Rangoli za preostali svet je morda le umetniška oblika, za Indijo pa simbol kulture in tradicije. V Indiji je rangoli glavna umetnost, ki jo veliki umetniki uporabljajo za gospodinjske ženske, da označijo blaginjo in bogastvo v svojih domovih. Ne glede na priložnost, nobena indijska hiša ne more brez rangolija, od majhnega do velikega, barvitega do preprostega. Enostavni in lahko izdelani vzorci so primernejši za krajši tip prostora; mali rangolis lahko prilagodi kateri koli kotiček prostega mesta na domačem terenu. Tisti ljudje, ki so začetniki in začetniki stopnje oblikovanja rangoli, lahko poskusijo rangoli s petimi pikami kadar koli na svojem mestu na festivalih, kot sta Diwali ali gudipadva.

Rangoli s 5 pikami lahko vsak dan preizkusimo pred prostorom za vrata ali v sobi s pujo. Tamilci za praznovanje novega leta in festivalov, kot so Navratri, Dussera ali Diwali, uporabljajo tamgone večinoma 5 točk rangoli. Če si kdo ali začetnik, ki si vzame več časa za učenje rangolija, lahko najprej uporabi beležnico za oblikovanje rangolija s pomočjo 5 pik, po svoji ustvarjalnosti pa lahko preizkusijo svojo kreativno zasnovo. Tisti ljudje, ki radi postanejo strokovnjak za velike rangole ali kolam, morajo najprej poskusiti vsaj 5 pik rangoli.

Preprosti modeli Rangoli s 5 pikami:

Preberite, če želite izvedeti, katere preproste rangole lahko narišete za to praznično sezono 2021:

1. Cvetlični Kolam s 5 pikami:

Cvetlični Kolam s 5 pikami

Ta kolam s 5 pikami rangoli je najboljši za okras Diwali. Lahko ga preprosto naredimo iz krede ali paste iz riževega prahu. Začnete lahko tako, da najprej naredite osrednji cvet, nato pa se lotite risanja strani. 6 cvetnih listov na vsaki strani lahko naredijo rangoli popolno. Lahko uporabite vzporedno krivuljo debelih črt s temno belim prahom. S prsti dajte pravilno obliko črt ali krivulj. Ko skrbimo za opravljeno, bomo dobili srčne oblike cvetov. To je preprost rangoli, ki ga je mogoče izdelati v ročnem slogu in ne zahteva predhodnega usposabljanja. Izdelate ga lahko tudi tako, da postane živahen in barvit.

2. Posebni Rangoli s 5 pikami:

Posebnih 5 pik Rangoli

Ta rangoli s petimi pikami je enostavna alternativa za začetnike v umetnosti rangolija. To lahko naredite tako, da začnete z vogalom in nato združite štiri pike v kvadrantih na način, ki naredi cvetne liste. Ko ste naredili rožo v kotu, lahko storite isto na vseh straneh rangolija. Pridružite se štirim cvetjem in potegnite črto znotraj rože. Ta rangoli lahko naredite ob vsaki priložnosti in ga napolnite s katero koli barvno shemo, ki ustreza zahtevam. Po barvanju lahko rangoli začrtamo z belim ali črnim rangolijevim prahom, da dobimo zaključek.

3. Enostavno oblikovanje Alpona Rangoli:

Preprost dizajn Alpona Rangoli

To je eden najpreprostejših rangolov v kategoriji modelov rangoli s 5 pikami. Lahko ga narišete s tehniko prostoročnega sloga. Na začetku narišite štiri pike, eno pod drugo v kvadratni obliki. Te pike lahko uporabite za izdelavo katerega koli dizajna v sredini. Kasneje je treba narisati krog okoli teh štirih pik in na tem krogu štiri DIY, kot je mogoče. Te vzorce je mogoče napolniti z barvami, po možnosti oranžno, rumeno in rdeče ter obrisati z belo obrobo. Je eden najboljših rangolov za Diwali.

4. Simetrični Mugullu Rangoli:

Simetrični Mugullu Rangoli

Ta 5 chukkala muggulu rangoli je tisti, ki ga pogosto izdelujejo v mnogih delih države, zlasti v južni Indiji. To lahko naredite tako, da začnete risati majhne krivulje okoli pike, postavljene na sredino. Kvadratne pike polkroga se nato razširijo, da na vsakem kvadrantu narišejo obliko, podobno cvetnemu listu. Preostali prostor lahko uporabite za risanje cvetnih listov. To je preprosta oblika rangolija, ki jo lahko naredite s kredo ali z uporabo rangolija v prahu. Lahko je barvita ali samo narisana z belo barvo. Ta rangoli se pogosto spreminja in obliko je mogoče spremeniti glede na zahtevo. Lahko je veličastno, če je priložnost velika, ali pa jo ohranite majhno, če jo izvajate redno. Lahko se nariše na verandi. Vhod v hišo ali na dvorišče.

5. Diya 5 Dots Rangoli Design:

Diya 5 pik Rangoli Design

Ta majhna oblika rangoli s 5 pikami se uporablja v številnih gospodinjstvih. To lahko naredite tako, da spiralno narišete štiri velike cvetne liste in nato nad njimi naredite Diyas. Za dokončanje rangolija lahko naredite majhno piko in cvet. Ta rangoli je najboljši za priložnosti, kot je Diwali, ali za katero koli drugo priložnost. Ne traja veliko časa in ne zahteva veliko prakse. Ko je napolnjen z živahnimi barvami, kot je zelena v cvetnih listih in rumena in oranžna v Diyasu, lahko ta rangoli izgleda res lepo. Lahko se nariše na verandi, vhodu v hišo ali na dvorišče. Barvne sheme je mogoče tudi spremeniti, z rangoli pa lahko eksperimentirajo različni drugi vzorci. Odvisno od priložnosti lahko namesto Diyasa narišete rože.

6. Krožni Rangoli s 5 pikami:

Krožni Rangoli s 5 pikami

Ta 5 -točkovna oblika pulli kolam je rangoli za vsakogar. Lahko ga preprosto naredite tako, da postavite 5 pik, tako da je ena v sredini, druge pa ob straneh. Nato lahko narišemo krivuljo, ki združuje 6 pik na sredini, tako da naredi obliko kroga. Nato lahko na konici vsake vogalne strani naredimo cvetlične liste. Kasneje lahko na vsakem listu narišete ukrivljene črte in dodate tudi dodatne liste, da dokončate rangoli. Barve lahko napolnite znotraj rangolija in jih lahko označite s črno ali belo barvo.

7. Simetrična črta Rangoli:

Simetrična črta Rangoli

Kolamo s 5 cvetnimi lističi lahko izdelujejo ljudje z malo izkušnjami pri izdelavi rangolija zaradi njene preprostosti. Ta rangoli lahko preprosto naredite tako, da na sredini narišete kvadrat tako, da združite 4 od 5 pik, pri čemer eno piko pustite v sredini. Kasneje, da bi narisali večji kvadrat, lahko iz vogalov majhnega kvadrata potegnemo majhne črte, da naredimo stranice večjega kvadrata. Na koncu lahko na straneh večjega kvadrata narišemo 4 kvadrate. To je najlažji rangoli v lotu, kjer celotna zasnova temelji na kvadratih.

8. Ugadi Special Rangoli s 5 pikami:

Ugadi Special Rangoli

To je standardni rangoli 5 × 5 pik, ki ga lahko naredite z lestvico ali šablonami, da dobite popoln zaključek, ali pa zahteva veliko vaje zaradi zapletene zasnove. Zelo pomembno je, kako razporedite pike v tem rangoliju, ker je to osnova za oblikovanje rangolija. Tu lahko začnete postavljati pike na način 5 × 5 in nato začnite risati črte za povezovanje pik tako, da se med seboj prepletajo. Črte se raztezajo proti koncu in se nato upognejo, da ostanejo rangoli zaprti. Ne vsa, vendar nekatera polja, ustvarjena iz vrstic, vsebujejo pike. Ta rangoli je običajno narejen iz preprostega belega rangolija v prahu, lahko pa ga obarvamo tudi s subtilno barvno shemo. Čeprav gre za poseben rangoli Ugadi, ga lahko pripravimo vsak dan ali ob drugih priložnostih.

9. 5 Dots Star Rangoli Design:

5 Dots Star Rangoli Design

Ta zvezda rangoli design je popoln kolam 5 pik rangoli. Lahko ga naredimo tako, da vlečemo črte tako, da ustvari zvezdo. Čeprav se morda zdi zapleteno, temelji na preprosti tehniki združevanja dveh pik s črto in raztezanja obeh strani, da tvorita roko zvezde. Ko je to storjeno z vsemi pikami, končna oblika rangolija daje obliko zvezde. Ta rangoli je zelo priljubljen in ga večinoma redno rišejo v številnih gospodinjstvih. Lahko ga narišete na vhodu, na dvorišču ali v sobi. Barvno ga lahko popestrimo ali preprosto narišemo z belo kredo ali rangoli v prahu.

Kolam, mugullu in druge oblike rangolija s 5 pikami so starodavna umetnost v Indiji. Risajo se ob vseh prazničnih priložnostih in redno na verandi, hišnih vhodih ali dvoriščih. Lahko jih izdelate s prostoročnimi slogi ali s šablonami. Izdelati jih je zelo enostavno in ne zahtevajo prakse ali predhodnega usposabljanja in zagotovo prinesejo pomemben rezultat. Začetnike je težko uporabiti rangolijev prah zaradi trdnosti, zato lahko tla uporabijo za izdelavo vzorcev z belimi svinčniki. Preizkusite te preproste modele rangoli, da bo vaša hiša v tem prazničnem času videti lepa in vaši hiši prinesla blaginjo.