Athapookalam je cvetlična preproga, ki jo ustvarite ob posebnih priložnostih, kot je Onam. To so cvetlični rangoli na tleh, ki so ustvarjeni s cvetnimi listi, listi in barvo. Običajno so velike in za njihovo izdelavo je potreben čas. Tukaj vam prikazujemo nekaj bolj tradicionalnih in najnovejših sodobnih različic modelov athapookalam.

Najboljši tradicionalni modeli Athapookalam:

Predstavljamo vam top 5 modelov. Athapookalam je kot cvetlični rangoli. Izgleda kot nekaj edinstvenega in tradicionalno elegantnega.

1. Posebno oblikovanje Onama:

Onam Posebno oblikovanje

Za Onam ni nič boljšega od zasnove athapookalam. Lep cvetlični dizajn rangolija je narejen s svežim cvetjem, ki je postavljeno na poseben način. Zasnova ima gorčico, rumeno, rdečo, zeleno itd., Ravno za rože in liste. Te barve lahko izberete glede na obliko, ki jo izdelujete.

Tu ima zasnova koncentrične kroge, ki postajajo vedno večji. Glede na priložnost je lahko velikost athapookalama velika. Uporabljajo se tudi za tekmovanja, kjer se najboljše ocenjuje na podlagi ustvarjalnosti in uporabe različnih barv. Tudi to ima lep 3D učinek, kar mu bo dalo več ocen. Lahko se preizkusite v tej zasnovi in ​​začnete s preprosto različico. Izberite drzne barve, da bodo izstopale. Prav tako morate poskusiti uporabiti barve, ki so naravne rože, da se lahko cvetni listi jasno uporabljajo.

2. Sončnična Athapookalam zasnova:

Sončnična Athapookalam Design

Eden od številnih modelov athama je sončnični vzorec. Tukaj naredite velikansko podobo sončnice, tako da oblikovanju dodate različne cvetne liste. Uporaba ognjiča se pogosto uporablja pri najnovejših vzorcih modelov athapookalam. Uživali boste v ustvarjanju teh athapookalam slik, ki so prikazane tukaj. Poskusite narediti isto obliko, saj se izkažejo zelo dobro.

Tu je notranji krog narejen iz rumenih cvetov. Nato je prekrita z oranžnimi cvetovi, ki ji sledijo bela in rumena. Beli cvetovi v modelih Onam athapookalam so prikazani tako, da prikazujejo posamezne cvetne liste sončnice. Tudi črna ali rjava barva se pogosto uporablja. To deluje kot obroba in z njo lahko poudarite cvetne liste in notranji krog.

Naj bodo modeli Onam athapookalam posebni, saj se običajno uporabljajo za praznike. Uporabljene rože so posebne in drage, zato bi jim morala biti zasnova primerna. Lahko naredite poljuben cvetlični vzorec, vendar je sončnica vedno ena izmed najbolj priljubljenih možnosti.

3. Sodobno oblikovanje Athapookalam:

Sodobno oblikovanje Athapookalam

Zdaj imate athamove slike, ki so napolnjene s sodobnim dizajnom. Zasnove athapooja je mogoče narediti tudi brez tradicionalnih slik. Mladi se radi preizkušajo v novih modelih athapookalam, ki so athapookalam preprosti modeli, vendar s sodobnim pridihom. Ti preprosti modeli athapookalam preoblikujejo v nekaj lepšega.

Tu boste videli uporabo osrednje slike. Podoba čolna in kokosovega drevesa skupaj s soncem je čudovit koncept, ki simbolizira obalno območje Kerale. Ta tradicionalna podoba se zdaj dodaja tudi sodobnim modelom athapookalam. Za ustvarjanje tega čudovitega dizajna lahko izberete različne barve mavrice. Središče zasnove je zelo pomembno, zato morate pravilno narediti meritve. Zunanja plast ima videz sončnice ali lotosove rože. Barve, uporabljene za to, so oranžna, rumena in vijolična. Za obrobni sloj izberite temen cvet. Naj bo vse tudi velike velikosti.

4. Oblika Conch Athapookalam:

Conch Athapookalam Design

Večina modelov ni majhnih modelov athapookalam. Narejene so iz fotografij athapookalam in nato ustvarjene v velikem obsegu. Ti modeli lahko vključujejo vse tradicionalne cvetlične podobe ali celo nekatere verske predmete v njih. Ta posebna onam oblikovanja ima osrednjo podobo rak. Ta verski simbol se uporablja pri oblikovanju in izgleda zelo graciozno. Konka je v središču oblikovanja narisana v velikem obsegu. Napolnjena je z belimi cvetovi in ​​obložena z rjavo. Okoliške plasti so napolnjene z oranžnimi cvetovi, nato pa rumenimi in vijoličnimi. Tudi filigransko delo na zadnjem sloju navdušuje. Ti so napolnjeni z vijoličnimi in rožnatimi cvetovi. Naredite ta čudovit athapookalam za vašo praznično priložnost. Zasnova se vam bo z lahkoto ustvarila. Edina težava pri tej zasnovi je sama školjka. Najprej lahko zasledite zasnovo in jo nato začnete polniti s cvetjem. Naredite to zasnovo zelo zanimivo in z njeno zasnovo boste našli veliko ljudi.

5. Plesalka Athapookalam Design:

Plesalka Athapookalam Design

Eden od drugih novejših trendov v athapookalamu so modeli athapookalam s temami. Ti modeli vključujejo oblikovanje kathakali pookalam, kjer imate plesalko Kathakali v središču athapookalama. Ta posebna oblika ima plesalca v središču v elegantni pozi. Obleka plesalke je napolnjena z belimi cvetovi. Nato lahko druge kroge obložite z različnimi drugimi barvami. Tu so uporabili rumeno, gorčično in rdečo kot glavne barve, ki krasijo athapookalam.

To naredite tako, da najprej poiščete sliko na sredini. Nato obleko in plesalko napolnite s cvetjem. Ko to storite, lahko plesalko obkrožite z velikimi krogi rož. To lahko storite tudi, da izgledate kot na diji. Oblika cvetja, ki jo obdaja, mora biti takšna, da izgleda, kot da je na vrhu diya. Te nove oblikovalske teme postajajo vse bolj priljubljene zaradi sodobnega trenda in ker mladi radi eksperimentirajo z novejšimi idejami.

Athapookalam je lahko tradicionalen ali pa sodoben. Tradicionalni modeli običajno temeljijo na cvetju. Sodobni imajo podobe predmetov ali plesalcev v cvetlični bazi. Tako nastane nekaj edinstvenega in elegantnega.