Tradicionalni rangoli so narejeni iz široke palete materialov, kot so kolam v prahu, gulal, polnejša zemlja itd. Če pa je zaželeno enostavnost nabave materialov, kaj je bolje od skromnega riža? Modeli Rangoli z rižem segajo od poltrajnih do začasnih rangolisov.

Lepi modeli Rangoli z rižem:

Spodaj je navedenih nekaj najboljših vzorcev rangolija z rižem.

Rangoli modeli z rižem

To je najbolj idealen vzorec za vhod v hišo. Koncentrični krogi, ki se postopoma premikajo navzven, simbolizirajo pozitivno vibracijo, ki izvira iz samega doma. Prazni prostori med koncentričnimi krogi so bili izmenično napolnjeni s toplimi in hladnimi barvami. Platišča in prostori med njimi so zapleteno zasnovani tako, da imajo miniaturne vzorce. Na zunanji polkrog so nameščeni manjši krogi, ki dajejo Rangolijevemu vzorcu smerno značilnost.

Rangoli z rižem za Diwali

To je primer cvetličnega vzorca rangoli. Dizajn je bil ustvarjen izključno za Diwali. Dvoslojni debel cvetni list je v celoti napolnjen z barvnim rižem, večinoma modrim in vijoličnim. Poleg tega je bil predstavljen preprost dizajn. V sredini je simbol Om. Ta zasnova je idealna za središče sobe.

Cvetlični Rangoli z rižem

Ta cvetlični dizajn izvaja barvni riž in lupine. S centralno Diya čar dizajna okrepi z uporabo majhnih izrezanih ogledal in biserov.

Rangoli z rižem 4

To je morda najbolj poenostavljeno oblikovanje rangolija z rižem v smislu dekoracije. Vendar je sama zasnova precej zapletena. Ta oblika je priljubljena z imenom Alpana. Najbolj priljubljen je v Zahodnem Bengalu in je v celoti izdelan s pomočjo riževega prahu. V bistvu cvetlični vzorec, stopala v središču vzorca simbolizirajo stopala boginje Lakshmi, saj je Alpana večinoma priljubljena med Lakshmi pujo v Zahodni Bengaliji. Ta vrsta rangolija z rižem je simbol čistosti in strogosti.

Rangoli z rižem 3

V bistvu spiralna oblika, obroči spirale so prehodno obarvani s temnejšim odtenkom na zunanjem delu in postopoma svetlejšim tonom proti središču oblikovanja. Velik osrednji krog vsebuje presečišče osmih kvadratov, ki sta izmenično rumeni in oranžni. To je tipičen primer Kolama, ki je bil v južni Indiji v času Pongala in Onama zelo priljubljen.

Diya Rangoli z rižem

Za razliko od prejšnjega rangolisa z rižem, ta zasnova izvaja kvadratno podlago. Uporaba barv je omejena na nekaj drznih. Skupaj z barvnim rižem je bil Gulal uporabljen za ustvarjanje mat zaključka. V središču je okrasni lonec, okrašen z majhnimi Diyami. Štiri Diyas krasijo štiri vogale kvadrata, ki simbolizirajo širjenje svetlobe v štirih smereh.

Pav Rangoli z rižem

Vizualno imajo pavi najbolj pisano perje med pticami. Prav zaradi tega ta Rangoli slavi duh praznikov s temo pava. Ta Rangoli za oživitev teme uporablja sedem osnovnih barvnih rižev. Ta oblika potrebuje razmik barv z večjo natančnostjo zaradi uporabe več odtenkov barvnega riža.

Rangoli z rižem 8

Morda najbolj zapleten med temi modeli, ta rangoli z rižem zahteva veliko površino in skupino ljudi za ustvarjanje dizajna. Štiri strukture, podobne rezilom, izvirajo iz osrednjega krožnega vzorca, ki vsebuje izvrstno obliko. Ta oblika je idealna za kraje z velikim številom ljudi.

Rangoli z rižem 9

Ta zasnova je najbolj primerna za kulturni program, kar je razvidno iz teme. Ženska, ki izvaja tradicionalni ples, opravičuje temo.

Vsak dizajn Rangolija na osnovi riža je edinstven v smislu, da pomeni priložnost več kot le umetniško delo. Vendar v resničnem smislu živo podpira tradicionalno svetost Indije.