Rangoli je v festivalski sezoni tradicionalna praksa v Indiji. To je dobrodošlica boginji v vašo hišo. Obstaja veliko vrst modelov Rangoli. Tradicionalni Rangoli je predvsem Rangolijev dizajn s pikami. Modeli rangoli z 8 pikami so pomembni. Ko risate kolam s piko, jo preprosto narišete tako, da združite pike, kot je navedeno v navodilih. Vsakdo lahko nariše to vrsto dizajna Rangoli.

Najboljši modeli z 8 pikami Rangoli/Pulli Kolam:

Tu je nekaj modelov Rangoli z 8 pikami in način njihovega risanja. To so enostavni in enostavni modeli rangoli za vsakega začetnika.

1. Kolam z 8 × 8 pikami:

 a) Kolam Metulj za začetnike:

Metulj Kolam za začetnike

To je zelo enostaven in lep Rangoli s pikami 8 do 8. To lahko naredite samo tako, da se pridružite pikam. Tako lahko to narišete. Najprej morate postaviti 8 x 8 pik navpično in vodoravno. Lahko preprosto združite 3 pike iz vsakega vogala navpično in vodoravno z ukrivljenimi črtami. Iz vogala narišite dve ukrivljeni črti na eno točko in ju združite. To naredite na navpičnih in vodoravnih pikah. Ko ga izpolnite na vseh štirih straneh, boste dobili obliko metulja. Središče, ki se mu lahko pridružite z notranjimi ukrivljenimi črtami in nanj napolnite ustrezne barve.

b) Kompleksna zasnova mreže 8 × 8 pik:

Kompleksno oblikovanje mreže 8x8 pik

Ko iščete zapleteno zasnovo Rangoli z 8 pikami, lahko poskusite to cvetlično oblikovanje 8 točk kolam. Povezave so nekoliko zapletene za razumevanje, zato morate za razumevanje povezave porabiti nekaj časa. Tukaj se morate samo pridružiti pikam in narediti rože. Barvite ga lahko tako, da napolnite barve. To je majhen dizajn Rangoli in primeren za tiste, ki obožujejo zapletene modele.

2. Umetniško oblikovanje Rangoli z uporabo 15 × 8 pik:

a) Enostavno cvetlično oblikovanje za začetnike:

Enostavno cvetlično oblikovanje za začetnike

To je cvet Rangoli s pikami 15 do 8. To zasnovo lahko preprosto narišete po preprostih korakih. Najprej postavite 15 × 8 pik. V vsakem kotu naredite rože. Tako morate narediti 6 cvetov. Rože lahko preprosto narišete tako, da se pridružite sosednjim pikam. Na sredini lahko narišete še dva cvetja. To je privlačen kolam s pikami od 15 do 8. To je zasnova, ki jo lahko začetniki preizkusijo brez zapletov.

b) Kompleksna cvetlična zasnova:

Kompleksno cvetlično oblikovanje

Če želite zapleteno zasnovo s 15 × 8 pikami, lahko preizkusite to cvetlično zasnovo. To je nekoliko težko razumeti. Potrebovali boste nekaj časa, da razumete, kako poteka povezava, zato jo lahko hitro narišete. Ko narišete oris, lahko zasnovo napolnite z barvami, ki olepšajo dizajn rangolija. To je preprosta zasnova za tistega, ki želi narisati rangoli z 8 pikami.

3. Oblikovanje ptic Rangoli:

a) Enostavno oblikovanje ptic z uporabo 15 × 8:

Enostavno oblikovanje ptic z uporabo 15x8

Za tiste, ki iščejo preprosto oblikovanje Rangoli z 8 pikami, poskusite to čudovito obliko ptic. To je preprost in barvit dizajn, ki ga lahko poskusite. Idejo boste dobili le, če pogledate sliko. Samo povežite pike po diagramu in ustvarite čudovite ptice. Dobili boste 6 ptic, na sredini pa se lahko potegnete, da jih ločite.

b) Kompleksna ptica Chukki Rangoli 15 do 8:

Kompleksna ptica Chukki Rangoli 15 do 8

Chukki Rangoli 15 do 8 pik je nekakšen velik. Razumeti zasnovo je nekoliko zapleteno. Ko pa se zamislite, da ga narišete, je to zelo preprosta zasnova. Ko postavite 15 do 8 pik, lahko v vsakem kotu združite 3 pike in se združite s pikami, ki so vodoravno nad začetnimi pikami na vsakem vogalu. Dobili boste zaprto obliko, s čimer boste znotraj oblike pustili 4 pike. Zdaj se lahko pridružite preostalim 4 pikam, zaradi katerih je perje del ptice. Če želite narisati del obraza, preprosto povežite pike, kot je prikazano na sliki. Dobili boste šest takšnih ptic in v notranjosti lahko naredite poljubno obliko ali kot je prikazano na sliki.

4. Kolam v obliki Diya:

a) Preprosti Rangoli v obliki Diya:

Preprost Rangoli v obliki Diya

Ko iščemo modele Rangoli s 15 do 8 pikami, je to preprosto in manj zapleteno. Vse, kar morate narediti, je, da narišete sosednje pike, da naredite obliko Diya. Tukaj vam ni treba potegniti nobene zapletene črte. Tukaj dobite samo 6 Diyas in cvetlični dizajn okoli njega. Za lažje oblikovanje lahko začnete z vsakega vogala tako, da združite 4 sosednje pike in 3 pike tik nad njim. Zdaj se lahko pridružite končnim točkam. Takole narišite Diya in cvetlični dizajn poleg nje. Tako boste dobili predstavo o tem, kako enostavno lahko narišete to zasnovo. Tudi začetniki bodo zlahka razumeli to zasnovo kolama in tokrat lahko poskusijo.

b) Kompleksni Diyas Rangoli:

Kompleks Diyas Rangoli

To je zapleten Diya dizajn, ki ga lahko poskusite. Če želite to narediti, potrebujete nekaj umetniškega talenta. Najprej morate pozorno spremljati zasnovo in risati po dani sliki. Povezave so nekoliko zapletene. V notranjosti je 6 Diyas in 6 Diyas zunaj. Okrog njega lahko sredi risbe rangoli narišete rože.

5. Pulli kolam:

a) Rangoli z 8 pikami za začetnike:

8 pik Rangoli za začetnike

Pulli kolam je zelo preprost in tradicionalen dizajn, ki ga vsi poskusijo pred pragom. Med njimi je 8 pik muggulu zelo priljubljen in preprost dizajn. Na zgornji sliki lahko vidite preprosto zasnovo z 8 pikami. To lahko narišete tako, da preprosto združite sosednje pike. Samo sledite risbi na sliki. Ni zapletene risbe. Vsakdo lahko to nariše brez posebnega talenta. Ni treba porabiti toliko časa za pripravo mugguluja z 8 pikami. Zasnova bo videti kot rože.

b) Kompleks Kolam 8-2 Dots:

Kompleks 8-2 pik Kolam

Lahko poskusite ta kompleks 8 x 2 pulli kolam. Tu se morate osredotočiti na oblikovanje. Samo sledite orisu na sliki in ste pripravljeni. Vzemite nekaj časa, da najprej spoznate zasnovo in ji pravilno sledite.

Tu so vključeni preprosti in zapleteni modeli Rangoli s pikami. Lahko jih preizkusite glede na vaše potrebe. Če imate umetniški talent in želite preizkusiti zapletene zasnove, se lahko odločite. Vse kar morate storiti je, da preprosto sledite matematiki in rišete po vzorčnem diagramu. Samo veste pike, ki jih potrebujete za povezavo, in ustrezno ukrepajte.