Rangoli je okrasna ljudska umetnost Indije, ki je v svojih neomajnih slogih in oblikovalskih tehnikah za vedno okrasila tla hiš in dvorišč hindujcev med festivali, porokami in drugimi prazniki. V nedavni preteklosti pa se je tradicionalni rangolis razvil v novejše oblike, ki so njegov videz povzdignile v višjo razsežnost.

Kundan rangolis so najnovejši v tej umetniški inovaciji. Narejene iz okrasnih, kroglic, plastičnih draguljev in drugih okrasnih kosov, lahko te rangolije naredimo v poljubni obliki ali velikosti in izgledajo razkošno, ne glede na to, ali je na steni ali na tleh vaše hiše. Vsak rangoli iz kundanov ima svojo lepoto in čar. Spodaj si oglejte naših 9 najboljših modelov.

1. Kundan Rangoli v obliki kapljice:

Kundan Rangoli v obliki kapljice

Ta kundanski rangoli v obliki kapljice je klasičen primer, kako se lahko najenostavnejše stvari zdijo navdušujoče. Solza je lepo definirana z notranjo podlogo iz majhnih biserov, postavljenih med drobne zlate kroglice, medtem ko so rjavi okrasni kamenčki v obliki lista in rože popestrili celoten videz.

2. Krožno oblikovanje Kundan Rangoli:

Krožno oblikovanje Kundan Rangoli

Ta krožna oblika, okrašena z okrašenimi rdečimi kamni, majhnimi zlatimi kroglicami in kontrastom zlatih, zelenih in rdečih kamnitih zaporedij, je čista lepota. Zaradi svojega nakita, okrašenega z dragulji, je primeren za posebne priložnosti, hkrati pa bi bil spektakularen za obešanje na steno.

3. Tradicionalni Kundan Rangoli:

Tradicionalni Kundan Rangoli

Čudovit slog tega kundanskega rangolija ima vse značilnosti tradicionalnega rangolskega dizajna. Da ne bo zavedeno zaradi njegovega izpopolnjenega videza, je oblika v obliki manga narejena iz rdečih papirnatih potaknjencev, ki so zlepljeni na okroglo podlago. Obrisan je z belimi biseri in na sredini še okrašen z okrasnimi kamenčki. Trije obroči kontrastnih barvnih kamenčkov iz srednjega prereza, obdani z zlatimi kroglicami, krona pa je osvetljena svetilka, ki mu daje prazničen videz.

4. Modri ​​kamni Kundan Rangoli:

Blue Stones Kundan Rangoli

Če je vaša barvna tema modra, vam bo zagotovo pritegnil ta kundanski rangoli. Skoraj vse je lepo oblikovano z modrimi kamenčki z belimi biseri, ki se uporabljajo za zunanjo in notranjo podlogo. Večji rdeči kamenčki v srednjem krožnem odseku izstopajo v izjemnem kontrastu z manjšimi modrimi kamni, medtem ko so rdeče in zelene solze z zlatim pridihom lep dodatek k temu izvrstnemu eksponatu.

5. Pink Stonesovi listi Rangoli:

Pink Stones Leaf Rangoli

Uporaba rožnatih kamnov je bogata izbira za to obliko cvetnih listov. Najbolj opazno je, kako se konec listnega vzorca upogne navzven, da tvori notranjo obliko v obliki rože. Majhne zlate kroglice, ki tvorijo obrise, dodajo pridih elegance veličastnemu videzu, ki je dopolnjen z okrasnimi kosi modrega in zelenega okrasja.

6. Kundan Rangoli v obliki srca:

Kundan Rangoli v obliki srca

Ta rangoli v obliki srca je popoln okras za vhodno ali pujsko sobo med praznično priložnostjo. Srca, izdelana iz modrih plastičnih draguljev, so za dodaten učinek opredeljena z zlatimi kroglicami, izstopajo pa notranja dela z istimi plastičnimi dragulji v turkizno modrih in rdečih okrasnih.

7. Kundan Rangolis v obliki svastika:

Kundan Rangolis v obliki svastika

Rangolis v obliki svastika, ko je narejen s Kundanovimi, je privlačen prizor. Zasnovana s sivkinimi kamni, belimi biseri, roza in zelenimi okrasnimi ter zlatimi kroglicami, je ta oblika s svojimi preprostimi detajli precej edinstvena in bi izgledala izjemno kot stenski kos.

8. Diya Kundan Rangoli:

Diya Kundan Rangoli

Kunda rangoli, ki ga navdihuje Diya, je idealen za okrasitev vašega doma na Diwaliju. Uporaba roza in turkiznih okrasnih za ogenj se dobro ujema z okvirjem Diya’s, ki je zasnovan z modrimi in rožnatimi kovinskimi kroglicami s turkizno modrimi plastičnimi dragulji, ki mejijo na notranji del. Kot običajno, okvir z zlatimi kroglicami doda piko na i čudovitemu delu.

9. Najnovejši Kundan Rangoli:

Najnovejši Kundan Rangoli

Kundan rangoli v obliki manga, narejen iz akrilnega stekla, narejen iz zelenih in rumenih okrasnih, je osupljiv po slogu in videzu. Najboljši del tega je, da gre za večnamenski kundan rangoli, ki ga lahko uporabite kot talni kos, kos namizja ali za kateri koli drug dekorativni namen, ki se vam zdi primeren.