki z združevanjem pik naredi figure v obliki diya. Ta model rangoli z 9 pikami je zelo priljubljen pri ženskah. To naredijo za vsakodnevno dekoracijo zunaj hiše. To je preprosta zasnova, ki jo je mogoče hitro narediti. Pike 9 kvadrata so združene z ukrivljenimi in ravnimi črtami, da tvorijo oblike diya. Nekateri krogi v središčih oblikovanja so veliki, da je to precej privlačno. Ogledate si lahko modele na internetu in ustvarite svoj osupljiv rangolis.

4. Festivalski posebni Rangoli:

Festival Rangoli

Za posebne priložnosti, kot so Diwali in drugi festivali, ženske okrasijo svojo hišo s posebnimi rangoli. Ta rangoli je poseben, ker je okrašen in obarvan s svetlimi barvami in vzorci. Festivalski rangolis traja nekaj časa in ga je mogoče poudariti s prižganimi diyami. 9 pik muggulu in 9 pulli kollam sta vse vrste festivalskega rangolisa. Na netu boste našli tudi modele 9 chukkala muggulu. Pojdite po navodilih in nato izberite barve, ki jih želite vnesti v rangoli. Barve morajo biti svetle, rangoli pa imajo obrobo belega prahu.

5. Neprekinjeni Rangoli:

Neprekinjeni Rangoli

Ena izmed zanimivih oblik rangolija je 9 pulli sikku kolam. Ta zasnova je neprekinjena, kjer začnete in se ustavite na istem mestu. Tu morate zaobiti pike, tako da so pike vidne tudi v končni zasnovi. Ta oblika običajno ni napolnjena z drugimi barvami. To je samo z belim prahom. To lahko storite tudi v rangoliju z 9 do 5 pikami. Najprej lahko preizkusite preproste oblike, nato pa nadaljujete z izdelavo zapletenih.

Modeli rangoli z 9 pikami

Rangoli z 9 pikami so zelo priljubljena izbira pri izdelavi velikih okrasnih rangolov. To ustvarja velik prostor za izdelavo drobnih in zapletenih modelov. Kollam in muggulu z 9 pikami sta vse vrste rangolija. Ustvarite jih lahko za vsakodnevno uporabo in tudi za festivale.