Ni boljšega načina praznovanja praznikov kot svetlost, barva in sreča. Rangoli je nekaj, kar ima vse in je zato postal pomemben del indijskih praznovanj. V tem članku so opisani najbolj priljubljeni in enostavni modeli za vse priložnosti, na primer puje ali verski prazniki, od katerih vas bo vsak navdušil.

Lepi Rangolijevi modeli za hinduizem:

1. Cvetlični Rangoli:

Cvetlični Rangoli

To je najpogosteje izbran oris za Rangolis zaradi svoje edinstvene vsestranskosti. Vzorec lahko vključuje eno rožo v sredini in številne majhne okoli nje. Lahko pa vključuje tudi zapleteno cvetlično mrežo, katere barve so raznolike in vpadljive. Kakorkoli že, to je priljubljeno v vseh delih Indije med hindujci, ki imajo zelo radi cvetlične vzorce.

2. Diya Rangoli Design za Pujo:

Hindujski modeli Rangoli - Diya Rangoli Design za Pujas

Ekskluzivni rangoli za praznovanje Diwali noči je tukaj. Ekstravagantna in usmerjena v simbol svetlobe, Diya na tleh za Diwali rangoli je odlična ideja. Če želite to narediti, pustite središče Diya, okolico pa okrasite s svetlo rdečimi ali oranžnimi barvami. Naredite lahko cvetje ali geometrijske vzorce, ki mu dajejo naravno vibracijo.

3. Pav dan reši:

Hindujski Rangoli modeli - pav rešuje dan

Rangoli so lahko bele ali zelene, dve barvi pava. Vendar pa bi bila boljša barvna barva, če bi se držali zelene. Začnite tako, da naredite obraz pava, nato pa končajte s podrobnostmi njegovega perja zadaj.

4. Rdeče -beli dizajn Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - Rdeče -beli dizajn Rangoli

Za razliko od prejšnjih barvitih je ta motiv rangoli precej preprost in uporablja le dve barvi. To je lahko zelo tradicionalen rangoli za družine, ki ne verjamejo preveč v vrhunske dekoracije.

5. Podrobna zasnova Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - Podroben dizajn Rangoli

Peti hindujski rangolis je mojstrovina in nosi nagrado najboljšega na tem seznamu. Od portreta čaščenja bogov do zapletenih modelov za okrasitev hodnikov obstaja veliko načinov, kako oživiti tega rangolija- edino bistvo, ki je v vsem skupaj, je pozornost, ki se posveča podrobnostim.

6. Oblikovanje Ganesha Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - Oblikovanje Ganesha Rangoli

Velik del hindujskega Rangolisa zaseda naš najljubši Bog Lord Ganesha. Vsako leto ga na tisoče Indijancev naredi z rokami kot rangolije in ga predano častijo. Naredite grobo oris, kako izgleda Lord Ganesha, nato pa napolnite notranjost s svetlimi barvami, običajno zelenimi, če izdelujete listnato.

7. Črtkana oblika Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - Oblikovanje Rangoli s pikami

To je privlačen motiv, vendar traja veliko časa za oblikovanje, saj je vsaka struktura sestavljena iz številnih pik, ki sestavljajo zasnovo rangolija.

8. Novoletno oblikovanje Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - novoletno oblikovanje Rangoli

Novo leto se v različnih državah praznuje glede na njihovo regionalno kulturo, zato je ta rangoli med vsemi hindujci znan po svojih vrstah, kot so bengalsko, pandžabsko ali marwarijsko novo leto.

9. Krožni Holi Rangoli:

Hindujski modeli Rangoli - krožni Holi Rangoli

Nič lepšega kot praznovanje praznika barv s svetlim krožnim rangolijem, ki ima vse barve ločeno razporejene na krog.

Lahko se domneva, da ste se na koncu odločili, kateri dizajn in vzorec bosta ustrezala vašemu slogu in okusu. Zato se za naslednji festival pripravite s postavitvijo in presenetite vse s svojo mojstrovino barv.